Podmytá cesta v Brehoch podľa starostu ohrozuje ľudí ![]()
Bartošovu Lehôtku čaká obnova ciest a chodníkov ![]()
Áut na ceste pribudlo, stredovú čiaru zatiaľ neplánujú (ZH)
Dobrý deň, neviete náhodou, v akom stave je cesta medzi Brehmi a Pukancom? Špekulujem totiž, či je lepšie ísť z Bratislavy do Jabloňoviec cez Tlmače, čo je dlhšie po obyčajných cestách, alebo po tej ceste, kde pôjdem dlhšie po autostráde. Po tej ceste som kedysi dávno šiel, no už vtedy bola zarastená, a dnes nie je ani na niektorých mapách. Preto sa pýtam, či sa mi tadiaľ oplatí ísť, alebo tam nie sú nejaké padnuté stromy alebo úplne rozbitá či zosunutá cesta (ako som sa v nejakom staršom článku dočítal)…
Cesta je pomerne OK. Ten zosuv spred dvoch rokov bol iba na jednom úseku, kde voda vzala krajnicu, ale nebolo to nič hrozné. Zákruty sú dosť prudké a treba v nich dávať pozor, či nepôjde oproti nejaká stará V3S. Na 1 mieste tesne za hrebeňom (smerom k Pukancu) je na ceste taká nepríjemná vlna, cez ktorú sa neoplatí ísť viac ako 50.
Ja by som si rozhodne vybral cestu cez Brehy, akurát by som tých 7 km šiel opatrne.
Ok, tak idem tadial, dakujem za info.
EIA - obchvat Banskej Stiavnice: http://eia.enviroportal.sk/detail/i-51-banska-stiavnica-banska-bela-obchvat
Tento obchvat by okrem obchvatu BS poriesil aj obchvat Banskej Belej a problematicke smerove a vyskove vedenie sucasnej I/15 - aj ked ani novo navrhovane riesenie este nie je idealne s vyse 7% stupanim pri BS.
Na druhej strane by som planovanu sumu na tento obchvat (cca 15 mil. €) radsej videl investovanu do novej pristupovej cesty do BS od R1, postacila by kludne cesta II. triedy.
V piatok 7.3. som sa po cca roku odvážil vyskúšať stav II/512 zo Žarnovice cez Veľké Pole po križovatku s I/64. V BB kraji sú všetky diery poplátané, povrch v stúpaní na horský priesmyk a v samotnej obci Veľké Pole sa rozpadá, ale stále je s opatrnosťou dobre prejazdný. V klesaní od penziónu Sedlo až takmer k hranici kraja je cesta v úseku cca 4km kompletne zrekonštruovaná, s novým povrchom. Za tabuľou Trenčianskeho kraja pribudol cca 300m prejazd obcou Radobica - časť Cerová, povolená je 70 km/h. V Trenčianskom kraji rekonštrukcia ani žiadne plátanie neprebehlo, aspoň som si nič nevšimol. Povrch sa tam hlavne smere od ZC do Partizánskeho na niektorých miestach rozpadá, s opartnosťou je ale pomerne dobre prejazdný. Čo som si ešte všimol, je obmedzenie prejazdu vozidiel nad 12 ton na celom úseku.
ten je tam od januara 2014. vyvazame z tade dolomit tak musime teraz chodit cez handlovu na novu banu co je skoro o 30 km viac
[video_youtube]YouTube

Inac akonahle som vysiel z Kremnice, tak som bol milo prekvapeny sirkou aj kvalitou tejto cesty, vacsina ciest I. triedy moze zavidiet.
a sup do zakazu vjazdu
ty si teda sofer… najviac ma mrzi ta cesta popri cyklosante (0:15) ze ju nevedia stale dokoncit
Som tam bol prvykrat, tak som trochu nepochopil tu “lesnu” cesticku. :mrgreen:
krasa, ANDi, ten tunelik…predpokladam, ze je to podjazd pod zeleznicou v 56 s., co s tou druhou rurou? nefunkcna? alebo to nebola rura pre cestu?
ano trat Kremnicia - Diviaky… druha rura je pre potok ktory tade tecie ![]()
Tak tak tinyurl.com/qh6uq5s
Podobna situacia je aj pred Tisovcom maps.google.com/?ll=48.689483,1 … 77,0,0.93
Pätnásťkilometrový úsek cesty, spájajúci Banskú Štiavnicu a Žarnovicu s hlavným ťahom na Nitru a Bratislavu, tak skoro neopravia.
Čítajte viac: Oprava cesty do Štiavnice nie je v rámci kraja prioritou
Známe úseky ciest v našom okrese sa majú dočkať obnovy. Krajskí poslanci na ich rekonštrukciu odsúhlasili viac než 300 000 eur.
V Banskej Štiavnici opravia do konca roka ďalšie úseky ciest