Polsko - Poland

V auguste bude na autostráde A1 cez víkend voľná prevádzka bez poplatkov. Oznámil to premiér Tusk. Dôvodil obrovskými zápchami s možnosťou aj zdravotných problémov. Pripustil finančné straty. Trošku populistické, ale účinné riešenie.

Autostráda A4 Tarnów Dębica bude sprejazdnená už pred 1.novembromtohto roku ? Práce by potom mali pokračovať ešte pol roka.

V súvislosti s predchádzajúcou správou je oznámenie o úseku Rzeszów - Jaroslaw (nový vykonávatelia Budimex, Strabag) a čase 14 mesiacov na dokončenie, informáciou o tom, že do konca roku 2015 bude Poľsko mať A4 hotovú - tj. severný diaľničný obchvat Slovenska.

Kde su tie casy, ked poliaci mali horsie cesty ako my…

Nie len severny obchvat Slovenska, ale aj dialnica severovychod Slovenska - Cesko. Napr. binged.it/1pXUESx

Veru, kamarat z Bardejova pred tyzdnom siel cestu Bardejov - Liberec po polskej A4 a velmi si to pochvaloval.

Na prelome augusta a septembra 2014 by mala zacat vystavba casti vychodneho obchvatu Krakowa S7 Christo Botewa - Igolomska, zmluva bola podpisana dna 22.7.2014 s konzorciom firiem Strabag a Heilit+Woerner.

Doplnim, ze stale bude chybat pre uplny vychodny obchvat cast cesty S7, ktora sa napoji na I/7, dovtedy bude potrebne zvysnu cast prejst po vnutornom okruhu Krakowa (I/79).

Potom na celej trase S7 Krakow - Warszawa zostava uz len usek Krakow - hranica kraja, ostatne chybajuce useky sa bud stavaju alebo tendruju.

GDDKiA podpísala zmluvu s ďalším konzorciom stavebníkov na úsek autostrády A1 Stryków -Tuszyn(východný obchvat Lodže), tentokrát Budimex-Strabag. Dátum dokončenia je 22 mesiacov, čo znamená, že pred prázdninami 2016 by úsek mal byť hotový. Jedná sa o 13.3 km s betónovým povrchom. S pôvodným konzorciom Polimex-Mostostal S.A. / MSF Engenharia S.A. / MSF Polska Sp. z o.o. / DOPRASTAV a.s. / MOSTMAR S.A. sa GDDKiA naďalej súdi.

nooo…uz len jednu chybicku maju…su preplnene :slight_smile:

Dalsia cast S69 ide do finale - fotky od budowniczy S na skyscrapercity.
mimo mostov 2+2
i.imgur.com/tgmnNEP.jpg

na mostoch 3+3
i.imgur.com/ey87i2R.jpg

by ma zaujimalo preco na mostoch dali 3 plus 3, ako je to obrovsky krok vpred, lebo sa tvari, ze tam je aj rezerva na ostatnom useku ..

3+3 smerom na Kysuce? Ved tam iba “lisky davaju dobru noc” :slight_smile:

Vazne, kedy je planovana vystavba najtazsieho useku S69 Przybedza-Milowka? Tam budu tusim 2 tunely a velke mosty. Bude sa stavat v plnom, ci v 1/2 profile?

logistyka.wnp.pl/sad-polimex-i-d … 1_0_0.html

01-10-2014 21:57
Sąd: Polimex i Doprastav mają dostać od GDDKiA 80 mln zł (Nakaz dotyczy kontraktu na budowę odcinka drogi ekspresowej S69 z Bielska-Białej do Żywca. Sąd nakazał GDDKiA wypłatę na rzecz Polimeksu 39,8 mln zł wraz z odsetkami ustawowymi, a na rzecz Doprastavu 39 mln zł wraz z odsetkami. Postanowienie nie jest prawomocne.)
Len trocha rozumiem poľsky, ak sa pletiem, prosím, opravte ma. Zhrniem to (čiže nie doslovne), ako som to ja pochopil: Polimex a Doprastav majú “dostať” od GDDKiA 80 mil. Zł. Súd vo Varšave vydal “súdny príkaz”, aby GDDKiA vyplatil(a) Polimeksu 39,8 mil. zlotých a Doprastavu 39 mil. zlotých [kurz ECB k 01.10.2014: 1 EUR = 4,1815 PLN; t. j. 9,326.796,60 EUR]. “Rozsudok” ešte nie je právoplatný.

takhle tomu s pomoci google rozumim i ja.

Podľa rôznych strojových tzv. prekladačov sa čo-to dá preložiť/vytušiť, ale nedá sa na to úplne spoľahnúť. (Ovládam ako-tak i iné jazyky, čo nie sú tzv. svetové, ale čo ponúkne Mr Google alebo iní pánkovia, je niekedy na smiech, keby to, ale nebolo až na zúfanie, vlasytrhanie.) Preto tá otázka na znalých jazyka. Vopred vďaka!

Offtopic: odporucam cez Google Translator prekladat do/z anglictiny, preklady napr. z polstiny do slovenciny a pod su ovela horsie ako do/z anglictiny.

je to ok KN.SK…pri meste Zywiec sa uz tiez konecne zasa maka…:slight_smile:

tak ako to vyzeralo s S69 pri Zywci 21.09.2014

youtube.com/watch?v=ruBW-T6l-YM&hd=1

pribudli nejake bagre a hlavne privadzac do Zywca sa trosku zmenil, tusim uz ma finalnu vrstvu ta druha polovica a tipujem, ze coskoro sa bude jazdit po druhej strane a snad pojde prec aj semafor, ku ktoremu dorazite stale na cervenu…:slight_smile: