Preto to bude trvať 4 roky, lebo sa víkendy stavať nebudú. A budú sa cez víkendy pohybovať možno 10-20 ľudí presúvať a pripravovať materiál na výstavbu v týždni.
Do fotogalérie som pridal vizualizáciu križovatky Kostiviarska na plánovanom severnom obchvate BB. Náhľad na zákrutu cesty I/66 (R=130 m - to bude dost “husté”) v smere od ZV na BR
Ono osemdesiatka by tam bola tak ci tak - je to v meste. Ale mne sa zda - uz som to tu niekde pisal - ze podla starsej ortofotomapy s planom obchvatu (ked to este malo byt sucastou R1) tam boli tie iste parametre, dokonca aj tato zakruta a preto to nakoniec nie je R1, lebo to vlastne nemalo potrebne parametre. Krk na to nedam, ale kedysi som videl aj novsiu (ako projekt SSC - je aj tu vo fotogalerii - ortofotomapy) aj povodnu. Ale povodnu ortofotomapu s planom sa mi teraz nepodarilo najst
Ďakujem, ani som nevedel, že tá mapa pôvodného projektu je ešte tu, musím nabudúce lepšie hľadať V tých parametroch som sa trochu mýlil, resp. šírkové som ani nemal na mysli, vetvy križovatiek mali byť trochu iné, jedna sa dokonca zrušila (križovatka Kačica), ale tá zákruta vyzerá úplne rovnaká, aj vedenie I/66. Takto to ťažko presne porovnávať a dokazovať, ja som tuším videl mapu toho pôvodného projektu v takom istom prevedení a formáte ako nový projekt SSC, vrátane popisov parametrov.
V dnešnej tlači článok o vykupovaní pozemkov pod stavbu R1 Severný obchvat Banskej Bystrice.
Malé OT: Mám otázočku na admina, popr. moderátorov, či by nebolo vhodné založiť vlákno s názvom “R1 Severný obchvat Banskej Bystrice” a začať to vkladať tam?
Ono to je vcelku zábavné ako sa ide urobiť z cesty I triedy RC ale budiž … ide len o to aby mohli stavať na nevysporiadaných pozemkoch
.
ale lepšia komedia je v tom že R1 chcú pretrasovať smerom na KE
.
pekný guľáš v tom je, celá koncepcia trás a tokov dopravy sa podriadila politickým požiadavkam toho ktorého poslanca koalície - takže všade budú RC každých 10 km od seba
No počkať. Medzi BB a RK tak podľa teba nebude mať cesta parametre rýchlostnej? Teda použije sa súčasný projekt, len to nebude niesť označanie cesta I. triedy, ale R1?
S tým pretrasovaním R1 na KE kadiaľ? Ja som sa napr. dopočul, že sa uvažovalo potiahnúť R1 cez Horehronie na Poprad. S tým potiahnutím na KE si ma prekvapil, môžeš uviesť, kadiaľ by to malo ísť?
No to nebude - ten kúsok čo je naprojektovaný medzi Sl. Lupčou a koritnicou má parametre C11,5/70 teda žiadna R ani D a potrebujú to tam dostať preto lebo je voči tomu dosť veľký odpor - proste ide sa nie dohodou ale princípom valca
.
.
Proste R1 nebude končiť v BB ale v KE - R2 v úseku ZV KE sa premenuje na R1
Hm, ja by som radsej prijal R1 tak ako je + predlzenie do RK cez Hiadelske sedlo (kludne aj v tych parametroch, co sa planuje) a na KE nech ide D5 v trase R7 BA-LC + R2 LC-KE.