Na Sklenianskych lukach nejde o to, ci Rku po povrchu, ale ze bude potrebny kratsi tunel (ktory bude ustit v nizsej nadmorskej vyske, takze k nemu nebude potrebne vela stupat)
Problém je práve to stúpanie na Donovaly 980mnm, ktoré ostatné prechody nemajú. Preto je adekvátna pozornosť ako túto vec vyriešiť. Kóta južného portálu tunela Hradište je navrhnutá na 489mnm a severného 834mnm. Pri dĺžke 8,3km je v tuneli 4,0% stúpanie, čo je tak ako v Horelici, kde je vozovka strmá. Ak by tunel predĺžili len o 1km na 9,3km tak by severný portál bol v o výške 790 mnm, čo by znížilo stúpanie na 3,3%.
Chichi a postupne sa dostaneme k bazovemu tunelu 11 - 13 km dlhemu ![]()
Alebo este dlhsiemu - najmenej 17 km, aby sa vyhol vsetkym uzemiam NATURA dialnice.info/viewtopic.php … 71#p178571
A sme spat v roku 2001: etrend.sk/trend-archiv/rok- … ovaly.html
No a teraz pekne zidite znova nohami na zem.
Veď sme zišli. Nebude sa tam stavať vôbec nič a tak je to správne.
preklasifikovať R1 B.Bystrica-server - B.Bystrica-server na I/16 a v jej rozširovaní + rekonštrukcii pokračovať postupne až po Pobrezovú.
Presne tak, to by malo väčší zmysel ako nezmysel BB-RK.
Ale ako tým B.Bystricu napojíš na D1 ?
BB nemusí byť spojená na D1 lebo si to myslí niekto zo ZA alebo z MT alebo z BA? To je logika.
Nie, myslime si to aj v PO a KE…
B.Bystrica zastane napojená ako je dnes, nikto sa nechystá búrať I/59.
Presne tak (aj ked asi mas na mysli I/66). Resp, ja by som ju potiahol az po Brezno, a kludne by som ju volal R1.
Tak soroška 535 mnm nutne musi mat tunel a najvyssie polozeny horsky prechod vo vyske 960mnm na E ckovej ceste nemoze? Keby ste mi tu naskicovali vrcholovy tunel na 1/59 nepoviem.
jasné, preklep, má to byť I/66. má to zmysel po I/72.
presne, ovela vacsi zmysel z celoslovenskeho hladiska a rozvoja regionov ma potiahnut normalnu cestu z BB do brezna (a kludne ju potom nazvat aj R1) ako prepajat BB a RK popod donovaly za tazke miliardy, aj ked chapem ze v BB a ciastocne aj v RK so mnou suhlasit nebudu ![]()
@Lorenc - soroska NIE JE v strede narodneho parku a pre juzne spojenie Z-V ju nemas velmi ako obist, kdezto pre spojenie J-S obides donovaly susednou dolinou, ktorou uz ina Eckova cesta vedie ![]()
správne je pretrasovať Ečko mimo prechodu a chránené územie.
Lebo na R3 je to zmysluplnejsie a omnoho lacnejsie nez cez Donovaly (Soroska je nizsia a lacnejsia ale ovela potrebjensia pre prepojenie slovenskych krajov, a dokonca hlavne BB-KE). Inak, ak niekedy vo vzdialenej buducnosti prepajat R1 a D1, tak mozno radsej pod Certovicou. To potom bude realne R1 konkurovat D1.
google.com/maps/dir/48.7506 … m2!4m1!3e0
Bystricania chodia do Košic cez Ružomberok alebo Čertovicu. Vlakom cez Ružomberok. Pochopiteľne. D1 chces konkurovat R2. R1 cez Čertovicu je kontra voci tvojej teorii.
No mestá z mapy nevymazes ak si myslis ze mozes manipulovat koridormi. Skor vytvoris ekolgicky koncept.
wow, ty si aky bystricky manipulator. kde si dal ukoncenie tej cesty “v Kosiciach”!!!
Ked bude R2 vratane SV obchvatu ZV, tak R1+R2 bude zdaleka najlepsie spojenie BB-KE.
No a ked idem vlakom BA-ZV-KE, tak ZV-KE idu aj bystricania. A bystricania vlakom idu aj BB-Margecany-KE (co je najkratsie a byvalo to aj priame), tak si nevymyslaj.
BB má zlú polohu a aj trasovanie R1 cez BB je zlé. Keby sa náhodou postavilo pokračovanie R1 do RK tak obratom budú bystričania požadovať tunel popod Urpín.