Len upresním: v prieťahu 1/66 v smere ZV-BR je to po vetvenie smerov na RK (tam sa ide ďalej rovno - na estakádu) a na BR vlastne mestský úsek R1, poslednom asi 1,5 km úseku pred vetvením dokonca 3+3, čiže úplne bez problémov, potom zjazd z R1, na Huštáku najprv semafor kvôli prechodu pre chodcov, potom asi o 300m ešte jeden kvôli prechodu pre chodcov (na oboch je červená len krátko a nie až tak často, čiže celkom v pohode), až potom nasledujú 2 úrovňové svetelné križovatky, po nich podjazd pri žel. stanici, tam sa treba radiť do ľavého pruhu, ďalej sú až takmer po koniec mesta v smere na BR naďalej 2 pruhy (veľmi mierne stúpanie), v opačnom smere 1 pruh, na konci mesta je ešte jedna križovatka, ale bez semaforov, čiže po 1/66 priebežne.
Sečteno a podtrženo - prieťah BB na Brezno: 2 semafory pre chodcov a 2 svetelné križovatky. Okrem raňajšej a popoludňajšej špičky je to v pohode. V Nitre je to aj podľa mojich skúseností vo všetkých smeroch podstatne horšie, dokonca aj smer ZM-BA sa mi zdá horší, niekde som čítal že sú tam semafory nastavené výrazne v prospech vnútromestskej dopravy, aj je to vidieť.
ZA je celkovo na prieťahoch mestom (v súčasnosti!) aj podľa mňa relatívne najmenej problémov v porovnaní s NR a BB, len smer ZV-RK je v BB spravený lepšie ako ktorýkoľvek smer v ZA alebo v NR - stále po mestskom úseku R1, ďalej po 1/59 a stále sa dá ísť 80 km/h
tak som cakal na tu reprizu… do pol jednej som len kvoli tomu cumel na telku ako puk aby som zistil ze repriza sa proste nekonala. namiesto toho brat. dzezove dni a potom repriza ct sprav. som sa iba zbytocne nahneval.hlavne ze na teletexte aj na nete bol napisany presny cas no co uz …keby to aspom bolo v archive stv. ale neni … skoda
No tak ako sa to vezme, že ?! TV program sa štandardne píše, že napr. sobota 0:25, aj keď to už je nedeľa, tak je to rátané za deň: sobota. Ale ja som to v programe nenašiel ani na včera, ani na dnes.
Aj podla tohto vidno, ze to uz bolo v noci: stv.sk/tvprogram/dvojka/2007-03-03/
Treba kliknut na polozku cely den, a tam sa to objavi(0:35) po spravach CT a pred spravami STV. Bolo treba asi vyckat este tie spravy CT, niekedy mavaju ten cas programov aj posunuty..
Ale ak mate niekto zaujem, zozeniem ten sot a poselm mailom. Inak, Vy co ste z toho regionu, mozte pozhanat o tom juznom obchvate(a nielen o nom, udajne cela trasa az po Beladice) aj v tom novozriadenom infocentre: ndsas.sk/index/index.php?ids=1840&prm3=3315
Len nezabudnite daco z toho “hodit” aj sem…
de facto severný prieťah
mala byto bať akási náhrada zatiaľ, kým nebude postavený južný obchvat
Stavba sa začína pred križovatkou Dobšinského (dnešná okružná križovatka), tam kde dnes končí R1. Križovatka sa prestavia na MÚK v tvare diamant a trasa pokračuje v trase terajšej cesty I/51. Križovatka I/65 a I/51 Chrenovská sa má tiež riešiť mimoúrovňovo podobne ako predošlá križovatka. Trasa prechádza do extravilánu a ďalej pokračuje v pôvodnej trase cesty I/65 až k MÚK Malanta. V priestore pred odbočkou do obce Malanta sa trasa odkláňa vpravo a pokračuje vľavo pozdĺž Hrnčiarovského kanála ako privádzač k R1 na rozhraní k.ú. Nitra a Nitrianske Hrnčiarovce. Na R1 sa privádzač pripája v križovatke Selenec
prave som pocul, ze cca 1100 obyvatelov nejakej dedinky (ze vraj velkej lehoty , ale to je blbost, kedze velka lehota je dost mimo) spisalo peticiu kvoli juznemu obchvatu nitry, ze im nevyhovuje trasovanie …
Dnes v Nitrianskych novinach vysiel clanok “Odsunu pre peticiu vystavbu juhovychodneho obchvatu?” Priprava realizacie JVO je pozastavena.!Potvrdene od NDS! Dovodom je peticia obyvatelov Lehoty. Argumentuju aby cesta nesla tak blizko obce a ze to bude mat nepriaznivy vplyv na ovzdusie a klesne aj cena pozemkov.
Pripomenem JVO bude mat 10 mostov, 2 mimourovnove krizovatky Cerman a Selenec, naklady su vycislene na 6,344 mld.
To je inak poriadna haluz! Tak obyvatelom Krskian, Klokociny, Cermana, atd, to zatial nevadi, ale Lehotanom ano..!? Vsak tym by to mohlo ozaj viacej vadit, ako Lehote, ktoru obchadza okrajovo uz i tak R1-ka, tak co maju za problem..??! Inak vtedajsi projektanti vobec nemuseli R1-ku “tahat” az okolo Lehoty a Velkeho Zaluzia(je to zachadzka), ale viest ju priamo na Sered v koridore mezi Velkym Zaluzim a Jarkom, bolo by to urcite lepsie trasovanie dokonca este aj vzhladom na vtedy uvazovany severny obchvatom Nitry !