“Kabíny majú povrchové lakovanie UV odolným lakom, z ktorého sa dajú odstrániť grafity.”
A tak treba aj postupovať, “vedecky”, s inštaláciou oplotení. A ďakujem MH, ktorého príspevok som si tu všimol až teraz:
A fakt, že dnes budované úseky budú bez oplotení sa síce nezmení, ale pozitívna správa je, že Kaliňák chce na D rýchlosť 160 km/h a Vážny sa tomu prispôsobuje a investuje sa do plotov.
Je dolezite stavat nove oplotenia, ale dolezite je ich aj udrzat v stave na co sluzia t.j. ochrana proti vniku zveri na dialnicu.
Inak som zvedavy, ci sa opravi nedavno postavene oplotenie za Malackami, ktore bolo zdemolovane pri vyrube stromov pre Priemyselny park. Kto to ma vobec opravit? Ten, co to zdemoloval alebo SSUD?
Ja som pri tych vyruboch neasistoval, ale je logicke, ze to poskodenie bolo sposobene pri vyruboch. Predtym bolo oplotenie v poriadku.
Maximalne mozem urobit par fotiek, aby ste to mohli posudit aj ostani.
Troška irónie, čo tak pustiť do oplotenia 20 000 V? Pre istotu dáme aj výstražnú tabuľku
Vážne, už tu bolo spomínané riešenie náteru nejakých kabín UV lakom, niečo by sa malo vymyslieť aj pri oploteniach diaľnic, určite sú veľmi potrebné, no ak ich skutočne niekto za každým ukradne či poškodí, čo sa s tým dá robiť??
Oplotenie na diaľnici D2 sa neukradlo ani raz. Len sa neudržiavalo sa zničil ho (ne)čas. Zároveň to bude diaľnica D2, ktorá na konci r. 2008 bude úplne celá oplotená a nemal by byť problém tam zaviesť MPR 160 km/h spolu s prijatím nového cestného zákona.
pridavam do fotogalerie vzor pletiva (vo fotogalerii dialnice.info/album_personal.php?user_id=239 je pouzitie tohto pletiva na obchvate Zvolena)
. dialnice.info/album_page.php?pic_id=3192
.
.
Uzlové pletivo pre svoju charakteristickú skladbu oka (oká sa zväčšujú
smerom dohora) slúži ako zábrana pre malú aj vysokú zver. Vyznačuje sa
ľahkou skladovateľnosťou a montážou. Spoľahlivo kopíruje terén a preto je
jeho použitie vhodné aj v horských terénoch.
.
Používa sa hlavne na oplotenie lesných porastov a škôlok, pasienkov, poľnohospodárskych, lesných a poľovníckych objektov. Pre svoje výhody sa používa aj pri oplotení diaľnic.
.
Uzlové pletivo sa štandardne vyrába z pozinkovaných drôtov priemeru 2,0 / 2,8 mm, na objednávku je možné pletivo vyrobiť aj s priemerom drôtu 2,2 / 3,1 mm alebo 1,6 / 2,0 mm.
Dĺžka rolky je 50 m.
.
Po dohode je možné vyrobiť pletivo aj inej výšky, prípadne zmeniť počet vodorovných drôtov. Alternatívne je možné vyrobiť pletivo aj s rozostupom zvislých drôtov 30cm.
.
Dalej uvadzam standardny rozostup drotov tohto pletiva pri vyske 200cm, samozrejme, ze je mozne zmenit pocet vodorovnych drotov, a v urcitych pripadoch aj skladbu velkosti oka.
. dialnice.info/album_page.php?pic_id=3193.
.
Tento standard ma velkost oka 4x5cm, 9x10cm, 2x15cm, 3x20cm… Je mozne spravit aj pletivo huste, ktore ma odspodu oka 12x5cm, 5x10cm, 2x15cm, 3x20cm. V pripade poziadavok sa da spravit aj pletivo s vyskou 220cm, co uz ale pre dialnice predpokladam, asi nema velky vyznam zvysovat oplotenie. Nizsie pletivo tiez asi nedoporucujem
.
Druhy typ pletiva, podobny, je zvarane pletivo, je rozdiel iba v technologii spracovania, toto pletivo je zo zvaranych drotov (nie zapletanych), schemu tohto pletiva sem pridam neskor…
.
.
.
Klasicke pletivo, ako ho pozname, štvorhranné ( dialnice.info/album_page.php?pic_id=3194 ) ci uz iba pozinkovane alebo poplastovane, sa na dialnicu a cesty nepouziva, resp. velmi velmi ojedinele… nakolko tazsie kopiruje teren, je tazsie, musi sa pracnejsie šponovat (napinat) a pod… (a rozhoduje asi aj cena)
.
.
Trosku som pouzil komercne info, ak sa to adminovi nebude zdat, nech to upravi do “neziskovej” podoby
No za 500.000 sa dokončí D2. A za 3.000.000 sa majú poriešiť najnehodovejšie úseky na D1, konkrétne napr. Ladce-Sverepec a obnoviť úseky v Tatrách (priorita kvôli ochrane ŽP). BA-TT sa spraví v rámci prestavby a inak už sa nové úseky majú stavať s oplotením.
Do úvahy pripradá R1. Pri jej dostavbe sa bude stavať aj oplotenia na nových úsekoch. Prioritou sú diaľnice, takže bude záležať od stavu financií. Ak sa bude niečo robiť, tak len R1, ale nemám informáciu, že to je v dosahu do r. 2010.
Oplotenie sa uz opravuje. Vacsina stlpikov je znovu v zvislej polohe. Este pletivo a mame plot ako novy a bezpecnejsiu dialnicu. V mene vodicou dakujeme… Trvalo to sice trochu dlhsie, ale aspon ze tak…