Plánovaný most Záhorská Ves - Angern

Ale zase ta kompa, to je kus romantiky v dnesnom svete, vie niekto este o dalsich na Slovensku?

Ja som si teraz spomenul, ze pri Strecne je jedna.

Dalsie kompy? Cez VD Gabcikovo pri Vojke, cez Vah pri obci Neded a tiez cez Vah niekde za Zilinou,(tusim obec Nezabudska Lucka). A mozno aj dalsie, ktore nepoznam :stuck_out_tongue:

v clanku je nad vodou, ci to uz ktosi opravil? :wink:

Most bude samozrejme nad vodou, inak by to nebol most :slight_smile:

Pokial ide o cenovu “efektivitu”, zdvihaci variant je zrejme lacnejsi a krajsi, ako dlhe predpolia, ktore by most musel mat, aby vystupal do prijatelnej vysky na zachovanie plavebneho gabaritu.

A prave ta vyklapacia konstrukcia spolu s cenovou efektivitou suvisia s obmedzenou nosnostou mosta. Cim vacsia nosnost vyklapacej konstrukcie, tym vacsia cena stavby. Nehovoriac o tom, ze miestni by urcite proti mostu pre tazke nakladne vozidla protestovali. Ved kto by chcel kolony kamionov pod oknami domu?

A potom, že kto je tu Nevedko. Ja som v tom článku videl, že stredná časť mosta bude pod vodou - to je asi prepracovanosť. :unamused: Ja už asi potrebujem odísť do dôchodku, vek už aj mám a zdravie už ma varuje “x” krát … :confused: Potom by som mohol pokračovať rýchlejším tempom v tejto sekcii na tomto fóre, lebo kontaktov na informácie mám dosť. :slight_smile:

Ja už som sa nad tým zamýšľal po technickej stránke a nemohol som na to dôjsť. :laughing:

Ono zase záleží, ako sa bude dvíhať, akých rozmerov má byť atď. To sa musí všetko zvážiť. Ja predpokladám, že financovať ho bude predovšetkým EÚ, takže po tejto stránke problém nebude, pretože stačí dobrý projekt a na to už BA samospráva a Rakúsko dohliadne.

Kolóny kamiónov … nedá mi ako odborníkovi (samochvála niekedy neuškodí :laughing: ), treba vybudovať obchvaty a je to Ok. :laughing:

V tomto ciastocne suhlasim, ak by sa vybudovalo kvalitne cestne spojenie MA - Angern (aj s obchvatmi), vyuzivalo by ho cele Zahorie. Teraz si budu musiet pockat na vybudovanie nulteho obchvatu BA.
A ako bolo pisane v tlaci, bolo by velmi dobre, ak by sa pri takmer kazdej obci Gajary, Vysoka pri Morave, Devinska Nova Ves,Male Levare)vybudoval skor ci neskor most do Rakuska. Tak, akoby neexistovali hranice. :stuck_out_tongue:

Treba ujasniť, čo sa plánuje. Plánuje sa, že celá spádová oblasť Záhorie SE+SI+MA bude jazdiť “len” cez regionálne prepojenia cez Moravský Sv. Ján (čo už sa dá) a cez Záhorskú Ves. Ale len regionálna doprava a zásobovanie. Tranzit by mal smerovať skôr cez priechody (cestné, nie hraničné v budúcnosti) pri BA. Diaľničné a iné priechody, lebo tranzitu je to jedno a v ekologickej EÚ už úplne.

Ja osobne som toho názoru, že sa malo skôr v Záhorskej Vsi razantne zainvestovať … ono sa aj bude oproti Mor. Sv. Jánu. :laughing:

Od MA k Angernu existuje len cesta druhej triedy, ktorá síce bola využívaná v minulosti, ale za 40 rokov komunizmu to bola len okrajová vidiecka komunikácia. Obchvat Suchohradu, Záhorskej Vsi a prípadné sprejazdnenie pre kamiónovú dopravu by mohlo nastať po roku 2010.

A v Malých Levároch existovali v dvadsiatych a tridsiatych rokoch dokonca dve kompy do Rakúska.

Branco,

chcem sa ťa spýtať, odkiaľ to čerpáš takéto informácie? :arrow_right:

To máš potvrdené? Lebo napríklad Záhorská Ves “bude rada”, keď bude mať spojenie do r. 2010 s Rakúskom za pomoci mostu a sprejazdnenie jednoducho nebude možné, pretože most nebude vyhovovať kamiónom. To je fakt. :laughing:

A okrem iného rakúska obec Angern by určite nesúhlasila s prejazdom kamiónov cez ich obec. Kamiónovej doprave bude slúžiť hraničný priechod DNV - Marchegg na rýchlostnej ceste Marchfeld Schnellstrasse + Nultý okruh.

SR a Rakúsko spojí most. :arrow_right:

Viac: dialnice.info/viewtopic.php?t=1996

Most bude drevený a sklápací, dlhý 400 m a široký 12 m. :sunglasses:

4 mil. SKK projekt, to sa dá. A že Rakúšania majú záujem o prácu na Slovensku? A prečo nie? Veď sme v EÚ … jeden trh, presne ako to Adoas napísal.

Bude to regionálna stavba, hlavne to bude mať regionálny význam, kde kamiónová doprava jednoducho bude vylúčená tak ako aj doteraz. A ja na tom nevidím nič zlé, nemusia byť všade cesty, cestné obchvaty atď. :laughing:

len nechapem, preco je dreveny :unamused:

Som tou kompou viac krat siel a nikdy som tam necakal.

Ale suhlasim s mostom a kedze bude len pre regionalnu dopravu tak bude fajn ze bude dreveny bude taky stylovy :slight_smile:

Len neviem ako je to s nakladmy na udrzbu dreveneho mosta.

A čo je na tom? To musí byť každý most z betónu? :laughing:

Oceľový/železný treba natierať, pravidelne. Betónový má tiež svoje potrebné opravy, ktoré sa musia raz za čas vykonať. Drevený sa bude musieť tiež natierať.

Nechcem to viac hodnotiť, lebo sa priznám, že som nevidel žiadnu možnú podobu, aj keď som ani nemohol, keď ešte nie je známy projekt. :laughing:

Su teraz nejake nove informacie o tomto moste? Zacne sa stavat tento rok? Kedy je planovane ukoncenie stavby? Bude pocas stavby premavat aj kompa :question:

Andrej, neviem. Prezeral som si rakúske zdroje a pravdepodobne v Abgerne starosta upustil od referenda. Podľa mňa sú to zatiaľ len optimistické vyhlásenia na našej, ako aj rakúskej strane.

Ako to? Nebola vystavba mosta uz schvalena v referende?
dialnice.info/viewtopic.php?t=1996

OK, Andrej, dík za spresňujúce informácie.

Našiel som ešte podrobnejší článok spolu s vizulizáciou budúceho mosta:
http://www.zahorak.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=32024

Most by mal vyzerať takto:

Klenba mostu sa trochu sa podobá na most Apollo, samozrejme, v zmenšenej forme…