Polsko - Poland

Vo štvrtok bol podpísaný kontrakt na výstavby úseku rýchlostnej cesty S7 od Jędrzejowa do hranice vojvodstva świętokrzyskiego s małopolskim. Tento úsek bude mať dĺžku 19,932 km, 4 MUK a zhotoviteľom bude Budimex S.A.

Zdroj: GDDKiA

34 km usek A4 Tarnow - Debica otvorili vo stvrtok :slight_smile:

info a videa: gazetakrakowska.pl/artykul/3 … ,id,t.html

google uz tiez zaznamenal: google.sk/maps/@49.9765878,21.25598,9z

Rzeszow - Jaroslaw ma byt hotova do konca roka 2015 - A4 bude kompletna

No jo, poliaci su uz za Rzeszowom. Ak by sme boli tak daleko u nas, tak sme uz na ukrajinskej hranici. A my sme… pri Ziline/Zvolene.

V stredu otvoria 6.1 km usek S69 medzi Bielsko-Biala a Zywcom.
bielsko.biala.pl/aktualnosci … -buczkowic

Okrem toho poliaci v tychto dnoch otvorili aj 39 km rychlocesty S8 medzi Wroclawom a Lodzom. Uz chyba poslednych cca 33 km, sprejazdnene budu na prelome rokov 2014/2015. A tiez severny obchvat Lublina S17 je uz otvoreny.

ten dalsi kratky usek okolo zywca by mal byt hotovy na jar, ak som dobre pochopil. kedy sa ma robit ten chybajuci usek od milowky?

Oficialna sprava o otvoreni useku
“W godzinach popołudniowych 6 listopada 2014 r. zostanie oddana do ruchu droga S-69 o długości 6,15 km od węzła Mikuszowice (bez węzła) do węzła Buczkowice !”
Cize popoludni 6.novembra otvoria 6.15 km dlhy usek S69 Mikuszowice - Buczkowice
Zvysok S69 o dlzke 9,460 km Buczkowice - Żywiec maju otvorit o 5 mesiacov (z celkovych 9 mesiacov uz ubehli 4 mesiace), ale do toho sa nezaratavaju zimne mesiace. Teda zrejme uz o 8 mesiacov.
gddkia.gov.pl/pl/a/16906/S-6 … ic-otwarta

Posledny chybajuci usek dlzky 8,5 km je v zasobniku na roky 2014-2020. Kym nebude otvoreny tranzit cez Skalite, usek sa stavat nebude, teda az ked sa otvori D3 Svrcinovec - Skalite.

Cize najprv sa pusti tranzit cez Milowku a prilahle dediny a az nasledne sa zacne stavat usek? To ma aku logiku?
maps.google.com/maps?q=Mil%C3%B … 21,0,-1.7

tam sa určite “tešia” na otvorenie D3 Svrčinovec-Skalité

Andrej nehladaj v tom logiku. Maju postavenu skoro celu S69, zrekonstruovali celu cestu Milowka - Wiegerska Gorka, vratane chodnikov v obciach. Na aktualnu intenzitu ta cesta postacuje a je tam povolena premavka kamionov. Polsko ma vaznejsie dopravne problemy ako riesit nieco co sa zatial nedeje. Bolo od nich velkoryse, ze dotiahli S69 az do takehoto stavu.

Presne ako píše jano, ak bude na d3 chýbať jeden 8,5 km úsek, tak potom môžme poliakov haniť za to ze sa chodí cez milowku.

okorec, lenze u nas po vyrieseni useku CA-Svrcinovec-PL nezostane na celom useku D3 jediny usek so sirkou mensou ako 11,5 m ci prechadzajuci cez uzke ulice. Cize aj keby bol cely tah zahlteny kamionmi (co je casto uz dnes), nebude to mat taky dopad na obyvatelov ako v Milowke a okolitych obciach. Ale Jano ma pravdu, ze od Poliakov je velkoryse, ze stavali podla zmluv, aj ked nasa strana dlho meskala.

