Osobna doprava - ZSSK, RegioJet etc

Jasne, že je to najmä kvôli vlakom zadarmo, len sa čudujem, že to nepovie nahlas

to by priznal ze vyssi standart RJ nie je rozhodujuci, najpodstatnejsie pre cestujuceho je cena a cas. IC ma byt prioritne pre spojenie zapad-vychod a tam R nie je konkurencieschopny.

Tak RJ má vyčlenené kapacity na trati len do júna 2016, čo už sa hovorilo pred avizovaným odchodom. Taktiež odísť mal už teraz, ale tak vieme, ako to je.
Po tomto mesiaci nie je kapacita pre jeho vlaky. Zrejme odvtedy sa predpokladá so začiatkom prác na Púchov - Považská Teplá.
Chcelo by to od niekoho oficiálne potvrdiť, ale vraj to prepískol so ŽSR a môže byť rád za kapacity do polovice roka.
Uvidíme, čo ukáže GVD od júna.
Asi ešte dobre, že nejdú do výstavby trate na Liptove a Spiši, to by už bol asi koniec.

ZSSK skrátila väčšinu svojich expresov a zrýchlených vlakov v novom GVD zo Žiliny do Zvolena. Po novom len po Banskú Bystricu. Tiež to má nejaký dôvod. Preto RJ potiahne martinské vlaky do Zvolena. Inak to predĺženie nedávalo absolútny zmysel.
vlaky.net/upload/images/repo … %20170.pdf

Asi pred dvoma dnami mi dosla info, ze listok na vlak sa da kupovat cez sms

Zr Žilina-ZV sú skrátené po BB preto, lebo začnú jazdiť vlaky Bratislava-ZV-BB pod elektrikou (snaha využiť elektrifikáciu ZV-BB).

To koho napadlo? Tym padom o dalsi zbytocny prestup naviac, ked clovek cestuje zo severu na juh? To uz sa vobec nebude moznost stihat pripojne vlaky a cestovanie oproti IAD bude totalne nekonkurencieschopne.

Dalsia “kudla do zad” od Bystrice pre juzne okresy BB kraja od Zvolena po Roznavu. Po tom, co sa kvoli prioritam Bystrice vobec neriesi R2 sa teraz celemu tomu regionu zoberie aj priame vlakove spojenie na Blavu… openiazoch.zoznam.sk/cl/162661/ … vo-Zvolene
Urcite sa ale pripravi adekvatny socialny balicek…

priame spoje sice boli ale vo ZV sa stalo 15 min. kvoli vymene rusna. pravaze takto by mohol cakat uz vlak do KE a na prestup by mohlo stacit aj 5 min. a treba si este pozriet radenie vlakov, vozne bmpeer zo zrusenych IC idu na R cez ZA, takisto bmeer. na juhu vacsinou beer, dokonca na Ex hron su radene aj stare nerekonstruovane vozne a na nocaku polana aj bdteer cize vozne pre Os. tam by som nechcel presediet tych 500 km… :unamused:

“na prestup by mohlo stacit aj 5 min”, alebo sa aj moze stat, ze ten prestup zmeskaju a budu cakat 4 hod a 5 min. A to napr aj ludia z Moldavy. Zatialco bystricanovi pri zmeskanom pripoji by este stale ostavalo 50 moznosti, ako do Bystrice dojst.

Proste, jednoznacne tie 4 spoje KE-ZV-BA mali ostat tak (s pripojmi do BB-BR), a tych ostatnych 5 mohli mat bystricania priamo. Este stale by to pre nich bolo takto ovela vyhodnejsie a ovela lepsie by to zohladnovalo dopravne prudy, zvlast teraz, ked sa kvoli RegioJetu aj tak presunie hromada bystricanov na busy.

PS: kvalita voznov je ina otazka. Predpokladam, ze aspon cast z ICciek prejde aj na juh.

ano moze sa to stat, ked R bude meskat hodinu a pod. ale bezne meskania sa riesia ze vlak pocka a neodide. tak ako predtym ked R vo ZV cakal na Ex Hron aj desiatky minut. a prave to bol jedina moznost ist vlakom BA-ZV-KE do 6 hodin.

npr. R na ZV a KE v BA nadvazuju na EC vlaky od prahy/brna. a cakaju len 10-15 min pricom EC meskaju podstatne castejsie nez zvolenske R.

uz sa jazdi podla noveho GVD. radenie voznov mas na webe. na ziadnych R na tratich 130/150/160 som vozne bmpeer nevidel.

ak by teraz (po zruseni IC) zaviedli aspon 2 denné Ex na celu trat (PO-)KE-ZV-BA, tak tie by to mohli hravo zvladat aj pod 5.5 hodiny, ak by povedzme stali len v KE-RV-LC-ZV-(LV-Surany)-BA. Miesto toho ale, aspon nateraz, su priame spoje KE-ZV-BA zrusene totalne, a pridanych je hormada BB-ZV-BA. Uvidime ale, co ZSSK urobi dalej. Zjavne, ked spravili toto rozhodnutie, este neplanovali zrusit ICcka KE-BA severom.

podla noveho GVD sa uz sice jazdi, ale ICcka stat rusi az od 18. januara. Takze az potom moze presuvat ich vozne, nie?

tazko pochopitelne.

Zaujimave, lebo aspon donedavna ‘zadarmo’ rychliky ZSSK veselo jazdili s 12 voznami

www2.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/325773 - predbezne oznamenie na modernizaciu 810+011 na ucelene jednotky.
P.S:Toto snad ZSSK nemysli vazne, myslel som ze koncepcne medzivojnove 810/011+ich derivaty konecne dosluzia a pojdu do srotu, nie na modernizaciu, ale co uz.

to si robia srandu ?!?

A nie je to tým, aby dostali zákazku spriatelené firmy - vagónky/ŽOS/ (Trnava, Vrutky, Poprad)…!!!

No ved preco inak asi ? Akurat, ze vsetky tieto co si vymenoval su uz “o kusok” dalej - ZOS Trnava pluje nakladne vagony (aj do zahranicia) a popritom robi aspon podla mna podarene reko na Bdteer, ZOS Vrutky buduju nove vozne a vo vyrobnom programe maju aj nove jednotky REGIOMOVER, akuratze “kusok” modernejsie : streka.net/novinky/novinka-8 … prix-2013/ ), ktore trz asi treba zaplatit. :unamused:

Eric987 - ďakujem za podrobnejšie vysvetlenie výrobných programov, na ŽOS ZVOLEN som fakt zabudol.

Ale vedel si ako som to myslel.

ŽOS Zvolen je súčasť ŽOS Trnava Group. Zrejme nie je odberateľa na tie prerábky 810, teda aspoň myslím, že ide o ne, tak ním bude bohužiaľ ZSSK. To mi pripomína tie košické električky…
To som teda ešte zvedavý na tie tendre nových lokomotív a elektrických jednotiek.
Bdteer sú na regionálku dobré, mne sa páčia aj tieto: vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdmpeer.php