Ne není, protože částečný obchvat není to samé jako kompletní. A taky z hlediska budoucích intezit bude lepší, když se postaví rovnou plný profil. Můj odhad na zahájení stavebních prací je rok 2010.
ale treba to vidiet realne - severny obchvat zatial takmer postacoval. Juzny obchvat vyriesi vela ale skor sa malo stavat najprv na 1/2 profil a ustrene peniaze sa mali investovat do dalsich usekov R1 (napriklad obchvat BB) alebo aj do R2.
Já to vidím z jiného pohledu. Úseky před Nitrou i za Nitrou jsou plánovány v plném profilu. Pokud by se obchvat postavil v polovičním profilu, vznikl by špunt na trase. Obchvat nebudou jen využívat tranzitní a příměstská doprava, ale též si myslím, že i městská.
Nevznikol pre dostatocne riesenia na severnej aj juznej strane a problemom je hlavne usek v smere na NZ a TO. NR je dopravna krizovatka ale vystavba obchvatu okolo tohoto mesta nebude jednoducha a lacna. A podla mna sa mohli peniaze investovat najprv do spojenia ZH s TT, aby R1 bola suvisla a potom by som sa zameral na obchvaty NR a BB (v takomto poradi) a na opravy vozovky ZH-ZV-BB.
Obchvat NT se bude stavět až jako poslední (Nepočítám s obchvatem BB). Protože zbývající úseky jsou dál v přípravě, minimálně mají nebo budou mít letos zpracovánou dokumentaci k ÚR. Dle planů by se měl letos zahájit úsek Beladice - Tekovské Nemce. Do roku 2008 by měla být rozestavěná celá R1 kromě obchvatu Nitry.
Pokial je SO upchatý, dá sa to obísť Zoborskými uličkami.
Treba odbočiť na Topoľčany,prejsť okolo Araveru a tesne po napojení prípojky z opačného smeru od Moraviec zabočiť doprava , prejsť poza Araver a vedľa Strednej poľnohospodárskej školy a ďalej vedľa prameňa pitnej vodu pokračovať ďalej hlavnou ulicou, až kým nevyústi na ulicu prichádzjúcu zľava , a naďaje v tom istom smere pokračujeme ulicou ponad základnú a vysokú školu , popod amfiteáter až ku reštaurácii, kde sa ulica končí. Tu sa dá vpravo zísť dolu na upchatý kruhový objazd od Zobora alebo možno odbočiť vľavo a hneď o 10-20 m ďalej vpravo po hlavnej ulici v smere Nitrianske Hrnčiarovce. Prejdeme Hrnčiarovcami a pokračujeme na Štitáre. Na začiatku Štitárov je možné zabočiť vpravo a cca o 1 km ďalej natrafíme na križovatku NR-ZM, alebo prejdeme cez celé Štitáre, pokračujeme na Kolíňany, prejdem mostom ponad hlavnú cestu do Kolíňan a nakoniec vyústime na pôvodnú cestu na križovatke Kolíňany-Jelenec.
Sú to všetko ulice v staršej zástavbe, nákladné autá tadiaľ síce bežne jazdia, najma stavebné mechanizmy, MHD, dopravná obsluha, pravda je, že pre kamióny , najmä súpravy je problematické zabočenie poza Araver, je to tam dosť ostré a úzke, úzka je aj ulica popod SPTŠ a okolo prameňa. Preto je to vhodné skôr pre osobné vozy, ak sa im nechce trčať vo zvlášť veľkých zápchach.(cca 10 cyklov na semaforoch). Pomerne úzke sú aj niektoré úseky na prejazde Hrnčiarovcami a Štitármi, navyše miestami je aj obmedzená rýchlosť na 40 km/h.
samozrejme, ze je to absolutne nevhodne na tranzit.. som z okolia NR (sever), a ked mam ist do mesta v case okolo 16-17:30, tak vzdy idem radsej po ceste od HC a nie od TO, aj keby som mal ist na sidlisko chranova, co je hned vedla vypadovky na ZM, tie kolony sa obcas nedaju zniest
Ja som vedel ze to nie je vhodna trasa pre tranzit ale bola “to recnicka otazka” - aby bolo jasne ze SO a JO sa robia hlavne pre tranzit a nie pre samotnych obyvatelov mesta NR - pre tych zostanu volnejsie vnutorne cestne tahy.
Mám otázku na človeka, ktorý videl, má možnosť zistiť, aký dlhý je plánovaný (aj s tunelom) SO obchvat NR, keď sa meria od plánovanej križovatky Lehota po plánovanú križovatku Selenec.