Podla tejto mapy z GDDKiA o aktualnom priebehu vystavby dialnic a rychlostnych ciest to nevyzera, zeby Milowka - Wegierska Gorka bola v programe 2014-2020. Ale kamiony by zvladnut mala, aj ked zjazd do Milowky je ostrejsi a su tam tiez kruhace. A mozno poliaci nerataju s nejakym silnym tranzitom po otvoreni Svrcinovec -PL:-)

gddkia.gov.pl/userfiles/art … 0_2014.pdf

S69 Bielsko – Biała – gr. państwa (Obejście Węgierskiej Górki) je ako rezervny projekt v “Program Budowy Dróg Krajowych na lata 2014-2020”
bip.mir.gov.pl/Prawo/Transport/P … rogram.pdf

Poliaci predsa len potiahnu ich S7 až k hranici so SR, k R3?
Konkrétne na strane 15:
V ‘odstavci’: Całkowita długość drogowej sieci TEN-T w Polsce wynosi ok. 7 400 km,
z czego ok. 3 890 km stanowi sieć bazowa, w skład której wchodzą następujące ciągi drogowe:
S7 Gdańsk (Południowa obwodnica Gdańska) – Warszawa
Pozostałe ok. 3 460 km stanowi sieć kompleksowa, do której należą:
S7 Warszawa – Rabka – Chyżne – Słowacja

Doteraz na mapách GDDKiA (Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad) sa uvádzal koniec S7 pri obci Rabka-Zdrój (aj v tomto dokumente na str. 6 i 11), hoci na mape na str. 12 je S7 dotiahnutá na hranicu so Slovenskom tenulinkou linkou a aj na mape na str. 14, ako súčasť komplexnej siete TEN-T (do r. 2050). Termín je teda “rovnaký” aj pre S19, ktorá má nadviazať na slovenskú R4.
Zaujímavé je, že Varšava má v súčasnosti horšie diaľničné prepojenie (pozri mapu na str. 11) na zvyšok Poľska, aspoň podľa tejto mapy siete, ako Lodž, Vratislav alebo Katovice. :wink:

Myslim, ze sucastou “TEN-T comprehensive network” spojenie S7/R3 vzdy bolo. Tu je aktualne schvalena mapa TEN-T ec.europa.eu/transport/themes/in … -pl-sk.pdf

Lenže prioritou pre Eu je ten-t core network, comprehensive ju zatiaľ netrápi…

Peniaze dava aj na core aj na comprehensive. A co je v core a v comprehensive je - zvlast v pripade Slovenska, ktore ma EU z hladiska dopravnej infrastruktury totalne na haku - ciste vnutornou politickou zalezitostou (vsetky CORE cesty u nas su druhotne k skutocnym spojeniam co EU potrebuje). Takze hej, teraz tlacia na dokoncenie CORE, ale nie pre to, ze by si mysleli, ze to je to, co najviac pomoze Slovensku, ale pre to, aby si mohli odfajfknut politicku ulohu, ze dostavali core.

este pred dvoma tyzdnami v nedelu som bol vyskusat A4 medzi Debicou a Tarnowom, je to este paradnejsia cesta ako medzi Tarnowom a Krakowom.
Je zaujimave, ze medzi KR wschod a Tarnow polnoc je 2+2 bez rezervy a medzi Tarnowom a Debicou je rezerva v strednom pase na treti pruh…na mostoch je to uz aj hotove 3 pruhy, len je vnutorny pruh neprejazdny…uz viackrat som bol v zapche medzi Tarnowom a KR kvoli havarii, mohli mysliet dopredu a rezerva na treti pruh bude asi casom chybat…
Inac tie obmedzenia na mostoch uz neboli ziadne…

Na zjazde z S69 pred Wegierskou Gorkou je viac strojov a je tam nejaky ruch, zajtra tadial pojdem, ale uz po tme tak uvidime, ze co sa tam deje, ak by niekto vedel nieco blizsie, tak poprosim info