Osobna doprava - ZSSK, RegioJet etc

Dy, kazda osobna dobrava zeleznic je stratova :slight_smile:

v USA doplacaju amtraku tusim az miliardu dolarov z federalneho rozpoctu.

Porovnávaš neporovnateľné, faktom ale je, že strata bude prakticky o 100% vyššia ako v r. 2005. :open_mouth:

Dy: Ono to je o tom, že štát naobjednával výkony a potom za ne nezaplatil … keby štát platil, je strata vplyvom rôzych zvšení cien a pod. možno aj pod 50-70 miliónov …

Ale pomaly jedna miliarda SKK pri stave, ktorý tam je, to je katastrofa.

Ad USA - dosť o inom, tam verejná doprava je vysoko zanedbaná, ale stále je to 50 takých štátov ako SR a je to teda oveľa nižšia suma, lebo 1 mld. USD je 30 mld. SKK. A to kto vie, ten vie, že v USA sú železnice problematické, hlavne osobná doprava - veľa nezabezpečených priecestí a to je len začiatok. :bulb:

Tam sa viac cestuje autami, na dlhšie trate v rámci štátu je to autobus a inak lietadlo. Nie vlak.

No katastrofa to zatial nie je, vlaky jazdia a to je hlavne :slight_smile:

Ale sa mi lubil plan ministra Prokopa Divíša, ze by sme najprv mali vypocitat kolko penazi by sme asi tak v dalsom roku cisto teoreticky mohli potrebovat na zabezpecenie vykonov. Nasledne by nam schvalili o x penazi menej ale my by sme museli fungovat v rezime aky sme navrhli … a keby sme dosli do minusu = nasa chyba a penaze si najdime inac … total rulezz system, LOL!

Teraz mame akurat sekeru a velku stratu, lebo stat nesplnil co slubil (este ze tu mame nase ZSR, ktore rady prepacia nezaplatenie poplatkov za DC, ci Cargo, ktore tiez nevyzaduje nejake extremne platobne terminy za udrzbu a prenajom svojich vozidiel …) a my tu potom mame robit nejake sluzby zakaznikom?

Tak sa zasa dostaneme len k tomu, ze zeleznicna osobna doprava je v SR len charitativna cinnost, takze na nejake sluzby ci zlavy si viacmenej ani nemame robit narok, a potvrdenie ze ZSSK sa konkurencie bat nemusi, lebo za takychto podmienok jej ju nikto robit nepojde …

Doprava cestujúcich sa dvíha z kolien - železnica. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5147

Bankové úvery ZSSK Slovensko vzrástli o vyše 660 mil. Sk. Kým k 31. decembru 2005 čerpala spoločnosť bankové úvery a výpomoci v sume 4,578 mld. Sk, ich stav sa k 30. júnu tohto roka zvýšil na necelých 5,239 mld. Sk. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5164

Když porovnám kolik osobních vlaků jezdí na hlavních tazích u nás a na Slovensku (zde myslím V. koridor) tak mi vychází velmi málo a to i v pracovní dny. Tak například z Prahy odjíždí v prac. den ve špičce vlak každou půlhodinu skoro do všech směru. Něco podobného na SK jsem nezaznamenal.

Čo štát objednal to jazdí … ak MDP&T objedná dosť vlkm na to, aby napr. rýchliky BA-ZA-KE jazdili obhodinu a medzitým by boli vložáky BA-TN(-ZA), tak budú vlaky chodiť obpolhodinu aj u nás … štát objednal vlkm ako objednal, tak sa jazdí ako sa jazdí …

Ja zasa v ČR som videl rýchlik, kde bolo len zopár ľudí, a to už popiera ekonomickosť i ekologickosť železnice … ale všeobecne v ČR cestuje podstatne viacej ľudí vlakom než u nás … je to podstatne väčším rozšírením IDS a väčšou hustotou siete …

dialnice.info/viewtopic.php?p=30900#30900

Železnice v decembri zrušia najmenej 200 vlakov :open_mouth:
To snad ani nie je pravda. Nech ma teraz ide niekto presviedcat, ze tato vlada je hoci aj v doprave lepsia ako minula.

