vs.
to je trosku rozdiel nemyslis?
co sa tyka matovica - guglim guglim a nic take nenachadzam, zato som nasiel toto: obycajniludia.sk/2010/04/29/vyzva-premierovi/
to nejak nesedi s tym co tvrdis ty
vs.
to je trosku rozdiel nemyslis?
co sa tyka matovica - guglim guglim a nic take nenachadzam, zato som nasiel toto: obycajniludia.sk/2010/04/29/vyzva-premierovi/
to nejak nesedi s tym co tvrdis ty
keby to bola presna citacia tak je v uvodzovkach, nepamatam si to doslovne, ale nieco s PPP sa dalo urobit len na severnom Slovensku, pri R1 sa uz nic neda menit.
Matovic to nepovedal pre noviny, keby ano tak dam link, ale viem kedy to povedal.
EDIT:
B;
tak to najdi niekde v archive
Ak má niekto názor že skutočnosť, že nezamestnaní mladí ľudia vďaka diaľnici už nebudú musieť sedieť za humnom a fajčiť trávu ale dochádzať (možno aj odchádzať) do roboty či do škôl, tak ho úprimne ľutujem. Nech si to vyskúša sám bývať chvíľu na Orave alebo Šariši aké je to úžasné sedieť doma a čakať až sa niekomu uráči postaviť tam fabriku pri ceste III. triedy. Veľmi podrobne si preskúmam volebný program SAS lebo zablokovať to PPP 6 dní pred termínom uzatvorenia považujem za chrapúnstvo najhrubšieho zrna. Keď už, mali si dať na predvolebné bilboardy: SaS = koniec diaľniciam. Potom by videli tie percentá.
stanog ja sa divim ze tymto alfonzovym z prsta vycucanym a prekrutenym bludom niekto aj veri…niesom matovicov fanusik ale troska som guglil a nikde som nenasiel jedine jeho vyjadrenie proti vystavbe dialnic…
to ale nikoho nezaujima ze nezamestnaní mladí ľudia niekde mimo oravy alebo sarisa budu este 20 rokov fajčiť trávu lebo ku nim sa kvoli splatkam dialnica nedostane.
Takze dialnica tu podla niektorych plni dva funkcie. Privedie do " tichych" regionov investorov, ale po tej istej dialnici odyjdu mlady ludia prec. Tak to je pruser. Predsa len to bude asi tak ze dialnica neuroby v hladovej doline z ludi sikovnych, vyskolenych a chtivych sa popasovat zo zivotom.
dik, usetril si nam ostatnym cas
take irsko - ospevovany stavebny boom dlhe roky - sa uz vracia. to je ekonomika kde rast hdp bol zalozeny na stavebnej bubline.
devil, s tym irskom nemas pravdu. Irsko najprv mohutne investovalo do vzdelanostnej ekonomiky a nasledne z vysokych prijmov financovalo aj infrastrukturu. Terajsia bublina vznikla kvôli vysokej zavislosti na skrachovanych americkych bankach a realitnom boome. Inac, Irsku narastlo HDP za poslednych 40 rokov 42,5 nasobne. To, ze je teraz mierny pokles nemeni nic na tom, ze je to stale jeden z najbohatsich statov EU.
Ako lepsi pripad by som uviedol Grecko, kde su im obrovske investicie do infrastruktury momentalne prakticky na 2 veci. Avsak aj to padlo z dôvodu totalneho prezierania penazi a extremne zneuzivaneho socialneho systemu.
A treba tiez rozlisovat stavebny boom a realitny boom.
neslo mi o to ze americka kriza sposobila aj tu europsku, ale odpoved pre stanog, tj. ze infrastrukturu netreba za kazdu cenu.
aj ohladom dialnic je tu aktualna (scitanie dopravy) debata o buducej vyuzitelnosti D co suvisy s PPP a ich cenou. podla mna je zakladny predpoklad intenzity terajsej aj buducej hustota obyvatelov na mieste kde D stoji. tranzit je len mensia cast a priemysel tiez. tam kde su priemerne, podpriemerne hustoty obyv. netreba ziadne megalomaske parametre, dokonca by stacili RC.
hranaty live na TA3, klamstvo na klamstvo
No nedalo mi aby som nereagoval za hlupe reci pana kr ajcovica z min dopravy ako P Fico klame,…Je jasne ze z D1 tky sa stava polit rivalitaaa je jasne ako P Figel sa robi aky je super obchodnik ako vyjednal dobru cenu…Je mozno kazdemu jasne…ako to vsetko bolo.., uz po volbach sa zastrajali ze zrusia vsetky zmluvy…ako sa aj stalo a namiesto slovenskych firiem kt zamestnavaju slovakov budu D1stavat Nemci a Rakusania…taka je skutocnost…!!!
[i]Presunute do spravnej temy.
VSETKY prispevky tykajuce sa cisto politiky pojdu sem. Ak sa to bude opakovat, vytvorim temu s nazvom Politicky bordel.
Andrej[/i]
Skutocnost je taka, ze slovenske firmy budu stavat useky na severe za peniaze z eurofondov. Len nebudu mat take tucne zisky.
Btw, Hochtief bude urcite zamestnavat minimalne polovicu slovenskych zamestnancov a subdodavatelov, kedze tvorime lacnejsiu pracovnu silu.
Kazdopadne v najblizsom obdobi sa rozbehne najrozsiahlejsia vystavba dialnic v historii SR a za podstatne lacnejsie peniaze, ako bolo doteraz zazmluvnene. Ak uz niekto nadava na toto, tak je jasne, za koho kope…
fanusik! to si si hodil kockou, ze kam napises svoj nahnevany prispevok a vysla ti tato tema?
zareagoval som presne na tento usek a napisal som to zamerne lebo je asi najviac medializovany, takze nehodil som ale pichol som presne kde som chcel…
a piste a reagujte…ze kazdy vie za koho kope..je to slobodne forum takze ???nestaram sa a nikoho neriesim pisem preto lebo nesuhlasim…s postojom tejto vlady…
A s cim nesuhlasis? Ze nebudeme platit 30 rokov rocnu splatku 21 mld. Sk ale iba 10 mld? Alebo ze PPP1 nebudu stavat portugalske a francuzske firmy, ale slovenske? Alebo ze nemcom zaplatime podstatne menej ako zazmluvnila minula vlada?
Zrejme ani tak ho nepresvedcis. Kolko uctuje zasielkova sluzba za dovoz bananov?
Fanusik, to že tender na PPP3 vyhralo Nemecko - Rakúske konzorcium a pravdepodobne ho bude aj stavať a nie Slovenské firmy, ktoré sa len sťažujú, že štát ma chrániť Slovenských stavebníkov. Kľudne mohli predložiť ponuku do PPP3 a mohli ho možno aj vyhrať, ale oni boli spokojní, že im Fico priklepne PPP1 na ktorom sa nabalia. A zrazu PPP1 neboli schopní finančne uzavrieť a už zrazu Figeľ zastavil výstavbu D1. A PPP1 malo stavať tiež zahraničné konzorcium a nie len Váhostav a Doprastav. Teraz keď sa majú vyhlasovať tendre na úseky PPP1 cez eurofondy tak ich nepochopiteľne sami brzdia naťahovaním sa s ministerstvom o dokumentáciu. Sami sebe berú robotu a prepúšťajú ľudí.
No podme radsej k aktualnej politike. V Kosiciach mame primatora, ktory nim ani nechcel byt, ale dostal to prikazom z centraly Smeru. A vidim ze v ZIine vyhral Choma, ktory neuveritelnym sposobom rozbehol vystavbu 0km D1 a 0km D3 v okrese.