Polsko - Poland

ta cesta z lavej strany Sokolowa podla mapy bude iba spojnica resp. privadzac z cesty II/875 od Sokolowa -zapad na S19 zrejme aby doprava nesla priamo cez Sokolow v smere od zapadu. Inac prave tu pri Sokolowe som pozeral tie satelitne snimky S19 a nevidim na nej plny profil. Vidim tam len vselijake 2+1 alebo 1+2 (tam kde uz su pokreslene ciary) resp. pri MUK na Sokolowe - vychod je rozsirenie na 2+2 na kratkom useku. Kde ciary este nie su tak som si pomeral sirku S19 a nameral som na roznych miestach len nejakych 10-13 metrov na sirku co je malo na plny profil. Ano cital som tvoje odkazy a viem ze sa to projektuje v zltom fidicu. Ono projektova priprava zrejme je v plnom profile len nie som si isty ci sa to aj takto bude stavat uz len podla toho co vidim pri Sokolowe. Pravdu povediac tento usek medzi Rzeszowom a Lublinom nie je pre mna az tak zaujimavy.

Zaujimavejsie je pre mna vsetko od Rzeszowa smerom dole na Barwinek :slight_smile: a dufam ze mas pravdu a bude sa to stavat v plnom profile lebo to by snad dotlacilo aj u nas kompetentnych nieco robit na nasej strane. Ale aj tu to skor vidim iba na polovicny profil. Lebo aj S1 je v plnom profile iba po Zywiec a odtial S1 pokracuje k nam uz iba ako cesta I. triedy a tam su vyssie intenzity. Zatial viem iba o jednom useku ktory sa stavia smerom k nam v plnom profile a to je S7 ale tu ide poliakom skor o Tatry v Zakopanom ktore maju na polskej strane ovela vacsiu navstevnost ako u nas :smiley:

Ale dik za info … budem to sledovat a dufam ze ja sa budem mylit a ty budes ma pravdu :slight_smile:

Tie dva useky co su tam polprofilove, tak na mapke jasne vidno, ze je tam uz spravena riadna predpripava na plny profil… A kedze teraz tam pribudne 127km plneho profilu, tak myslim, ze je len otazkou casu kedy to prerobia. takisto treba povedat, ze ten prvy usek sa zacal stavat v roku 2010 a obwodnica Chcocholowa v roku 2014, vtedy snad este ani nebolo jasne, ze tam pribudne taky kus cesty a rozhodne sa prave pre plny profil. Zatial co o S1 uz bolo davno jasne, ze sa bude stavat v polovicnom profile… (2+1)

Tu som našiel plan upgradovania DK7 Krakow-Myslenice
Wezely su MUK.

Terminy rozbudowy DK7 Kraków - Myślenice według slajdów GDDKiA z października 2018:

2019:
węzeł w Libertowie - rozpoczęcie prac przygotowawczych
rozbudowa węzła Kraków Południe: poszerzenie fragmentu A4 na wschód (jednia południowa) - umowa ZiZ
rozbudowa węzła Kraków Południe: estakada w Opatkowicach (jezdnia zachodnia) - umowa ZiZ
kładka dla pieszych w rejonie ul. Opatkowickiej (wyeliminowanie “środkowych świateł”) - umowa ZiZ
węzeł w Gaju - umowa ZiZ
węzeł w Myślenicach - umowa ZiZ
2021:
węzeł w Libertowie - umowa ZiZ
węzeł w Krzyszkowicach - umowa ZiZ
węzeł w Gaju - oddanie do ruchu
węzeł w Myślenicach - oddanie do ruchu
2022:
rozbudowa węzła Kraków Południe: poszerzenie fragmentu A4 na wschód (jednia południowa) - oddanie do ruchu
rozbudowa węzła Kraków Południe: estakada w Opatkowicach (jezdnia zachodnia) - oddanie do ruchu
kładka dla pieszych w rejonie ul. Opatkowickiej (wyeliminowanie “środkowych świateł”) - oddanie do ruchu
2023:
[ 10.2023: oddanie do ruchu DK47 Rdzawka - Nowy Targ ]
2024:
węzeł w Libertowie - oddanie do ruchu
węzeł w Krzyszkowicach - oddanie do ruchu

Tu su predpokladané intenzity smerom na Chyzne kde v roku 2033 predpokladajú 13447aut/24h a s DK47 nieje co porovnávať.
i.imgur.com/GvScATU.png

Co do ruchu na Dk 47-NT nie ma co porównywać .

Jak by nie patrzeć to głównym przejście graniczne w Małopolsce jest w Chyżne .
Nie od razu S7 musi powstać tylko parę obwodnic szczególnie Jabłonki gdzie już teraz są często zatory a po oddaniu S7 do Rabki znacząco wzrośnie.
Widać to na prognozach ruchu do 2033r.