Je to opatrenie ešte kvôli minulej vláde, ktorá narobila v železniciach chaos, čo si čakal, že príde Fico, mávne čarovným prútikom a nájde peniaze :question:

Len tak mimochodom, Andrej, v r. 2006-07 sa bude splácať 8 mld. SKK úver z r. 1999. Máš ešte nejaký odborný komentár :question:

tak to sudruh ma nech riesi tak aby na to nedoplatili ludia, ked uz je taky socialne citlivy :exclamation: taketo “odborne” riesenie si moze strcit za klobuk. som zvedavy ako sa tentokrat zachovaju odborari.

Dy, a co 20 miliard korun co zanechal ekonomicky namestnik, sudruh sulaj ? :slight_smile:

a ako napisal devil, takto to riesil aj dzurinda a ten bol bububu zly :slight_smile:

dalsi dokoza, ze fico dokaze len rozdavat z toho co dzurinda zbudoval, ziadneho kroku nie je schopny :slight_smile:

aquila: Keby tu bol Miki máme aj ďalší rok stratu okolo miliardy. ZSSK vlastne vôbec nehospodárila zle - na železnicnú dopravu je vyčlenených 4,5 mld. a ZVVZ je 5,5mld. Keby ju MDP&T uhradilo celú, bola by ZSSK dokonca V ZISKU!!! O iné ide … nemôžeš robiť všetko naraz. Máš zmluvu na 5,5 mld a poedia ti, že dostaneš 4,5 mld a nedostaneš ani tu 1 mld za minulý rok … tak čo urobíš … musíš rušiť spoje (ostatne rušením spojov sa ešte Matej vyhrážal už Mikinovi) … na to aby si odhospodáril s novým počtom vlkm musíš nakresliť viacmenej nový GVD … a to pre celú SR aj s namaľovaním obratov, turunsov, turnusov jednotlivého presonálu, zladením a rokovaniami o prípadných zmenách v medzinárodnej doprave trvá skoro pol roka (grafikonisti už teraz maľujú GVD 2007/2008).

A tak dôjdeme k tomu, že diaľkarov škrtať nesmieš prípojové vlaky tiež nie, tak ti ostanú už len prídavné robotnícke spoje a lokálky …

Jeden zásadný rozdiel je v tom, že ak teraz chlapci napočítajú koľko to asi bude stáť, ono sa to namaľuje, na konci roka to prešvihú a odôvodnia si to, tak im to štát doplatí … ak to nedoplatí, môžeme začať porovnávať Mikirežim a Robertka …

JoHnZ - bingo, ale táto banda tu ti to nevezme, lebo Fico. :laughing:

johnz, ja viem aka je realita:)

ja som narazal na to ako je fico uzasne socialne citiaci a chce podporovat hromadnu dopravu :slight_smile: chcel som len poukazat na to, ze zase skutek utek :slight_smile:

cize v realite, zase raz kecal a trepal do vzduchu :slight_smile:

Keď sa šetrí je zle, keď sa rozhadzuje, ešte horšie.

devil - nestrčili si ich za klobúk, popularita rastie, ono sa to dofinancuje nakoniec tak ako aj doteraz. Vivat SNS, vivat Fico. Teraz chodí taký pekný seriál na STV, Vivat Beňovský. :laughing:

Odborné riešenie bude splatenie úveru z r. 1999, ktorý presahuje celoročné financie na železnice. Má si Fico vziať takýto veľký úver :question:

aquila - po 4 rokoch sa ukáže, kto tu kecal. Ale veď dobre, lepšie sa ti bude spať. :smiling_imp:

Dy, so skoro 10% rastom HDP fico nemusi robit nic :slight_smile: vsak ani nerobi, len presuva prostriedky z investicii do spotreby :wink:

len uvidime, ci jeho mecenasi zase aj tak nerozkradnu tak ako to rozkdali meciarovi chlapci :laughing: lebo penta a J&T su v tomto amateri oproti starym bardom z klubu 500 :sunglasses:

A ešte čosi, ak p. Ing. Chúpek splní jeden zo svojich sľubov, že zruší “traťových manažérov” a celý GVD bude robiť 10 odborníkov (na kontrolu toho, či to robia svedomite máme vlaky.net, je to presné, nestranné a zadarmo) tak sa môže stať, že budúci rok bude štyriapolmiliardový GVD na vyššej úrovni ako dnes päťapolmiliardový …

Vlády môžeme začať porovnávať po skončení budúceho roku …

No vidíš, to ani Mikloš nečakal. Všetko je rozkradnuté. Ficovi mecenáši ovládajú súkromné firmy.