ta cesta z lavej strany Sokolowa podla mapy bude iba spojnica resp. privadzac z cesty II/875 od Sokolowa -zapad na S19 zrejme aby doprava nesla priamo cez Sokolow v smere od zapadu. Inac prave tu pri Sokolowe som pozeral tie satelitne snimky S19 a nevidim na nej plny profil. Vidim tam len vselijake 2+1 alebo 1+2 (tam kde uz su pokreslene ciary) resp. pri MUK na Sokolowe - vychod je rozsirenie na 2+2 na kratkom useku. Kde ciary este nie su tak som si pomeral sirku S19 a nameral som na roznych miestach len nejakych 10-13 metrov na sirku co je malo na plny profil. Ano cital som tvoje odkazy a viem ze sa to projektuje v zltom fidicu. Ono projektova priprava zrejme je v plnom profile len nie som si isty ci sa to aj takto bude stavat uz len podla toho co vidim pri Sokolowe. Pravdu povediac tento usek medzi Rzeszowom a Lublinom nie je pre mna az tak zaujimavy.
Zaujimavejsie je pre mna vsetko od Rzeszowa smerom dole na Barwinek a dufam ze mas pravdu a bude sa to stavat v plnom profile lebo to by snad dotlacilo aj u nas kompetentnych nieco robit na nasej strane. Ale aj tu to skor vidim iba na polovicny profil. Lebo aj S1 je v plnom profile iba po Zywiec a odtial S1 pokracuje k nam uz iba ako cesta I. triedy a tam su vyssie intenzity. Zatial viem iba o jednom useku ktory sa stavia smerom k nam v plnom profile a to je S7 ale tu ide poliakom skor o Tatry v Zakopanom ktore maju na polskej strane ovela vacsiu navstevnost ako u nas
Ale dik za info … budem to sledovat a dufam ze ja sa budem mylit a ty budes ma pravdu
Tie dva useky co su tam polprofilove, tak na mapke jasne vidno, ze je tam uz spravena riadna predpripava na plny profil… A kedze teraz tam pribudne 127km plneho profilu, tak myslim, ze je len otazkou casu kedy to prerobia. takisto treba povedat, ze ten prvy usek sa zacal stavat v roku 2010 a obwodnica Chcocholowa v roku 2014, vtedy snad este ani nebolo jasne, ze tam pribudne taky kus cesty a rozhodne sa prave pre plny profil. Zatial co o S1 uz bolo davno jasne, ze sa bude stavat v polovicnom profile… (2+1)
Tu som našiel plan upgradovania DK7 Krakow-Myslenice
Wezely su MUK.
Terminy rozbudowy DK7 Kraków - Myślenice według slajdów GDDKiA z października 2018:
2019:
węzeł w Libertowie - rozpoczęcie prac przygotowawczych
rozbudowa węzła Kraków Południe: poszerzenie fragmentu A4 na wschód (jednia południowa) - umowa ZiZ
rozbudowa węzła Kraków Południe: estakada w Opatkowicach (jezdnia zachodnia) - umowa ZiZ
kładka dla pieszych w rejonie ul. Opatkowickiej (wyeliminowanie “środkowych świateł”) - umowa ZiZ
węzeł w Gaju - umowa ZiZ
węzeł w Myślenicach - umowa ZiZ
2021:
węzeł w Libertowie - umowa ZiZ
węzeł w Krzyszkowicach - umowa ZiZ
węzeł w Gaju - oddanie do ruchu
węzeł w Myślenicach - oddanie do ruchu
2022:
rozbudowa węzła Kraków Południe: poszerzenie fragmentu A4 na wschód (jednia południowa) - oddanie do ruchu
rozbudowa węzła Kraków Południe: estakada w Opatkowicach (jezdnia zachodnia) - oddanie do ruchu
kładka dla pieszych w rejonie ul. Opatkowickiej (wyeliminowanie “środkowych świateł”) - oddanie do ruchu
2023:
[ 10.2023: oddanie do ruchu DK47 Rdzawka - Nowy Targ ]
2024:
węzeł w Libertowie - oddanie do ruchu
węzeł w Krzyszkowicach - oddanie do ruchu
Tu su predpokladané intenzity smerom na Chyzne kde v roku 2033 predpokladajú 13447aut/24h a s DK47 nieje co porovnávať. i.imgur.com/GvScATU.png
Co do ruchu na Dk 47-NT nie ma co porównywać .
Jak by nie patrzeć to głównym przejście graniczne w Małopolsce jest w Chyżne .
Nie od razu S7 musi powstać tylko parę obwodnic szczególnie Jabłonki gdzie już teraz są często zatory a po oddaniu S7 do Rabki znacząco wzrośnie.
Widać to na prognozach ruchu do 2033r.
ŚDR. dla 2017r.- 7557
dla 2033r.-13447
ŚDR. ciężarowy dla 2017r.-1553
dla 2033r.-2835
Takže ani Poliaci nemajú pri tendroch úsekov, smerujúcich na SK veľký úspech. Aktuálne ide o známy úsek S1 Przybędza – Milówka, ktorý smeruje na našu D3. Pôvodne bola v tendri najvýhodnejšia ponuka od firmy Todo. Tá bola po proteste od firiem Salini, Mirbud a China Railway vylúčená a za víťaza bolo označené konzorcium, vedené spoločnosťou MIRBUD S.A. Po odvolaní sa na KIO, od firiem Intercor+Stecol bolo konzorcium, vedené spoločnosťou Mirbud - vylúčené. A teraz nastáva pat. Buď GDDKiA vyhlási nový tender, alebo by mala vyhlásiť za viťaza Salini, ale s cenou, ktorá prekročila pôvodný budget. Viac sa môžete dočítať tu.
Babica - Domaradz 28.12.2020
Domaradz – Miejsce Piastowe 31.08.2020
Miejsce Piastowe – Dukla 04.05.2020
Dukla – Barwinek 01.09.2020
Rzeszow - Babica sa ma vyhlasovat teraz koncom septembra/zaciatkom oktobra…
Gddkia updatla datumy realizacii: gddkia.gov.pl/mapa-stanu-bu … dkarpackie
Temrin dokoncenia S19 po nasu hranicu do konca roka 2025 stale plati. (a to v plnom profile)
no v roku 2022 budú hotoví už za Rzeszow a potom už len nejakých 73 km. 2 z piatich úsekov majú byť už v roku 2024. Ide to ozaj pekne aj z Pl aj z HU strany, lem my si prešľapujeme na mieste
keď sa ten plán dodrží, v roku 2025 bude súvislá diaľnica na trase: hranice Litvy - Varšava - Lublin - Ržešov - Vyšný Komárnik (všetko od RZ na sever sa už stavia). A my zatiaľ rozhodujeme o počte pruhov na R4