No presnejšie info v tejto dobe nie je ( bol som chvilku mimo ) len viem že sa na morave nechávali územné rezervy v trase a dokonca sa riešil aj bod spojenia na hranici s R2. Ale vo veľkej časti je to v trase I/50. Aj tak realne je to až o takých 30 rokov .. a to budú iné intenzity a budovať by sa to malo od dialnice D1 postupne nejzaťaženejšie úseky v 4 -pruhu.
V tomto ma johhan pravdu, CR planovala RC v smere na Slovensko presne v smere na Drietomu.
Aj to je v platnosti, a realne podla mna skor ako v r. 2030. Presnejsie, SR bude mat R2 skor ako CR v tejto oblasti. Pretoze SR staci v podstate napojenie na D1.
Bavil jsem se člověkem, který připravuje stavby dálnic a silnic po celé Moravě a nic o této variantě mi neříkal. Což je divné, když mluvil o ledačems jiném. V minulosti tudy měla vést D1, ale ta by přetrasovaná na Hulín a dál jako R49. Je to možné, ale nějak se mi to nezdá.
Ja uz v tomto smere (vystavba na ceskej strane v smere na slovensku k R2) dalej na tomto forume informovat nebudem, pretoze stracam chut a dovod. Tu si totiz aj tak nakoniec (globalne cele forum) vsetci presadia svoj, casto nespravny nazor.
Ad. 1) Počul som také reči, keď som sa bavil s pár ľudmi z NZ, že keď idú do BA, tak zájdu do NR a potom idú cez R1 a D1. Čiže predpokladám, že by to veľmi dobre vyriešíla R7 potiahnutá aspoň po NZ. (Aspoň vetvu NZ - NR a dočasne.)
Ad 3) Myslím, že je dobre pokiaľ sa tam nebude opravená vozovka. V okamžiku, keď tam zarovnajú nerovnosti, tak sa cesta naplní na prasknutie a čiastočne sa vyprázdni D1 v úseku SC - TT. Neviem ako to bude s úsekom BA - SC, pretože tak je to už relatívne plné dnes (cesta okolo Bernolákova). Aj ja keď idem ešte v čase, keď nepredpokladám nejaké naplnenie cesty medzi Bernolákovom a BA, chodievam Sereď - SC - BA. Lebo D1 sa napĺňa už skôr ako táto cesta, ale keď idem neskôr, tak tá diaľnica toho znesie viac a tak chodím tadiaľ.
Zatiaľ nie je podstatná táto RC, je však vo výhľade aj zo strany SR aj zo strany Maďarska sa plánuje stavať po Komárno diaľnica. Stačia tu cestné obchvaty
Zatiaľ nie je podstatná táto RC, stačí tu postaviť niekoľko obchvatov, konkrétne okolo Holíča, Radošoviec, Senice, Jablonice, Trstína, Boleráza-Klčovian a Trnavy. Z toho Holíč a Trnava už riešená je. Okrem toho bude potrebné riešiť najlepšie tunelom úsek Biela Hora medzi Trstínom a Jablonicou. RC tu nemá opodstatnenie, pretože tu nie je veľká premávka non-stop po celý čas počas pracovných dní a už vôbec tu nie je veľká premávka počas víkendov. Mala by tu opodstatnenie RC, keby nebola dnes postavená ani D1 (BA-TN) a D2 (BA-Kúty).
Zatiaľ nie je podstatná táto RC, skôr stačí opraviť pôvodnú cestu a rozšíriť D1 BA-TT, čím sa vyrieši aj D1 a R1.
Zatiaľ nie je podstatná táto RC, pretože stačí opraviť súčasné cesty a postaviť niekoľko obchvatov. Dopravná záťaž sa presunie na D1 KE-MI-UA.
Nemá význam mať plán na výstavbu napríklad 5 000 km D/RC, pretože keď na to SR nemá dostatok peňazí, tak by to bol 100 ročný plán výstavby diaľnic a SR by mala stavať naozaj len to najpotrebnejšie a len to najpotrebnejšie by malo byť v súčasných plánoch.
To je ako poznámka k tomu, že čo by malo a nemalo byť plánom. Inak takmer všetko, čo je tu napísané, tak takmer so všetkým sa predpokladá, keď sa dostavia D1-D4 a R1-R7. Nie ste prví, koho to napadlo.
Ad.1: Tato RC nebude od KM po NR az taka surna, ked bude postavena R7 BA-NZ. Dalej az po TO su tiez pomerne nizke intenzity. Od TO vyssie vsak uz tie intenzity prekracuju casto 10000 aut/den a je tam pomerne nekvalitna cesta, stale nejaka obec. Aj od PD do MT vedie sice len cesta II. triedy, je vsak uz dnes preplnena kamionmi. A tato RC moze byt neskor alternativou k D1 BA-ZA, ktora zacne byt onedlho tiez preplnena. Ja si myslim, ze tato RC by sa uz v blizkej buducnosti mohla zaradit do siete D a RC, kde by velmi pomohol usek TO-Novaky.
Ad.2: Tu suhlasim, ze RC nie je velmi potrebna, ale bolo by dobre zaradit ju do planov, aby sa uz obchvaty stavali v buducom telese RC
Ad.3: Na tomto useku vsak treba jednoznacne niektore z tychto rieseni. Bud novu RC alebo BA-TT 3+3 pruhy a oprava sucasnej cesty. Nieco z toho vybrat a tym sa potom riadit dalej.
Ad.4,5,6: plny suhlas, len ako som uz spomenul, dobre by bolo niektore obchvaty stavat uz v buducom telese RC
Teda ziadne KE-MI do roku 2013 … ani len naznakom … Jedina stavba v Kosickom kraji je juzna R4 so zaciatkom 2008 … niekde by som nasiel vyjadrenie ministra, ze v 2008 bude dostavana. Okrem toho len III. etapa Secovska-Presovska v rezii SSC.
Teda z planov:
D1 KE - MI … do r. 2013 nic
R2 RV - KE … do r. 2013 nic
R4 KE - MR … do r. 2013 polprofil urcite, mozno plny profil
Trebo to chapat tak, ze s tymito usekmi este nevedia presne ako to bude?
Najma D1 Prešov, západ – Prešov, juh je pri skusenostiach z inych usekov ( Svinia-Presov pripadne PB) otazne ci sa to podari stihnut do 2010.
V uvahe je aj tunelovy variant a tam je tazke planovat dobu vystavby 2 roky.
Vseobecna poznamka:
Mala jazykova korektura by mohla zlepsit imidz ( HYUNDAY)