Osobna doprava - ZSSK, RegioJet etc

Vraj áno. Po dodaní dalsich, čím budú linku obsluhovať iba Kissy, by sa mala jazdná doba skrátiť.

No ved to, ze neprinesie. Ak mame napr. ultra pomalu trat ako napr. Kapusany - Bardejov a spravime z toho trat kde sa jazdi 120kou, tak je tam teoreticky sanca, ze to nejakych pasazierom prinesie. Ale par minut hore dole na trase BA - KE je absolutne nic a mna ako uzivatela auta to nepresvedci vobec…

Rozmýšľam či by sa dala skrátiť JD o cca. pol hodinu dokončením stavieb Poprad - Košice, dokončením Paludza - Hrádok (+ ideálne aj niečo ako Lisková - Paludza) a ešte vyškriabaním niečoho na trati 120 (napr. by za pomerne rozumné peniaze asi mohlo byť realizovateľné zrýchlenie na 200km/h v úseku Nové Mesto nad Váhom - Leopoldov, zastávkové osobné vlaky tam prakticky nie sú, jediné náročnejšie miesto je ŽST Piešťany, prípadne odstránenie prepadu rýchlosti medzi TN a Opatovou kde je na cca. 600m v=100km/h).

Vtedy by mohla začať dávať zmysel IC linka so zastavením BA-ZA-KY-KE.

1 lajk

Z marketingového hľadiska by to bolo dobré dostať pod 5 hodín. (Podobný efekt ako x,99€ ceny v obchode. :melting_face:

1 lajk

No pokial to lietadlo spravi za 30minut, tak moze to byt aj za 4 hodiny. :winking_face_with_tongue:

4 lajkov

a potom z letiska dalsie 2 hodiny do VT a 3 hod do SV. napriklad. ale to iste plati aj pri vlaku.

autom to iste 1-1,5 hod. a neriesis na aky spoj stihnes/nestihnes prestup. takze s casovou konkurenciou by som si nebol isty.

ja som nikdy nepochopil preco ICecka stoja v Trnave. Stoji tam kazdy rychlik a aj osobakom to nie je o moc dlhsie (45 min versus 31 rychlikom), teraz este aj Povazany stoja v kazdej dedine tak to trva 41 minut, stoji tam regiojet, chodia tam autobusy Arrivy aj vselijakych malych dopravcov.. uplne zbytocna zastavka pre IC

1 lajk

lebo 60+ tisic obyvatelov, 2 VŠ, kopa firiem, zamestnancov, studentov. ja som nikdy nepochopil ze preco stoji IC v LM.

3 lajkov

Kedysi stáli v Trnave len niektoré (na obrázku CP platný od 11. 6. 2023).

Po Žiline je to druhé najväčšie mesto na trase.

kedze nevies citat s porozumenim tak ti to zopakujem: preco ICecka stoja v Trnave ked ma podla cp.sk Bratislava - Trnava 49 spojeni denne (viac menej kazdu pol hodinu, v spicke kazdych 15 min) ked neratam dnesne expresy

preco? lebo nizke tatry demanovska dolina hlavny uzlovy turisticky bod Slovenska to je taka ista blba otazka akoby si polozil preco stoji IC v Poprade.. LM nezrusia IC nikdy uz len z turistickeho hladiska mega atraktivna stanica uzlovy bod+ Rohace, zapadne tatry

Viď devil, tam sa zastavuje kvôli hromade ľudí z Liptova aj z Východu, nie z Bratislavy…

Ani nie. “Staré” IC vlaky nedokázali väčšinu týždňa pritiahnuť anilen tých, čo sa nedostali na zadarmolístok do rýchlika, nieto ešte ľudí z áut. Paradoxne IC vlaky mali väčšinu týždňa v zásade rovnakú kapacitu, ako ten Airbus čo s ním lieta Wizzair…

Tak bolo to aj preto, že v zssk nevedia robiť cenovú politiku ako v Regiojete.

Pamätám si, že IC TT-BA stálo tuším 6,7€. Tak namiesto toho, aby predávali voľné sedadlá na konci trasy za nejakú nie absurdnú cenu, tak ich nechali voľné za 0 euro.

Čiže namiesto toho aby sa snažili o čo najväčšie tržby, tak to bol akurát luxusný stratový spoj zaujímavý na dlhšie trasy.

Mimochodom večerný Regiojet BA->TT v lowcost triede stojí dnes 1,70€.

Spotený rýchlik rovnako aj osobák zssk 2,70€.

V ZSSK sa im z toho musí točiť hlava, čo ten Jančura vystrája…

Cenová politika Regiojetu zrovna na BA-ZA-KE bola vždy v zásade rovnako podivná ak nie podivnejšia ako u ZSSK. V kombinácii s chronickým nedostatkom vozňov sa potom nešlo čudovať tomu, že to nakoniec zabalili…

Z toho jedného vlaku a z nulových plánov na rozširovanie ich počtu, sa na ZSSK rozhodne nikomu hlava netočí…

3 lajkov

Jančura už dávno nie je šťuka v rybníku.

Toto môžeš spraviť, ak máš dynamické ceny, ako last minute ponuku. Pri pevnom cenníku riskuješ, že takýto cestujúci by zabrali miesta tým, čo cestujú do Bratislavy z východu

1 lajk

to potom preco nestoja rovno aj v strbe? PP je na vychodnej (atraktivnejsej strane tatier).

presne preto co som napisal. turizmus je pekna vec (aj ked nas turizmus az tak nie) ale co tak skoly, praca…btw. pozri si kolko ludi cestuje na useku BA-TT a kolko na LM-PP…

Inak SK je otrasne prepojene na DE; ked idem vlakom z DE na SK cez Vieden (ICE + Ex), tak mi to trva 12h; let do Japonska z DE mi trva 10h. Vzhladom na to, ze DE je najdolezitejsi ekonomicky partner, je to bieda. Ani nic nelieta z velkych letisk, len z nejakych malych kdesi v poli v DE.

1 lajk

No myslim, ze z kosickeho letiska chybaju hlavne priame autobusove spojenia, ktore vedia byt viac flexibilne. Cakat na MHD a nasledne znova prestupovat na hlavnej stanici na vlak je dost odveci.

Co sa tyka ale priameho spojenia Bratislava - Kosice, tak lietadlo nema konkurenciu.

2 lajkov