Reportaz z miestej TV.
2010 robi sa studia - odklada sa vystavba, 2016 - robi sa zase studia a este nevedia z coho to financovat… podla mna uplne zbytocne. Co nove sa dozvedia a ked sa dostaneme k tomu ze su financie na vystavbu tak bude treba novu EIU…
Vsak ale pravidelna studia = pravidelny prijem…
Dnes v STV už Počiatok hovoril, že BB-RK by mohol byt ďalší kandidát na PPP.
Najlepšíe, ak by to bolo čím skôr, a prakticky by už Košice a Bratislava boli spojené diaľnicou
(R)
Asi v realacii Snivajte s nami… Do volieb sa este objavi formou PPP komplet R4 a komplet R3 a komplet R2 ![]()
Tak osobne by ma tá R4, potešila ešte viac ako R1 (BB-RK)
(kedže som zo Svidníka) Myslím, že ušetrené peniaze zo štátneho rozpočtu(ktoré svojou podstatou neboli ušetrené) na obchvate BA, by sa mohli veľmi dobre využiť práve na tento úsek (BB-RK)…
No, hovoril aj to, že keďže si súkromní k požičiava lacnejšie ako štát, tak by sme cez PPP mohli postaviť celu diaľničnú sieť ![]()
(Ešte mohol dodať, že na jeden projekt
)
Radsej by som za tie ustrene bubaky videl ppp na oravsku R3, ale ak inac nedaju tak by to bol vcelku dobry balik aj tuto
ja nechapem ako moze takuto … vypustit z ust minister. Prioritou kazdeho nasledujuceho MD musi byt Turany - Hubova a tam vyuzit PPP
je len nechápem prečo radšej nespraví zákon aby si tu mohol vyberať súkromník aj mýto …
ale najskôr to bude tým že sa to tomu súkromníkovi neoplatí
som zvedavy na toho investora co pride do BB, len aby sme sa nedosmiali ak koli nemu bude dalsie PPP R1…
Zaujimave sledovat tu penu okolo ust co maju prispievatelia k useku RK-BB. Pritom kazdemu rozumnemu cloveku je jasne, ze je to jeden z najpotrebnejsich usekov na Slovensku. Staci si pozriet mapu dialnicnej siete:
ndsas.sk/dialnicna-siet/44346s
A teraz si odmysliet R1 RK-BB. Vysledok? Kus Slovenska ohraniceny Kosicami, Presovom, Popradom, Ruzomberkom, Martinom, Ziarom nad Hronom, Zvolenom, Lucencom, Roznavou, o velkosti takmer tretiny Slovenska absolutne bez rychlostnej cesty a dialnice. S jednym apendixom konciacim v BB.
Len pohlad na tu mapu jasne hovori, ze idealna cesta by bola blizko vzdusnej ciary BA - PO/KE a tej najviac zodpoveda cesta I66 BB - PP. Ak by bola spravena tato cesta ako rychlostna, cesta RK-BB by stratila na vyzname, vsetko by dokazali prebrat na seba R3 a rychlostna cesta BB - PP.
Prave cesta BB-PP by najefektivnejsie spajala dve priemyselne centra Slovenska Bratislavu+Zapadne Slovensko a oblast Presova a Kosic.
Rychlostna cesta RK-BB je druhe najlepsie riesenie po rychlostnej Banska Bystrica - Poprad. Ale jedna z tychto ciest stat musi.
To by ma zaujimalo aku mas definiciu rozumneho cloveka… Kedze podla mojho nazoru rozumny clovek vie, kde su narodne parky, vyrazne pohoria, hory a lesy a nebude kvoli par dedinam stavat drahu RC… ![]()
SSC pre IT-čkárov nepotrebuje diaľnicu. Viedenské letisko je 2,5hodiny po diaľnici, to stačí
ANDi chces tu oblast s parkami a par dedinami aj oplotit? Dovod preco by tadial mala viest cesta som ti napisal, je to prirodzeny koridor pre spojenie dvoch najvacsich priemyselnych centier na Sk, zapadneho slovenska s oblastou Presova a Kosic.
A potom na co mame D1 a R2 ??? ![]()
Andi, ale R2 je zle trasovana. Mala by ísť na Rožňavu priamo cez Hnúšťu a Jelšavu a nie zbytočnou obchádzkou na Lučenec.
Už mi tu chýbajú len tie mečiarovské plány robiť z BB hlavné mesto. Stačí že Fico sľubuje nové pracovné miesta. Vy tam v Banskej Bystrici snáď nikdy nedostane rozum…veľké oči a presvedčenie o vlastnej výnimočnosti bez racionálneho zhodnotenia reality ![]()
ANDi napisal som “najefektivnejsie” spojenie. R2 je mozno najefektivnejsie pre Kosice, ale nie je efektivne pre Presov, Poprad a cely severovychod Slovenska. D1 je efektivna tak akurat do Zilina a Prahy z Presova a Popradu.
Ako vravim RK-BB nestavat a postavit BB - Hybe, alebo lepsie BB - Poprad. Po trase existujucich ciest a horskych prechodov, to nemozu ziadni ochrancovia namietat ked sa terajsie kamiony cez Certovicu, alebo Vernar vymenia za tunel popod narodne parky.