Ano, aj toto je pravda. Je dosť podnikateľov a ostatných obyvateľov, ktorí Záhorie, SI a SE dosť výrazne rozvíjajú. Kto by si to bol pomyslel, že SI na horšom a menej významnom cestnom ťahu bude mať obchvat?
Ale v rámci ochrany pamiatok a kultúry a blízkosti hraničného priechodu a hlavne pre silu v hospodárstve celého regiónu sa obchvat stavia a úspešne, 50% už je aj otvorených.
Treba to aj doplniť, že aj za SE je dosť veľa ľudí, ktorí sa snažia niečo pre mesto spraviť, aj v rámci dopravy, len nie je zjavne úprimná snaha aj daných predstaviteľov tohto regiónu, narozdiel od tej SI, kde pokiaľ viem, tak napríklad aj AV dostal ako vďaku len za menší lobbing (legálny, upozornenie na región, …) … víno.
neviem, kde čerpáš tieto info, nie že by som to víno nedostal, ale ja dostávam “všade” červené víno, aj na vyšších miestach v tomto štáte. Niekto koňak, niekto vínko.
Nepopieram, že osobne “preferujem” Záhorie, ale len v rámci zdravého lobovania.
Aj, … ja už začínam mať SI viac rád než SE, pretože v tej SI je aspoň záujem, úprimný a snaživý primátor, ktorý má vždy čas a podobne aj “jeho” poslanci, … že by kvôli vínu? Ale nie, proste pri obchvate okolo SI stál aj môj otec a snažil sa aj za SE, ale ako to dopadlo je vidno.
všetko viem. Ja som tam bol vtedy, keď si tam bol aj ty, ale to si ty pamätať nemôžeš, pretože to sme sa ešte nepoznali nejako výrazne, pretože to ťa tam len otec predstavil a potom si sa nechal uniesť práve tým vínom, keď otec odišiel, to si pamätám.
Tak to Záhorie sa má dosť dobre, keď AV, Diaľničiar aj Dy za neho lobujú, kde sa dá, ale v tej Senici sa asi “vtierate”, lebo tam o vás (a nielen o vás) nestoja, tam sú svojrázni, … “všetko zvládajú sami”.
ty keby si bol ministrom/premiérom, tak tiež by si rozvíjal najmä svoje oblasti a ostatní by sa cítili byť ukrivdený. Je to tak na celom svete, len netreba stále len nadávať, ale treba sa prispôsobiť, treba hľadať svojich ľudí, ktorí sú z daných oblastí a treba sa snažiť, aby aj tí niečo robili pre svoje oblasti.
Vieš to nie je o tom, že mne dá niekto nejaké peniaze, to je o tom, že ja sa rád vraciam na Záhorie, pretože je to jediná oblasť, ktorá je veľmi blízka môjmu srdcu, Morave, ČR a tak som osobne rád, ak niečo spravím. A čo robím? Nanajvýš len rozprávam, ako je treba niečo niekde postaviť, ak som samozrejme presvedčený sám o tom.
mno hura, tak snad sa aspon hneto rozhybe. viem ze mala zasadat este raz komisia a malo sa vyhodnocovat ci predsa namiesto hlavnej urobit objazd alebo opravit svetelnu signalizaciu.
ja by som bol radsej za objazd.. v tomto to maju v SI dobre, hold ale tam maju viacero veci lepsich
To je “stará známa vec”, že SI je na tom lepšie aj po hospodárskej aj po kultúrnej stránke, ale zase SE je počtom obyvateľov ako aj prirodzeným centrom oblasti SI+SE+MY jednoducho centrom daného regiónu.
v tomto bolo skor blbec ten kto rozbil povodny senicky okres .. lebo ten bol fakt dobre poprepajany. takto teraz trpi hlavne myjava a brezova. SI a holic su v pohode kedze maju silu a chceli si rozhodovat sami
inak ten kto porozdeloval tie okresy na novo by si zasluzil RCG ..
Ano, Brezová pod Bradlom aj v referende rozhodla, že chce spadať po SE, len sa k tomu ešte nedostala NR SR, … hold občan je na konci ich záujmu a sama MY spadá aj pod SE, čo je TT kraj, ale v rámci členenia pod TN kraj. Okrem toho sa zrušil policajný okres pre MY, takže už “nadobro” je MY “odrezaná” po viacerých stránkach, … úrady na jednej strane aj na druhej strane a prepojenie je veľmi zlé.
to s tou brezovou je fakt ? to som ani nepostrehol. ale je to logicke. tie vztahy medzi regionom co sa budovali X desatroci tam su.
to iste myjava, ktora k NM resp TN kraju temer nema ziadne vazby … inak ak ozaj predje brezova pod SE, tak to bude znamena ze jedine mesto v okrese myjava bude myjava. aj ked je fakt ze v okrese SE su tiez len dve mesta … ako aj v okrese SI