R1 Banská Bystrica - Slovenská Ľupča

Joj ale kde maju MPV a hotovy projekt. Kym ostatne veci su absolutne nepripravene. Kym postavia Turany Hubova tak CErtovica a Donovaly budu stale dolezite prechody. Tento usek na dlhe roky moze pomoct prerozdelovat dopravu na certovicu.

Joj ale tu nie je potrebná dvojpruhová jednotka a 4 pruhová RC. Nech sa rieši I/16 a na východ sa dostaneš inou trasou… aj ten úsek môže pomôcť prerozdeľovať dopravu :wink:

Ja by som to zhrnul tak, že teraz len dokončujú to, čo už mali urobiť pri stavbe BB obchvatu cez PPP.

Cesta I/66 za MÚK Šalková, vzhľadom k tomu, že je postavená prakticky bezkolízne a mimo obcí, bude ešte dlhé roky postačovať.

ja si dovolim opravit …

povodne to cele bolo len prelozka I/66, len sudruh Vazny to bachol do PPP, lebo si myslel, ze mu to pomoze sa stat primatorom BB, ale nevydalo ..

Máš pravdu aj Zacharovce-Bátka-Figa bola vo vysokom štádiu prípravy a dnes ticho, Soroška dokonca VO a ticho, v harmonograme ani zmienky o týchto stavbách. Rozdelenie dopravy je aj za Lučencom v smere na Fiľakovo a a následne Maďarsko a druhý smer na východ aspoň po Rožňavu.

Budú voľby a stranu s národnostnou menšinou maďarských slovákov budú voliť aj oklamaní Slováci z hladových dolín bez náležitej infraštruktúry a zahodených pracovných miest v pripravovaných priemyselných parkoch. Opäť výsledok politikáčenia.

Vie niekto kedy je planovene vyhlasenie VO na tento usek?
Dufam, ze to bude este v 1. polroku 2022.

nove info ohladom useku scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ … e=627FE130

DSP aj DP dodaná a spracovaná.
Pripravujú sa podklady k žiadospti o vydanie stavebného povolenia.
Pripravujú sa podklady k vyhláseniu VO na Zhotoviteľa stavby.

Odhadované investičné náklady: 99 mil. eur

Ale to len tie styri kilometre? Projektuje sa to hadam cele po Ľupču…

A načo by to robili celé až po Ľupču?

Na jeseň by malo byť vyhlásené VO.
Áno, hovorím iba o úseku po MÚK Šalková.

vsak aj to bude na dlhu dobu viac ako stacit. to je skor skoda, ze to rovno nepotiahli po MUK salkova..

Nebolo to po MÚK Šalková pripravené na výstavbu a niekto Vážne tlačil na pílu, tak sa to ako súčasť PPP2 postavilo len po býv. cementáreň.. Ani napojenie Majera nie je doteraz vyriešené, iba priemyselný park Majer-Šalková slepou cestou.

Inak chcem sa ospravedlniť za príspevok z 1. decembra 2021 ([url]D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča]), kde som písal, že niečo zmenili k horšiemu na smerovom vedení R1 v úseku mosta pri Šalkovej v snahe znížiť náklady. Pozrel som si pozornejšie tie staršie mapy úseku a je to zakreslené rovnako.

Ten projekt nebol pripravený pre rýchlostnú cestu alias diaľnicu a dodnes nemajú vozidlá čo nemôžu na diaľnicu alternatívnu trasu. Polícia ticho tolerujte porušovanie predpisov.
Okrem toho, že postavíme 2 km diaľnice tak postavíme aj 3 km paralelnej cesty. R1 mala viesť tesne popri žel. trati a mohla sa ušetriť jedna MÚK a 3 km novej paralelnej cesty.

Lorenc, nie si jediný kto chce na Slovensku diaľnicu do svojej garáže… Nebudú to 4 ale len 2 km.

Urcite. Ved vy ste tu ospevovali dialnicu do Brezna teda 4 pruhy. Mohlo sa to poriesit. Z povodnych 7 km budu 2km za 100 milionov. To je teda terno.

Cenu určí súťaž. Určite to nebude stáť 100 miliónov, a možno aj bude veď susedný úsek nás za 30 rokov na km stojí možno rovnako.

Presnejšie 2,9 km po začiatok zbiehania pruhov zo 4 na 2 za MÚK Šalková (plus ešte cca 200 m po koniec zbiehania), čiže pravda je niekde uprostred :smiley:

To budú mať 1 km k dobru :smiley:

Trošku to zasadíme do kontextu.

Z pôvodných 7km za 200 miliónov sa poriešia potrebné 3km za 100 miliónov a na nepotrebné 4km sa zbytočne neminie ďalších 100 miliónov. A to už môžeme považovať za terno :sunglasses:

asi tak.. presne opat to smradlave UHP zabodovalo zjavne lebo z nadejneho projektu napokon(ako inak, ako uz vo vela pripadoch na slovensku posledne roky byva) spravili totalneho mackopsa, vyhodene peniaze von oknom nic viac. hanba jak traky.