Severný obchvat nepomôže odkloniť dopravu z centra. Max. sa odkloní TNV ale osobné budú stále v takom istom množstve ako je to dnes
Stým sa neda nič robiť. a to ešte chú zriadit od Europy Centra pešiu zónu…
tak čo chceme odkláňať
Severny obchvat odkloni z preplnenej cesty na nabrezi auta smerujuce od ZV smerom na BR, ktorych nie je az tak malo, cize urcite to pomoze. Uz dnes ma BB najmensie problemy v doprave spomedzi krajskych miest a po jeho realizacii na tom bude este lepsie
A kde to chcu robit pesiu zonu? Prepojit pesiu zonu centra s Europou?
Potom uz vidim riesenie len vo vybudovani subeznej komunikacie s dnesnou I/66 na druhej strane Hrona (bol by tam problem so zel.stanicou), ale to by uz musel realizovat BB kraj, alebo mesto
Mimochodom, všimol si niekto nejaké zmeny v parametroch smerového vedenia (na výškové a iné som sa zatiaľ moc nepozeral) na severnom obchvate medzi tým, keď mal byť súčasťou, a R1 teraz, keď bude cestou 1.triedy? Ten oblúk s r 130 m tam bol aj vtedy, možno aj kvôli tomu to nebude súčasť R1, nespĺňalo by to parametre. Hoci ani súčasná estakáda nie je nič extra, čo sa parametrov týka, veď to donedávna bola cesta 1.triedy
A mas nejaky iny navrh, ako odlahcit tuto cestu? Myslel som to v pripade, ze sev. obchvat uz bude postaveny a stara cesta I/66 (ktora v podstate nema nahradu) bude opät upchata.
Ak by tam vznikali zdržania, tak vodiči osobných áut v smere ZV - BR a naopak by samozrejme zvážili použitie severného obchvatu, všetko je to o tom, čo je v dasnom čase výhodnejšie použiť. Ja som to myslel tak, že v súčasnosti to ešte nie je až také tragické, odvtedy ako zaviedli inteligentný systém riadenia dopravy
Situáciu by dokonale vyriešil tunel popod Vartovku, o ktorom sa uvažovalo ako o súčasti programu protipovodńovej ochrany - v cca 2,5 km dlhom protipovodňovom tuneli (v prípade veľmi vážnej povodňovej situácie má odviesť časť vody Hrona z miest nad BB naspáť do Hrona až niekde medzi m.č. Radvaň a Iliaš) mala viesť aj cesta, potom túto možnosť odborníci zavrhli, tak sa uvažovalo, že by to bol samostatný paralelný tunel. Ale dosť dlho je o tom ticho. Najlepšie by bolo, keby tadiaľ preložili R1 , ale to už je hudba budúcnosti
Áno, veď som to aj napísal. Protipovodňový tunel zrejme pojde v nízkej nivelete a už len napojenie cestnej časti z jednej i druhej strany si neviem dosť dobre predstaviť - nemôže totiž viesť cesta takýmto tunelom minimálne na jeho začiatku a konci, tam musí byť čisto vodohospodárska technológia (napr. niekde pod Šalkovou bude pravdepodobne nejaká malá priehrada, odkiaľ by sa časť prietoku odvádzala do tunela). Ale úvahy o paralelnom (´približne paralelnom) cestnom tuneli som niekde počul, akurát teraz je o tom už dosť dlho ticho
To by som rád vedel, kadiaľ chcú potom viesť dopravu Nemôžu predsa jednoducho zrušiť dopravu smerom na ulicu Janka Kráľa (smer park, Strieborné namestie, resp. Tajovského ul.) a opačne
To sa ale nedá porovnávať, tých križovatiek v BB je neporovnateľne menej, než z Lamača do Ružinova a svoje urobilo aj zavedenie inteligentného systému riadenia križovatiek v BB. Navyše stále ideš priamo po 1/66. Jedine v čase špičiek, keď sa na križovatkách dlhšie čaká, by sa oplatilo použiť severný obchvat. Možno tu so mnou teraz viacerí nebudú súhlasiť, ale myslím si, že na najbližších 5 rokov by postačoval ako prípadná alternetíva k 1/66 mestom, najmä v čase špičiek, súčasný obchvat cez Sásovú za predpokladu, že by sa urobilo jeho mimoúrovňové napojenie na 1/59 (E77) v m.č. Kostiviarska (to sa plánuje) a obdobne mimoúrovňové napojenie na 1/66 smer Brezno (bolo by treba preložiť posledných cca 100 - 150m cesty pred napojením na 1/66)
Milos, obchvat BB sa dostavia tak za 4-5 rokov .. teda v čase keď intenzity v meste budú minimálne o cca 30-50% vyšie
.
a prečo to bude trvať 4 roky ? .. lebo ide o náročnú stvabu v teréne a stavbu časti cesty nad železničným tunelo a čiastočná prestavba železničného tunelu