politicka situacia na slovensku / part deux

Chlapci nusím da zastať partizána, lebo na tomto fore je to tak, že keď niekto tu spomenie fica, či už v dobrom, alebo v zlom, vždy sa to obráti proti diskutujúcemu. Naopak, ked sa poukáže na figeľa, tak zas hromy blesky ako si to niekto mohol dovoliť!!! trocha objektívnosti prosím. Jeden fakt je tu čo sa snažil partizán povedať, zatial figeľ, všetko zrušil, nič sa nedá…proste diplomaticke hrádky, ale konkretne skutek utek. Len taku poznámočku, ficov výro BA-KE rok 2010 a figeľov BB-RK začneme stavať 2012, čo je vačši blud? no a fico aspoň pre to niečo spravil, (netvrfim, že spravne veci) no figel nič.

Pacho, a co je zle na tom, ze ti dame seriozne argumenty?

S tymto by som vedel ciastocne suhlasit, kedze je jasne, ze 2012 sa ten usek stavat nezacne a je otazne, ci vobec v najblizsom desatroci. Zaroven je ale rozdiel porovnavat kompletnu dialnicu s 1 usekom.

devil, dalsi predlzeny termin na PPP1 mal byt koniec oktobra. S tym, ze v zmluve je jasne napisane, ze v pripade uzatvorenia balika pred zimnym terminom sa vystavba predlzi o 5-6 mesiacov, cize de facto by sa tiez zacalo stavat az v lete. Zial, ako som napisal, vela ludi naletelo ficovi na to, ze sa realne stavalo uz tento rok :unamused:

pacho - uplne by stacilo keby partizan aspon skusil vnimat co som/sme mu tu vsetko napisal(i)…jednoducho pri cloveku, ktoremu das 5 linkov na vladne dokumenty (ked uz v sme, pravde a “bedni” je podla neho vsetko zmanipulovane :unamused:), ktore uplne spolahlivo vyvracaju jeho vyroky a on si stale hudie svoje je uplne jedno ci spomenie figela, fica alebo pannu orleansku :wink:

PS: cele to zacalo tym, ze podla partizana figel zastavil vystavbu useku DS-turany, co hadam aj sam usnaz je uplny blud, lebo co sa nestavia sa zastavit neda (a aj tie spominane pripravne prace skoncili mesiac pred volbami)

PS2: vyroky - figel je v urade 2 mesiace, pre henten usek R1 toho realne zatial moc urobit nemohol, uvidime ako s tym bude pokracovat, ale kazdemu je jasne ze ten usek sa v 2012 stavat nezacne ani keby sme isli my vsetci z tohto fora na brigadu :slight_smile: naproti tomu fico bol v podstate samovladcom slovenska 4 roky a pre dostavbu D1 do KE toho urobil okrem velkych reci a spackaneho PPP (neviem kedy si uz niekto konecne uvedomi ze nebyt blbeho variantu turany-hubova, EIB by im davno bola dala peniaze a mohli pol roka veselo stavat a nemuseli sme tu riesit toho vasho uspavaca hadov) pramalo - rozostaval a dostaval 2 useky D1, z toho jeden v polprofile a ten aj stoji za milu jarmilu (sranda je tiez ako sa pri reciach o dostavbe vzdy taktne zamlciaval usek PO zapad-PO juh :slight_smile:)

pohodak, nehadam sa, zrejme patizan sa nie presne vyjadril, ale fakt je ten, bežne sa používa slovný zvrat, že “vlada IR zastavila výstavbu MT-PO” a z tohto kontextu ma partizan pravdu. Skusim sa este spýtať na Tvoj Vaš nazor na p Zajaca noveslovo.sk/dc/26456/Diskus … o_Madarsko? mne sa xelkom pozdáva, no je písaný v dosť “bojovom” duchu

no to ze sa nieco bezne pouziva este neznamena ze to je aj pravda…tu je vidno jak su ludia, ktori nevedia kde je sever (a takych je drviva vacsina) zblbnuti…

clanok - prva polka opat bludy o tom ako figel zrusil miliardovu investiciu a blablabla (v inych mediach by ma takato hruba dezinterpretacia a neznalost faktov stvala, pri novom slove to je zelezne pravidlo)…co sa tyka samotnej R1 BB-RK tam je moj nazor jasny a uz som ho tu viac krat pisal - tahat Rku tadial je hrozna hlupost a je jedno ci to bude presadzovat vazny alebo figel

Skusim s tym trochu polemizovat.

