Bager3,
ked ja som bol 1., kto s tebou zacal diskutovat na tuto temu, tak to budem ja, kto bude reagovat aj dalej, pretoze ![]()
To nie je dotovanie, ale pozicka. Alebo fond, ktorym sa tieto aktivity len podporuju - ludia maju fond oprav na Slovensku (a nielen na Slovensku) a do neho sa skladaju, ale niekedy chyba cca. 10% nakladov a tie im stat doplati. A preco nie? Co mas proti tomu co som teraz napisal?
Ja znovu opakujem, ze stat bude riesit take problemy, za ktore obyvatelia nemozu a nemohli o nich vediet - schodiska, vytahy, chybne spoje v paneloch. A stat to aj riesi, ale velmi pomaly a preto sa aj SR snazi presvedcit EU aby sa aj na toto davali nejake peniaze. A preco nie?
Pretoze sa chcel tohoto majetku “zbavit”. Stat uz ked ich predaval, tak na seba prevzal niekolko rizik - vratane danych chyb ktore uz som napisal.
Vyvolane investicie pri dialniciach v takomto rozsahu su uplne zbytocne aj podla mna. Toto vsak nema vplyv na hodnotenia, pretoze je to len zalezitostou SR a teda nebudem to viac komentovat.
Keby si cital co pisem, tak toto nema opodstatnenie. A teda nebudem na to reagovat - zateplovanie prebieha z penazi ludi. Ale skus aj ty pochopit, ze ked sa uz robi komplexna rekonstrukcia paneloveho domu, tak stat zaroven opravi aj schodiska a vytahy a to sposobom, ze da pozicku alebo jednorazovu dotaciu vo vyske niekolkych mil. SKK na cely panelovy dom. A ludia daju 95% ostatnych penazi. A ja sa pytam, preco by to takto byt nemalo?
Stat pri predaji postupoval velmi rozvazne. Nebudem sa opakovat, v prispevku najdes odpoved aj na toto.
Davaju sa formou min. dotacie a pozickovym systemom. Nerozumiem co je na tom zle.
Ty striktne nesuhlasis a ja som za v pripadoch ake som uviedol v tomto prispevku. A EU - keby sa len 25% zo sumy, ktora sa dava na polnohospodarstvo davala na obnovu panelovych domov vo forme ako som ju ja uviedol, tak za 7 rokov EU nema problem. ![]()