Paneláky - Väčší biznis pre stavebné firmy než diaľnice

ja som to cital, ty si zacal o tych bytoch z nicoho nic … to si tu rovno mohol aj napisat, ze uplny mega problem je sucho v afrike .. tiez sa to taky rozpoctu a mala financii.. :unamused:

Ale nezahováraj do kelu. :wink:

Nedajú sa upraviť príspevky a chýbala mi tá suma do sumáru toho, čo Slovensko trápi. Ale to by si musel najprev oči otvoriť a čítať … zas len urážaš a bagatelizuješ problémy …

co slovensko trapi je toho podstatne viac.. ale pointa je skor sa drzat v diskusii o doprave o dopravnych problemoch .. ostatne su ciastovne irelevantne veci… nic viac nic menej ..

V poriadku.

panelaky su urcite vacsi biznis .. byva v nich 40% Slovakov a ked zaratame celkove naklady: vymena okien, prestavba jadra, zrusenie tapiet za nove stierky, nove podlahy, prestavby izieb, nabytok (to je ako krik na dialnici :smiley: ) tak to je jedna podstatna cast penazi .. no a potom zateplovanie, obnova balkonov, rozvodov, sieti, vymena vytahov, konstrukcne chyby v paneloch atd. .. byvanie je urcite najvacsia polozka v stavebnictve .. a panelaky tvoria urcite podstatnu cast :bulb: .. este som pozabudol na obnovu striech, niektori maju vstavane garaze, obnova vchodov, parkoviska pred domom, ulozisko kontajnerov atd.

nakoniec je bezne ze dneska si ludia zalozia fond oprav a co byt to 2,5-5 tis. Sk mesacne z coho za 2-3 roky je pekna kopka penazi a sa z toho pomocou banky/statu riesi zateplenie a par dalsich uprav .. :bulb: