Nema ten rozpadavajuci sa most pri Slovenskej Lupci na to vplyv ze to chcu tak rychlo stavat? Alebo tento usek ten most neobide? Aj tak nechapem preco hovoria o 200km obchadzke ak ho zavru, ved to je pol slovenska.
Slovenská Ľupča, Čertovica, Ružomberok, Donovaly, Slovenská Ľupča. Spolu cca 190km.
[quote=“Lorenc”]
Rýchlostné prepojenie Bystrice a Ľupče by sa mohlo stavať]
Pellegríny by rád BB staval do spojnice BA-KE. odkiaľ on je? on ešte nemá diaľničný zárez na pažbe. koľko by táto sranda stála? ideme kŕmiť najväčšieho diaľničného zlochuda na Slovensku? a bez súťaže? aké by mala táto trasa využite? (ešte menšie ako cez Žilinu)
ak sa rozpadáva jeden most tak ho opravme. či keď pokazí WC tak vždy nasleduje výstavba nového domu
z Banskej Bystrice…
Od BB po Sl. Ľupču to má zmysel, je to veľmi frekventovaných zopár km s problematickou križovatkou. A ani súčasné ukončenie R1 nie je ideálne. najlepšie by to bolo formou MUK Sl. Ľupča.
Podľa mňa by zatiaľ stačilo po MÚK pri Biotike, plus pár sto metrov,možno 1-2 km za ňou, potom zúženie naspäť do pôvodného dvojpruhu. Lebo ešte nie je definitívne rozhodnuté, či, a ak áno, tak v akom trasovaní sa budú stavať ďalšie úseky smerom na Ružomberok
Este sa postavi tunel Hradiste s jednou rurou a R1 Obchvat Rk a tym to hasne. A to je vlastne prvotny ciel celeho projektu R1. Prekladka 1/59 z Donoval.
Práve trasovanie najnáročnejšieho a najproblematickejšieho úseku po Korytnicu nie je doriešené
velmi sa mi paci ked tu prispievajuci prezentuju svoje sny ako fakty
toto je rovnaké scifi ako VRT a SRT
len sa smej ty tchor ,smiech ta prejde ak sa to zacne realne staviat, takych ako ty “prajnikov” rozvoja zeleznic a dialnic+RC by trebalo odstavit od koryt a fondov, ste skodna tohto statu! prave koli takym ako ty sme aj stale tam kde sme.. a sam si sci-fi
pane, nie vďaka nám sme kde sme. na jednej strane je to historicky dané 70 rokov a na druhej tým ako sa dnes kradne + že nemáme žiadnu dlhodobú koncepciu. nikto nikomu neberie možnosť snívať.
Zaregistrovany na tomto fore si iba mesiac a uz si nejaky husty. Trochu slusnosti by nezaskodilo.
ja mam pocit ze to je ten isty clovek kt tu uz bol pod 3 nazvami… stale mal takyto slovnik..
Som veľký prajník rozvoja diaľnic a železníc, ale R1 od Sl. Ľupče po Ružomberok je podľa mňa blbosť najhrubšieho zrna a zločin na prírode NAPANTu. Napríklad portál tunela vo výške takmer 800 m.n.m. čo je len 100 m nižšie ako Donovaly a podobne vysoko ako Kremnické bane. Kamióny by sa tým stúpaním v zime pri snežení do hlavného tunela ani nedostali. Takže hlavný účel - zlepšenie prejazdnosti horského prechodu v zime absolútne nesplnený. Miliardy vyhodené len na to, aby niekto prešiel osobným autom 50 km možno až o 15 minút skôr. Totálny nezmysel. R3 to porieši za 1/4 ceny.
Presne tak (teda až na to, že Donovaly sú až zhruba 985 m). Pri pohľade na topografiu Slovenska ani nerozumiem, ako toto niekoho vôbec niekedy mohlo napadnúť, prípadne ako by toto mohlo prejsť cez EIA. Kremnické Bane, resp. Remata vyhrávajú snáď v každom ohľade.
Možno niekedy o sto rokov, až sa raz budú tunely raziť lacno a rýchlo, môžeme uvažovať o pätnom tuneli od Slovenskej Ľupče po Liptovskú Osadu, ale dovtedy s tým láskavo dajte pokoj, nemá to zmysel…
az bude komplet hotova kostra v podobe D1, D3, R4, R3 a R2 (vratane strednej casti) a zistime potrebu spojenia BB-RK moze sa nad tym zacat uvazovat, dovtedy to je ciste vyhadzovanie penazi
Oficiálne má obec Donovaly 960m n.m. Niveletu cesty som nenašiel.
Tu sa pise ze tiez 960 mnm mapy.hiking.sk/ hovoria o 980 mnm
Pre porovnanie:
Maly Sturec (BB-TR) 890 mnm
Kremnicke Bane 784 mnm
Sklenianske Luky (Sklene – Raztocno) 692 mnm
Mám v aute turistickú GPS aj s barometrickým výškomerom a nadmorskú výšku mi ukazuje stále. Pod pešou lávkou je to vždy okolo 990, samozrejme ±nejaké drobné. Zo skúsenosti sa na takých 5-10 metrov triafa, pokiaľ nie je divoké počasie. Google Earth (čiže SRTM) si myslí, že 984 m.
Sklenianske lúky sa dá prejsť aj 670 m, ale čo som tam bol a videl, po povrchu si veľmi Rku predstaviť neviem.