Pre všetkých odporcov severnej trasy

Ešte sa zameriavam extra na tieto 2 odseky:

1. D1 je jediným spojením so zvyškom SR, nie je to pravda, je tu aj D2 a bude tu aj R7, k tomu D4 (PK, SC). A vzhľadom na polohu BA nie je významné mať 10 čiar: BA-TT, BA-NR, BA-Sereď, BA-MA, BA-Maďarsko, BA-Rakúsko (2x), BA-DS, BA-SA, BA-Šamorín. BA nie je v strede krajiny, nie je to Madrid alebo Praha. Napájanie sa robí na diaľnicu D1. To je hlavná kostra, na tú sa treba napojiť, cez ostatné RC a D a cez diaľničné privádzače.

2. BA-NR už ale existuje a to D1+R1. Keby neexistovala, uznám, že treba niečo postaviť, aby tu bol hospodársky rozvoj. Ale ten tu už je. A posilovať ešte extra výstavbou novej RC len pre BA-NR je niečo doslova megalomanské vzhľadom na celkový stav dopravnej infraštruktúry v SR. :exclamation:

A ešte často upozorňuješ, že prestavba D1 BA-TT bude spôsobovať problémy. Máš pravdu. Ale nebude sa čakať a po dokončení prác to bude o 100% lepšie ako dnes na ešte niekoľko 10 rokov spolu s ďalšími plánovanými (dlhodobo - len nie sú peniaze) stavbami. A ty navrhuješ: najprv novú RC, ktorá nie je nikde v plánoch oficiálne zahrnutá, čo znamená čakať 5 rokov na prípravné práce a trasovanie a potom ešte 3-4 roky to stavať … a dovtedy tá D1 už totálne “spadne”.

Samozrejme, D2 sem patrí zo súčasne existujúcich diaľníc tiež :slight_smile:

To je pravda, netreba však podceniť ani to, že BA je hlavné mesto SR, ktoré na seba naväzuje všetky ostatné oblasti a je hospodárskym ťahúňom SR!

Nemám na mysli RC v súčasnosti (teda s realizáciou v najbližších rokoch), ale RC v tejto trase vo výhľade trebárs do roku 2040.

Netvrdil som že stavať hneď RC v tomto smere.. Položil som len otázku, že prečo sa nikde neuvažuje aj nad takou možnosťou..? :bulb:
Ja netvrdím že to chcem silou-mocou presadzovať! ..Napadlo ma to len ako jedno z možných riešení, a keďže som tu zatiaľ o tom v súvislosti s rozširovaním BA-TT na 3+3 nečítal, tak som to sem predostrel..:sunglasses:
V tom že je potrebné D1 rožšíriť, lebo už neunesie súčasný stav, s tebou plne súhlasím.

Tak v takomto prípade sa tu uvažuje s cestou na 2+2 jazdné pruhy BA-Senec-Sereď (napojenie na obchvat Serede na R1). :stuck_out_tongue:

Teda nie je to rýchlostná cesta, ale na takúto cestu sa vojde veľa áut a zámerom je povoliť 100 km/h.

To je fajn :sunglasses:
To som chcel pocuť/čítať.. :wink:

Dialniciar a Bodrik, ani jeden z vas tu nespomenul v tomto kontexte to, o čom píše MH v téme http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=36978#36978 , teda že sa uvažuje v náväznosti na D4 o prepojení Rx (príp. D5). V ktorých miestach by toto prepojenie asi pretínalo cestu 1/62 v prípade, že by išlo na Čataj? Podľa mňa niekde 5km od Senca smerom na Sereď. V takomto prípade by už veľká časť spojenia BA-Senec-Sereď Bola D, resp. D/RC :bulb: A to by sa už oplatilo aspoň uvažovať o orepojení aj s R1.

Napadlo to aj mňa, ale najlepšie to bude vedieť asi MH. Možno keď budú nejaké presnejšie info, tak to hodí na fórum.. Predsa len, je to zatiaľ ešte taká čerstvá, “nedopečená” vec :wink:

Lenže to, čo uviedol MH, to taktiež nie je ešte oficiálne zapracované. Presne ako bodrik píše a takýchto vecí je viacej, takže ja môžem vychádzať len z istých vecí. A navyše aj tak viac pomôže cesta I. triedy BA-SC.

Dostaneme sa do centra európskych dopravných sietí? :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6168

Kde na to zobrať peniaze, to autor nenapíše, ale neodpustí si poznámku: Bude smiešne, ba priam samovražedné, ak sa niektoré inštitúcie na Slovensku postavia proti jeho realizácii. Poškodzovali by nielen chudobný juh Slovenska, ale celú krajinu :open_mouth:

Trasa je v príprave. Výhoda je taká, že keď sa plánovala D4 + NO, tak sa pripravovali varianty D4:
D4 BA - SC
D4 BA - Čataj
D4 v trase NO

Momentálne sa rozhodlo, že D4 bude v celej trase NO, a pôvodný variant D4 BA - SC/Čataj bude D5 alebo minimálne Rx.

Takže budúca D5 alebo Rx (vážne sa uvažuje, že to bude diaľnica D5 a nie rýchlostná cesta, pomer za/proti D5 je 80/20 v prospech D5) je v štádiu prípravy, lebo D5 bola z časti pripravená v rámci variantu D4, čiže už je čiastočne pripravená…

a nebolo by v tomto mozno lepsie urobit to RC a potiahnut to po sered ?

Než stavať novú RC, čo by trvalo 10 rokov je lepšie rozšíriť D1 BA-TT a opraviť I/61, čo bude trvať polovicu času.

Oprava: I/62

Ja si zas myslím že D1 BA - TT(3+3) postačí do 2050…zasa až toľko áut na našich cestách/dialniciach nechodí, a keď sa vydržalo z 2+2 doteraz tak 3+3 bude stačiť…

A opravenie starej cesty ako to písal Diaľničiar…no neviem či najlepšie minuté peniaze…

Stavim sa ze niekto zareaguje “typicky vychodniar” :slight_smile:

No ono ta doprava bude prudko narastat, takze do r. 2050 bude treba min. 4+4.
A ta cesta sa mala opravit pred 10 rokmi, ked sa rozsiri dialnica na 3+3, nebude to mat taky prakticky vyznam, lebo bude menej nehod a teda menej casto uzatvarana dialnica.

Najrozumnejšie by bola diaľnica BA-KE aj na severe aj na juhu. Ale väčšie mestá sú práve tam kde je aj R1 a D1.

Dokončiť D1 a R1 a už máte prepojené najväčšie a najvýznamnejšie mestá v SK…

Presne tak, však to vedia všetci. :slight_smile:

Akurat sa ludia medzi dvoma najvacsimi slovenskymi mestami a z celeho juhu stredu a vychodu Slovenska, stale budu trepat cez republiku po dedinach medzi Kosicami a Zvolenom.

“Dokončiť D1 a R1 a už máte prepojené najväčšie a najvýznamnejšie mestá v SK…”

nato nam staci aj R1 a trasa cez madarsko.

PK, tento rok je scitanie dopravy takze az o rok budeme vediet intenzity a teda ktore useky je najviac treba okrem tych 50 km obchvatov. tie by mali zacat tak ci tak, zabezpecia prejazd ZV-KE do 2,5 hod., co je slusne.

devil, navrhni mi trasu napr. Zilina-Kosice, alebo Banska Bystrica-Kosice s pouzitim R1 + madarsko