Oblasť Záhoria TT VÚC - Senica a Skalica

Ja si nemyslím, že tu treba zbytočne víriť hladinu s takýmito poznámkami.

A to že to je niekoľké stretnutie je notrmálne, treba uviesť odkedy to myslíš. :sunglasses:

Caesar,

veľmi si ťa vážim, ale čo ťa oprávňuje vyjadrovať sa k tejto problematike?

Zastávaš sa snáď predstaviteľov daného mesta?

Veď tí nevedie o doprave nič, keby vedeli, tak tam teraz nie je Hurbanova ulica takto vyriešená. :unamused:

Tak, AV,

tu je diskusia, takže práve to ma oprávňuje. Ja sa nezastávam nikoho už radšej v tejto lokalite, pretože už to nemá cenu. :sunglasses:

V otázke obchvatu okolo mesta Senica sa zatiaľ ešte stále definitívne nerozhodlo. :laughing:

ja uz vazne neviem co mam k tomu mestskemu zastupitelstvu povedat :confused:

Aktuálne opravy:

Na horskom priachode Biela Hora sa vymenil povrch a plánuje sa opraviť zosunutý svah v okrese Trnava v úseku Biela Hora-Trstín.

Dy,

ja ti túto prácu, ktorú tu chceš na tomto fóre zastávať absolútne nezávidím.

Regionálna doprava, to je neskutočné množstvo informácií a stále je tam niečo nové, ja si tu tvoje informácie cením, pretože sú zjednotené a podľa oblastí sa tam dá toho veľa nájsť. Len tak ďalej. :sunglasses:

takze novy povrch je uz polozeny ? mno to by bolo super, lebo naposledy som isiel smerom na bielhu horu niekedy vo februari/marci :slight_smile:

a aj ten zosunuty svah by bolo dobre keby tam uz nestrasil :slight_smile:

Dy, je to tak ako hovoríš (píšeš).

Aquila, ak dovolíš, tak ten povrch už je opravený, bola vyfrézovaná vozovka a teraz sa v júni pokladal AB kryt. Ale nie je to spravené na 100%, podľa mňa v jednom úseku (20-30 m) to nemali dobrú zmes alebo proste nedostatočne to opravili. Ale nie sú tam koľaje ani iné nerovnosti, takže je to posun o 100%.

Ohľadom zosunutého svahu, je to nepríjemnosť, tento je zaradený do opráv ešte na tento rok, tak dúfajme, že sa to spraví, pretože dva kamióny tam skutočne musia spomaliť na tú 40-ku, ktorá tam je. Inak dvom os. autám nič nebráni ísť tadiaľ aj 100 km v hodine, ale počul som, že tam je často radar.

A ešte to doplním: na Bielej Hore sa bude frézovať ešte ďalší úsek tak, aby sa postupne opravil celý úsek tohto horského priechodu, ktorý najmä v tých ostrých zákrutách by potreboval opravu. :laughing:

O tých 20-30 m máš pravdu, ale nebolo viac peňazí a naviac, motorista ako aquila to ani nespozná (nič v zlom). Ten nový povrch, to je zlepšenie o 100%. :sunglasses:

Mne to tam pripadá, ako moc rozvalcované. Je to možné? :laughing:

Hm,

všetko je možné, ale toto bude skôr v technologickom postupe ako aj v hrúbke ukladanej zmesi, možno aj v “tom valci” to bude, neviem. Musím si to overiť niekde. :sunglasses:

Inak na Záhorí v tejto časti sa plánujú dosť veľké investície do r. 2006, aj do r. 2010. :laughing:

Vidím, že tomuto mestu sa venuje veľa priestoru, ale akosi chýbajú tie výsledky:

Ani opravená križovatka, ani kruhový objazd a o obchvate sa tu radšej vyjadrovať nebudem, nebolo by to slušné. Dopadne to tu asi ako v PB. Akurát, že tu nemá byť diaľnica, “takže by som tu moc ramená nerobil”, lebo sa to nemusí vyplatiť. :laughing:

V úseku SE-Kúty už prišlo k opravám, vymenil sa povrch, tzv. AB kryt na úseku medzi obcou Dojč a križovatkou v smere na obec Štefanov v súvislejšej dĺžke.

