Polsko - Poland

myslis extra balik penazi ucelovo viazany pre Via Carpatia ?

skyscrapercity.com/showpost … ount=18356

Mozeme len ticho zavidiet. :blush: (aktualna mapa dialnicnej siete)

Neviem ake baliky budu a ci vobec ale ked PL vie vyboxovat z EU peniaze tak to snad dokaze niekedy raz aj NDS na tu Carpatiu. Len aby nevznikla taka " smutna atrakcia" po 2025 ze kdesi v strede Carpatie medzi Baltickym a Egejskym morom je 60 km cesty na SK vedena stale po dedinach… lebo nie su intenzity. :smiley:

No neviem, v litve a lotyssku tiez nemaju intenzity… cesta je oznacena ako dialnica, ale nie je o nic lepsia ako nejaka nasa jednicka (bez MUK a len 1x2)

na tej mapke je ze S19 sa bude najblizsie roky pripravovat (w przygotovaniu) a nie stavat.

Tak ale to je momentalny stav… Cize ano, 2/3 usekov S19 su v priprave… Potom tam mas za tym napisane, ci to ma financne krytie na vystavbu v tomto programovom obdobi (do roku 2025) alebo nie… (modra = ma to financne krytie, siva = nema finacne krytie)

Tu mas konkretne mapku, kedy sa ma co realizovat:
gddkia.gov.pl/mapa-stanu-bu … dkarpackie

Mozes sa tam potom aj preklikat na ine vojvodstva…

• sa pridá ďalší prúd z Gdanska, keďže tam vznikne priame napojenie z Waršavou. Tento prúd zrejme teraz chodí inou trasou, ale po roku 2025 už nebude mať dôvod, iba ak R4 na Slovensku.

Hej a teraz sme vlastne dosli, ze R4 je vlastne najdolezitejsia cesta na slovensku :laughing: (sarcasm) Lebo ked si to zoberieme z europskeho hladiska, tak takmer kazda cesta ma nejaku alternativu… (D1 = cez madarsko alebo A4 v Polsku, D3+D1 = D2 + D1 V cesku atd.) Zatial co R4 nema ziadnu alternativu v smere sever-juh, preto sa ani nedivim, ze poliaci na to tak tlacia…

^^ z európskeho hľadiska máš pravdu aj bez sarkazmu :slight_smile: Okolo roku 2025 to bude zaujímavé, lebo sa poriešia najväčšie závady na trase D3, ale “vybuchne” podcenenie prípravy Braniska a R4

Tender na Rzeszow - Babica sa ma vyhlasit oficialne 30.septembra :stuck_out_tongue:

Tak R4 má z európskeho významu určite väčšiu dôležitosť ako naša D1 (tá je hlavne pre nás), kým R4 bude hlavne pre európske nákladné autá, ktoré ako vieme ničia cesty najviac (+ spôsobujú praskanie domov kt. stoja okolo cesty), bohužiaľ ale je to pozdrav do dedín severne od Prešova.

https://www.gddkia.gov.pl/frontend/web/userfiles/articles/p/program-budowy-drog-krajowych-sp_35147/Standia-Nowa%20Wersja1%2B.pdf

Zeby taketo reporty vydavala NDS nam urcite nehrozi.

S1 Przybędza – Milówka (obchvat Węgierskiej Górki) s dlzkou 8,5 km je planovane podpisanie zmluvy na 30.11.2019 a ukoncenie stavebnych prac na 30.10.2023.
Tender pre S1 od krizovatky “Kosztowy II” v Mysłowicach do krizovatky “Suchy Potok” v Bielsku–Białej s dlzkou 39,7 km ma byt vyhlaseny 30.9.2019
Su tam uvedene aj planovane vyhlasenia tendrov pre useky na S19 Rzeszów - Barwinek.

Vyuzitie byvalej colnice Zwardon kamionistami
https://www.google.com/maps/@49.5111192,18.9739399,377m/data=!3m1!1e3

:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

gddkia.gov.pl/frontend/web/ … 0_2019.pdf

google.com/maps/dir/49.0836 … 646501!3e0

Otvorili prvý z troch úsekoch S7 Lubien- Rabka Skomielna Biala- Rabka.

s7-lubien-rabka.pl/img/schem … -tunel.pdf

Jedna tunelová rúra je tesne pred prerazením. Ďalší povrchový úsek majú takmer hotový, zrejme plánujú najprv otvoriť prvú rúru a potom druhú, lebo tú majú prerazenú iba z vyše polovice.

Aktualizacia stavu usekov na S1
https://www.gddkia.gov.pl/frontend/web/userfiles/articles/i/intensywne-dzialania-na-slaskiej_35371/S1%20Przybędza%20-%20Milówka-01%20popr.jpg

I-69 Milowka - Przybedza 13.10.2019 o 18:00
11.6 km 45 minut, namiesto toho sa zacina stavat S1 Milowka - Przybedza s dlzkou 8,5 km, z toho 4,7 km bude plny profil, teda uspora cez 3 km a po S1 to bude 4-5 minut, ale az v roku 2023

https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=104&image_id=43014

toto keď dokončia, tak to pritiahne ďalšiu dopravu, tak sa tešme že ešte nemáme D3, ani tak skoro nebudeme mať.

Hej intenzity budu rast donekonecna :astonished: Nehovoriac o tom, ze na D3 sa uz nema doprava odkial stiahnut.