ŚDR. dla 2017r.- 7557
dla 2033r.-13447
ŚDR. ciężarowy dla 2017r.-1553
dla 2033r.-2835

Je vybrany zhotovitel useku S1 Przybędza – Milówka dlzky 8,530 km s cenou 1 378 952 702,84 zł (320 mil.E)

https://www.gddkia.gov.pl/pl/a/33466/Wybralismy-najkorzystniejsza-oferte-na-budowe-drogi-S1-Przybedza-Milowka

gddkia.gov.pl/pl/a/33886/Na … rzetargach

Do konca augusta maju vyhlasit tender na S19 - Rzeszow - Babica :slight_smile:

2020-2022 planuju tendre na vyse 1900 km D/RC
https://www.facebook.com/gddkia/photos/pcb.2576328162419714/2576324805753383/?type=3&theater

V druhej polovici 2019 este chcu vyhlasit tendre
https://www.facebook.com/gddkia/photos/pcb.2576328162419714/2576324399086757/?type=3&theater

Do 100 km od nasej hranice ide o rychlostne cesty S1 Kosztowy II - Suchy Potok 39.71 km a S19 Rsezsow Poludnie - Babica 10.25 km.

Spravne ma byt Rzezsow, ale neslo to po odoslani optavit.

… ale kdeže … správne to je Rzeszów !

Tak uvidime kolko usekov sa do vystavby dostane na R4 od Kapusian po hranice napr. do r.2025

Takže ani Poliaci nemajú pri tendroch úsekov, smerujúcich na SK veľký úspech. Aktuálne ide o známy úsek S1 Przybędza – Milówka, ktorý smeruje na našu D3. Pôvodne bola v tendri najvýhodnejšia ponuka od firmy Todo. Tá bola po proteste od firiem Salini, Mirbud a China Railway vylúčená a za víťaza bolo označené konzorcium, vedené spoločnosťou MIRBUD S.A. Po odvolaní sa na KIO, od firiem Intercor+Stecol bolo konzorcium, vedené spoločnosťou Mirbud - vylúčené. A teraz nastáva pat. Buď GDDKiA vyhlási nový tender, alebo by mala vyhlásiť za viťaza Salini, ale s cenou, ktorá prekročila pôvodný budget. Viac sa môžete dočítať tu.

Kedze Salini bali biznis v strednej Europe (SK/PL/CZ), bolo by zaujimave, keby ten tender obchvatu W. Gorki vyhrali

Poliaci planuju skompletizovat S1 do roku 2023
https://www.gddkia.gov.pl/frontend/web/userfiles/articles/s/s1-pyrzowice-podwarpie-bedzie-dw_31589/S1%20Gddkia%20Mapa_23_11_A3_pu.pdf

Keď PL dokončí S1, tak ako plánujú, tak to bude iný masaker v KNM-Radoľa.

pacho to je to iste ako povedat ked madari dokoncia M30… a dalej za PO sa na R4 zblaznia…

Planovane vyhlasenie tendrov na S19:

Babica - Domaradz 28.12.2020
Domaradz – Miejsce Piastowe 31.08.2020
Miejsce Piastowe – Dukla 04.05.2020
Dukla – Barwinek 01.09.2020

Rzeszow - Babica sa ma vyhlasovat teraz koncom septembra/zaciatkom oktobra…

Gddkia updatla datumy realizacii: gddkia.gov.pl/mapa-stanu-bu … dkarpackie
Temrin dokoncenia S19 po nasu hranicu do konca roka 2025 stale plati. :stuck_out_tongue: (a to v plnom profile)

Ked sa pozriem na nas, tak :cry:

ale S19 v plnom profile nijako nepomôže Prešovu :laughing:

A ešte menej obciam v trase R4, jedine že to urýchli rozbehnutie výstavby, ale na to treba len 3 veci peniaze, peníze a peneži.

no v roku 2022 budú hotoví už za Rzeszow a potom už len nejakých 73 km. 2 z piatich úsekov majú byť už v roku 2024. Ide to ozaj pekne aj z Pl aj z HU strany, lem my si prešľapujeme na mieste

Ked Brussels bude dotovat Via Carpatia do 85% tak “ Hodnota za peniaze “ tam nema co zavadziat.

keď sa ten plán dodrží, v roku 2025 bude súvislá diaľnica na trase: hranice Litvy - Varšava - Lublin - Ržešov - Vyšný Komárnik (všetko od RZ na sever sa už stavia). A my zatiaľ rozhodujeme o počte pruhov na R4