Jedna vec je, ze tahat R-ku tade je neskutocna blbost - z hladiska zivotneho prostredia. Proste je tu NP Nizke Tatry atd. Ale co sa tyka smerovania dopravy, preco jej tadial tolko chodi? Dalo by sa teraz povedat, ze teraz je cesta Pohronim plus minus poriesena, v realnej dobe sa odovzdaju posledne useky R1 a dalo by sa povedat, ze vsetko v BB skonci, lebo tam ide pohodlna cesta. Ale mam taky pocit, ze aj ked cez Pohronie este pred 10-timi rokmi nesla poriadna R-ka, situacia bola rovnaka. Vie tu niekto dat nejake statistiky, ako sa vyuzivala cesta ZnH-BB-RK-DK voci ZnH-Kremnica-MT-Kralovany-DK? Podla mna je jasne, ze viac prva cesta, lebo ma lepsie parametre, aj ked su tam 2x kopce (Donovaly a medzi RK-DK). Bolo by dostatocne motivacne pre vodicov kamionov, aby po dokonceni R-ky ZnH-MT-DK radsej vyuzivali tuto trasu? Nie je tato alternativna/nova trasa o nejaky ten kilometer dlhsia? (kamionisti radsej usetria na myte)

ono tej dopravy na donovaloch zas az tolko neni :wink: ale sam som zvedavy na vysledky tohtorocneho scitania…kamionistov poriesis jednoducho - zakaz vjazdu nad 3.5t na donovaly

to je zase zavadzanie. v ramci prvych 100 dni

• spustil R4 za vysutazenu cenu ktoru vazny zdrzoval
  • okrem planu D/RC su 2 zoznamy pre cesty I. tr. jeden z eurofondov a druhy z rozpoctu.
  • ma byt vycleneny (pocas krizy) vacsi balik z rozpoctu ako predtym pocas konjuktury.

co urobila ficova vlada za prvych 100 dni ?

toto tiez nie je pravda. uz davno su k dispozicii intenzity z 90-ich rokov na dialnice.szm.sk. je tam vidno ze na strednom pohroni uz vtedy boli 10.000-ve intenzity take ako na najvytazenejsich castiach na severe, na donovaloch boli vtedy pod 5.000. cez kremnicu zrejme este menej. ani nema velky zmysel porovnavat lebo su to nizke hodnoty. dolezite je to ze sa politicky preferovalo povazie na ukor pohronia.

samozrejme ten termin pre BB-RK je blbost ale ma to taky vyznam ako sirokorozchodna. peniaze na to aj tak nenajdu a uspesnost figela sa nebude posudzovat podla BB-RK ani podla D3.

rozhodujuce bude

• co sa postavi na ZA-PO a za kolko
  • na ZV-KE
  • cesty I. tr. a obchvaty
  • ci sa spusti R7

podla zmluvy ? lebo v TV zaznelo “takmer do vianoc”. potom je zrejme ze koncesionar s koncom oktobra uz neratal…

Nema pravdu. Ako tu uz bolo niekolkokrat spomenute, pripravne prace boli ukoncene este niekolko tyzdnov pred volbami. Vlada IR zatial zastavila akurat neplodne rokovania.Keby nebola pravda, to co v TV relacii spominal Kovalcik, ze ponuka na zlacnenie prisla v posledny den a nedala sa povazovat ani za oficialnu ponuku, pricom ratala s predlzenim terminu ruzavierky prakticky do konca roka, nevyskocil by tam pritomny Choma ako certik z krabicky?

sme.sk/c/5572292/fica-na-sta … stili.html nechapem pointu preco sa tam vlastne trepal :open_mouth:

tak toto je sila. predpokladam ze sa tam nakoniec dostal vdaka mandatu poslanca…

asi hej.. vsak na stavbu je vstup zakazany .. nemoze tam kazdy tajtrlik chodit.. asi isiel pozriet ako ten most stava firma jeho brata ..

hehe, dva dni a 4 strany. samozrejme balastu. a mozno nie, len sa k podtstanym prispevkom kvoli balastu nedostanem. este ze sa nam tu zjavil opat znovuzrodeny partizan

Pointa je jasna, treba sa stale ukazovat a bude a strasit ludi, ako sa vystavba zastavila a ze on novy LENON chce vsetkym dobre a ako sa jeho R1 dobre stavia a inde sa nic nerobi. Obycajne masirovanie mozgov a sebapropagacia - plati na ludi, co su pohodlni rozmyslat.

Trošku objektívnosti :smiley: , prosím. Na moste nad Lehotou je tabuľa Zákaz vstupu pre nezamestnaných, alebo sa ohláste u stavbyvedúceho… alebo tak nejako podobne (žiaľ, zabudol som to odfotiť).

Ak mohol Dzurinda chodiť do rozostavaného tunela Branisko (za Mečiara), tak nevidím problém, ak Vážny podpísal zmluvu na PPP2, aby ho tam nepustili, aj keď by sa o kontrolných dňoch v tejto súvislosti nemalo hovoriť ani náhodou.

P.S. Že je to politika - jasné. No a kde by Fico mohol chýbať, keď sa tam niečo hýbe…

P.S.2 Skôr je horšie, ako sa Kovalčík vyjadril, že preberanie dokumentácie na býv. PPP1 neprebieha dostatočným tempom, čo určite oneskorí vypísanie tendrov na úseky na V alebo Hubová-Ivachnová

duro-z-de… nič si z toho nerob, tu keď len spomenieš fica, to je jedno či v dobrom, alebo v zlom, to je horšie, ako keby si pred bykom viatiahol červenu zástavu (s kosakom a kladivom), a nedaj boh, aby niekto začal kritizovať figeľa. Ešte poznamočku, neviem ako vy , ale ten kovalčik mi pripada ak veľký tliapač, bez kuska súdnosti a objektívnosti, ktorý rozpráva len naučené frázy, aby sa zapáčil vrchnosti. Na STV kde bol s Chomom no neviem, ja keby som bol chomo, tak by som asi v lepšom prípade vstal a odišiel, alebo mu jednu vrazil. Bohužial, sa začínaju naplnať moje obavy, že sa tu bude rozprávať a rozpravať, a realne sa nič nebude staviať. Zrušiť a zastaviť čo je rozbehnuté to je veľmi jednoduché, ale niečo naštartovať, to už nie je len tak.

Pacho, za to, ze figel je teraz ‘modlou’, si moze Fico sam.

premna figel je len obcajny zaspaty cernoknaznik, kde je svetuskar, len do vysky svojho platu. Ako rusi by povedali “lišnij čelavek”

no ked na konci kovalcik povedal ze usek R7 bude celoslovenska priorita a choma odvetil ze to je D1 a R7 je len BA priorita tak sa mi otvaral nozik vo vrecku…co si ten zilinsky kandikat na funkciu noveho slotu dovoluje…intenzita cez biskupice uz v 2005 bola porovnatelna so strecnom tj. vyssia ako inde na I/18. a to nikde na ZA-PO nie su 4 semafory v rade.

pacho ty si uz jak generator nahodnych cisel - zastavili, nerozbehli, svatuskar, cernoknaznik, nebude sa stavat → ked najdem niektoru z tychto fraz v prispevku ani si nemusim precitat kto je autorom :unamused: