Už vidím jako bude v r. 2017 kompletná dokončená dialničná sieť .. v tomto roku nebude ani samotná dialnica D1 na hranici s Ukrajinou a už vobec nebude kompletná taká R2 alebo R7. Na R2 sa navyše stavajú len pol profily .. autor bol asi napitý.
Aj to že sa dialnice stavajú desiatky rokov .. tak to ked sa takto porovnáva tak to potom porovnávajme globálne .. Slovákom 1000 rokov trvalo kým mali vlastný štát takže ked budeme stavat dialnice nejakých 250 rokov tak to bude OK a to máme ešte času ..
Keby som bol MDPT tak by som si dal pripraviť štúdiu k možnej (R8).Začínala by sa v Trebišove, napojila by sa na D1, pokrač. dial. privádzačom na Michalovce, potom na Strážske - tam by sa rozdelila na: 1. pokračov. na Vranov.
2. pokračov. na Humenné a Sninu.
((3.)) na Ukrainu (Ubľa)
Tým by 100 000 ľudí bolo spojené R a priemyselne sebestačných (vytvorené podmienky pre investorov).
A keď si zoberiete nebude to stáť veľa.A podľa mňa by to bolo dobré.A začať hnaď pri stavbe D1.
Nebolo by zlé urobiť novú RK-teraz je plánový iba dial. privádzač po Kežmarok (D1). Ja som za vybudovanie RK (Spišská Nová Ves, D1, Porad-Kežmarok, Podolínec, Stará Ľubovňa, Poľsko (Mníšek n. Popradom).Pokračovala by po Nowy Sacz.
Výrazne by to pomohlo cestovnému ruchu aj prílevu nových hospodárskych možností a tým znížiť nezamestnanosť.
Pri tomto projekte treba spolupracovať aj s poľskou stranou.
pokračovanie D4 cez pohorie Malé Karpaty, prechod cez rieku Morava k hraniciam Rakúska (nultý obchvat BA, veľký obchvat BA)
Už sa pracuje na jej presnej trase, s prípadnými variantami a ešte v tomto volebnom období sa zapracuje do diaľničnej siete.
Ešte sa nerozhodlo, či to bude D4 alebo R0 alebo NO, taktiež sa váha, či má byť tunel Malé Karpaty postavený na parametre RC alebo D a na koľko pruhov a ešte sa robí štúdia na počet jazdných pruhov na súčasnej D4, taktiež sa ráta so zapracovaním PPP po r. 2013, kedy sa dostavia väčšina dnes plánovaných veľkých projektov v hlavnom meste v hodnote cez 60 mld. SKK.
Vo všeobecnosti, ak kedykoľvek a kdekoľvek pribudne nová cesta, ešte k tomu 2+2 pruhy, tak to nefunguje tak, že za 3 roky od jej otvorenia bude cesta preplnená. To by potom nestačili ani 3+3 pruhy.
Dopravné stavby sa ale stavajú na 40-60 rokov bez väčších zmien, resp. mali by sa tak stavať. A ak je čo i len najmenšia zmienka toho, že by niečo malo byť postavené “lepšie, širšie”, tak by sa to tak malo postaviť. Ono, napríklad sú aj cesty v SR, ktoré sú dnes zbytočne široké v niektorých úsekoch. Napr. cesta II. triedy blízko Kútov.
tvrdil som niekde opak ? ako si si urcite vsimol, stavanie mierova - senecka na 2+2 povazujem za vacsiu chybu ako korigovanie vystavby dialnic v roku 1999 …
Mna by zaujimala jedna vec - preco sa niektore useky stavaju ako rychlostna cesta, ked sa mozu stavat ako dialnica? Napriklad usek medzi Kosicami a Milhostou, alebo medzi Trnavou a Nitrou (popripade aj dalej)???