Južný obchvat v NR by sa mal v r. 2007 pripraviť z hľadiska výkupu pozemkov, projektov dokumentácie a v r. 2008 by sa malo začať stavať. Presný termín bude určený podľa toho ako sa bude postupovať v prípravných prácach, pretože od toho záleží vyhlásenie verejnej súťaže.
Okrem toho sa bvude musieť doriešiť tzv. “predkúpený úsek”, čo je právo na výstavbu pre istú firmu bez ohľadu na to, kto by vyhral v tendri. Problémy sa tu neočakávajú.
Stručne k privádzaču Selenec. Mala by sa riešit kruhová križovatka pod Zoborom, mimoúrovňovo tak ako je to na fotkách vo fotogalérii, ďalej pribudnú protihlukové clony na Chrenovskej ul. a mimoúrovňovo sa má riešiť aj križovatka ulíc Chrenovská (c.I/51),Zlatomoravecká (c.I/65), Levická (c.I/51), Trieda Andreja Hlinku (c.I/65) a Vašinova je navrhnutá ako čiastočne MÚK, kde hlavný dopravný smer Bratislava – Banská Bystrica a Levice je riešený mimoúrovňovo. Ľavý jazdný pás je vedený na úrovni terénu, pravý
jazdný pás, smerom na Zlaté Moravce, je vedený mimoúrovňovo, na moste, nad okružnou križovatkou. V podstate sa privadzačom Selenec urobí komplet severný obchvat + JVO = super. eia.enviroportal.sk/detail.php?a … ac-selenec
Tak som sa teraz dočítal že tak ako som to opísal v príspevku nad, tak v takom rozsahu sa to malo budovať vtedy keď sa ešte neriešil JVO. Škoda, myslím že by pomohlo aj SO aj JO
mis: presne tak nic sa stym robit nebude, bolo to este pred tym ako sa schvalil juzny obchvat skoda bolo by to fajn a celkovo by to velmi pekne ukazalo…
bola vypracovana studia ako by mal vypadat SO, kruhovy pod Zoborom OK, ale krizovatka smer ZM a LV KATASTROFA !!! uzavrali by sa bocne ulice na Chrenovskej ulice no proste chaossss, jasne ze tunel je nerealny ale by to velmi pomohlo a aj by to krajsie ukazalo, ked mozu stavat tunel v BA tak preco ne aj tu?!
JVO určite vyrieši viac. Síce na NZ nechodí nejaké neskutočne množstvo kamiónov, ale i tak sa ich slušne premelie týmto smerom. Odlahčilo by sa i mostu cez rieku v centre i keď pokiaľ nebude dokončený privádzač od NZ na MUK Čermáň, tak budú mať čo policajti robiť aby na obchvat nahnali kamióny.
Preco nemoze mat Nitra tunel? nuz preto lebo sme neni Bratislava takze neni sanca. Mozno keby sme Zilina tak to by sa dalo este kedze ta je dost pazrava. Tie kamiony v centre Nitry su uzasne. Doslova mi ‘sprijemnuju’ jazdu mestom. Hovorilo sa ze obchvat B.Bystrice sa bude robit az neskor a teraz citam ze rok 2007-2008 tak tomu sa povie drzost. A my sa tu mozeme zblaznit z tych zapch a kamionov- super!
Položím ti otázku. Čo tunel vyrieši ohľadom kamiónov v centre? Kamióny, ktoré chcú tranzitovať v smere východ-západ, už teraz nezachádzajú do mesta. Je pre ne vhodnejšie prejsť čiastočným severným obchvatom a Chrenovskou cestou.
V centre sa objavujú kamiónym buď ktoré netranzitujú, alebo tranzitujú v smere juh-východ, juh-západ, prípadne juh-sever. Tímto tunel je úplne ukradnutý, pretože ho nemajú ako zmysluplne využiť.
Južný obchvat by sa mal začať stavať budúci rok. Tento rok by sa mala robiť projektová príprava a výkupy pozemkov. Či to tak naozaj bude, ťažko povedať.
Pre mesto je výhodnejší južný obchvat, pre štát severný obchvat. Na severnom je tunel a stačí len tunel postavit a bolo by to lacnejšie. Severný obchvat je aj kratší než južný. Ale južný obchvat okrem trasy R1 porieši aj hlavný ťah na Nové Zámky a kus dopravy v meste.
Nitra dlho lobbovala za južný obchvat a štátu sa do severného tunelového variantu nechce.
Cavo: ja som nepisal nic o tom ze tunel treba stavat ako prvy. Ja som za juzny obchvat a neviem sa ho uz dockat. Len som reagoval na to co pisali ze preco tu nemozeme mat tunel. Lebo sme neni BA…
mikeBoss: Prepáč. Zle som pochopil sled tvojich myšlienok. Keďže si spomínal len tunel a kamióny v meste, tak som si to akosi spojil dokopy a pokúsil som sa ti vysvetliť, že tunel naozaj kamióny z centra nevyženie.
Možno by bolo vhodné občas prečítať si po sebe napísané a pokúsiť sa to pochopiť bez naväzností na myšlienky nevypovedané. Priznám sa, že i mne sa očas také niečo podarí, ale snažím sa.
No pekne ze obchvat Nitry 12/2009 sa zacne stavat. Tusim tu vsetci hovoria o roku 2010 ze to bude ukoncene. Zasa som sa zasmial
Nevadi sak dolezite je ze Banska Bystrica dostane obchvat buduci rok lebo to je 3. najvacsie mesto SR a metropola tak tam treba… hahaaaaaa
A čo ty vlastne stále chceš na tomto fóre ? Jakože Nitra má tú smolu, že štát na ňu úplne zabudol a teraz sa máme všetci po.rať To sme sa fakt zasmiali, že by v Nitre malo byť nejaké také významné letisko jako je v Pieštanoch, Žiline alebo v Poprade alebo v Sliači
Banská Bystrica nebude mať obchvat do r. 2010 a okrem toho, nebude to obchvat súčasťou rýchlostnej cesty, v Nitre ano.
Kamarát ty asi nevieš, čo sú to prípravné práce .. stavať sa môže až keď je všetko na stavbu pripravené a realita je, že priemerný úsek sa 6 rokov pripravuje a 5 rokov stavia.