Jančula so svojím Regiojetom rozjebabre slovenský železničný trh a potom s nevinnou tvárou zo Slovenska vycúva a celý marazmus nechá “na železnicu poslednej inštancie” RegioJet možno ukončí prevádzku linky do Košíc . V budúcnosti pri zabezpečovaní tzv. solídneho jednania /so štátom a VÚC-čkami/ bude treba nesolídnosť súkromných prepravcov štátom nejako limitovať, aby “nevyzobávali z trhu najlepšie hrozienka” a ostatné nezaujímavé trate nenechali na “hlúpy štát”.
to je len reklamny tah, ma plne vlaky ale skusat predsa moze. pre IC neplati cestovanie zdarma a do cenotvorby rychlikov ho nic nie je.
Takze s B-ckami sa ziadne prekvapenie nekona, vitazom je ZOS Trnava. Len mi akosi nesedi cena - 26,66 mil. € bez DPH, t.j. vyse 2 mil./ks bez DPH. Akosi vela, ci ?
Že od decembra bude LE zachádzať do Prešova. Ale len na trase Košice-Praha.
presovak.sk/prispevky/106/pr … e-s-prahou
Ako vlastne pojde? KE-Kysak-PO- a spat - Kysak slucka-Margecany?
Nie som si istý, či sa táto informácia na fóre už neobjavila, ale náhodou som na ňu natrafil v článku s trošku mätúcim začiatkom názvu, tak ju pre istotu uvádzam:
[i] „Diaľkové vlaky jazdiace naprieč Slovenskom južnou trasou ponúkajú cestujúcim novú službu - teplé jedlo a občerstvenie v špeciálnom vozni,“ konštatovala riaditeľka odboru komunikácie spoločnosti Jana Morháčová.
Spoločnosť nasadila tieto vozne do vybraných vlakov na linkách z Bratislavy do Zvolena prípadne ďalej do Košíc. Možnosť dať si teplý obed, či niekoľko druhov kávy je súčasne novinkou aj vo vybraných vlakoch na trase zo Zvolena do Vrútok a Žiliny. Spolu je tak nový druh služby dostupný na linkách v dĺžke vyše 550 kilometrov. [/i]
Na jednej strane zaradenie reštauračných vozňov (resp. bistro vozňov?) do rýchlikov na trasách BA-ZV (-KE) / ZV-BB-ZA chválim, na druhej strane mám obavu, či pri ich cenách, aké poznáme z reštaurákov na trase BA-ZA-KE, bude o tieto služby dostatočný záujem. Mali by si vo Wagon Slovakia v tomto brať príklad od Regiojetu, tam sú ceny v pohode.
Štátne železnice plánujú nákup vlakov pre regióny Žiliny a Bystrice
Nemáte niekto o tomto nákupe podrobnejšie, resp. aktuálnejšie informácie?
Žeby konečne zmizli Šukafony a bagety z trate LC - ZV
www2.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestn … B980E9F371
ZSSK nam vyhlasila tender na 2+8 elektrickych jednoiek (8 s min. 220 sedadlami, 2 s min. 300 sedadlami) + opcia. Pozitivne je, ze jednym z kriterii je aj co najvacsi pocet hnacich naprav. Cielom je zrejme nakupit skodovacke 7ev, ale nechajme sa prekvapit
tentokrat ma jancura pravdu, stat -velmi spravne- definoval IC ako komercne vlaky ale stale im vykryva straty.
www2.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestn … 816FDCAF79
MDVRR vypisalo avizovany tender na dopravcu na trati BA - Surany - LV - ZV - BB. Trvanie zakazky je 120 mesiacov cize 12 rokov.
120 mesiacov cize 12 rokov? asi preklep nie?
Letisko Vieden spojene s BA cez Students Agency, hodinovy interval. Uvadzacia cena 1 eur, potom 4. Pecka. Cize uz sa da lietat aj z Presova (teda Kysaku).
aktuality.sk/clanok/307904/r … a-viednou/
to su rychliky kazde 2 hodiny. otazka je co bude s dalsimi vlakmi ktore pouzivaju tuto trasu celu alebo ciastocne.
Jasne, 10 rokov
Osobaky by mali zostat ZSSK, ta predsa o.i. obstarava nove jednotky pre BB kraj, ci ?
Os su viac-menej jasne ale su dalsie vlaky mimo tych 8 parov R denne:
- Zr ZV-BB-ZA predpokladam budu zredukovane na BB-ZA
- Ex ZV-BB-Praha ?
- Ex Hron BB-BA ?
- R LV-BA ?
- R Surany-BA ?
- nocny rychlik BA-ZV-KE-PO ?
- celkovo napojenie R ZV-KE na BA ?
www2.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestn … A33D86326E
ZSSK vyhlasila tender na 7+1 ks dieslovych jednotiek s opciou na 13 ks, z toho 7 s min. 160 sedadlami a 1+13 s min. 110 sedadlami a bud dieselhydraulickym alebo diesel-elektrickym prenosom vykonu.
RegioJet odchádza z top trate, viní za to Počiatka
viewtopic.php?f=35&t=20991
RJ konci lebo stat nechce stiahnut 2 zvysne pary IC (ktore idu v inych casoch ako RJ) alebo skor preto ze trasa nie rentabilna lebo ludia radsej vyuziju rozne zlavy/vlaky zadarmo v R vlakoch ? na kratsie trasy je v istych pripadoch R pomalsi len o par minut.