Na tomto úseku sa bude v opravách pokračovať a čiatočne sa opraví úsek hneď za danou križovatkou úsek dlhý 220 m, kde je aj znížená max. povolená rýchlosť na 70 km/h. Tento úsek má už dlhodobé problémy so spodnou vodou a razantné riešenie, ktoré by si vyžiadalo investíciu vo výške niekoľkých mil. SKK sa tu robiť nebude, len sa opraví AB kryt, čo bude podľa môjho názoru riešenie na max. rok, potom sa bude musieť pristúpiť znovu buď k opravám, alebo zníženiu max. povolenej rýchlosti v danom úseku. :sunglasses:

dialnice.info/viewtopic.php?t=919

Tak konečne sa spojí SR a A aj normálnym mostom, nielen pontónovým aj na severnom “konci” hraníc týchto dvoch štátov.

Ešte treba dobudovať spojenie podobného charakteru aj v obci Záhorská Ves.

Faktom zostáva, že mesto SE reálne nezvláda riešenie dopravnej situácie, dokonca by sa dalo povedať, že doprava sa vďaka “miestnym pánom” dosť výrazne zhoršila a podľa mojich informácií sa toto bude ešte aj naďalej prehlbovať.

Situáciu v meste treba totiž riešiť radikálne:

1. Výstavba obchvatu, všetky etapy naraz.

Aká je situácia, všetci vieme. Okrem toho plánované náklady sú 0,6-0,8 mld. SKK z cien z r. 2002/04.

1. Presun autobusovej stanice na iné miesto, než kde je teraz.

Tento zámer sa plánuje zrealizovať, ale neskôr. Potrebné investície sú v 10-tkach mil. SKK a keďže AS sa rekonštruovala, tak sa asi sťahovať tak skoro nebude.

1. Zintezívniť spojenie v meste v rámci autobusov, MHD.

Podľa mojich informácií v tomto smere sa nič výrazné diať nebude. Je to chyba, pretože v meste premáva 3-5 liniek a reálne každú hodinu-dve, pričom napríklad poliklinika sa nachádza na okraji mesta a práve v tej lokalite, kde je problém sa dostať kvôli absencií mostov cez vodné hospodárstvo v meste. Vozový park je v katastrofálnom stave, mesto to ignoruje.

1. Zásadné investície do lepšieho riešenia kritických dopravných bodov v meste, tzv križovatky, investície do svetelnej signalizácie aspoň na 6 miestach a výstavba 4 kruhových objazdov. Okrem toho treba vybudovať podzemnú garáž. Okrem toho treba postaviť 1-2 nové mosty v meste cez rieky Teplica/Myjava.

Ani v tomto sa nič výrazné diať nebude. Presnejšie mesto sa vyhovára na “málo kompetencií” v danej oblasti. Čiastočne má pravdu, pretože štátne cesty sa nedajú ľahko “zmeniť” len tak, ale parkoviská alebo pomoc pri financovaní kruhových objazdov na štátnych cestách by nemal byť problém pre ekonomicky silné mesto.

Takže realita v meste bude čoraz horšia, ak sa aspoň 1 bod z týchto 4 do r. 2010 nebude realizovať. V rámci viacerých investícií sa dá aspoň znížiť premávka v meste, aby sa situácia stabilizovala, kým sa nepostaví obchvat. Ak sa dané investície nebudú realizovať, situácia v doprave sa v meste zhoršovať bude.

ach jaj, cize zaciatok obchvatu aspon v roku 2008 padol definitivne ?vrrr

Neviem o tom, že by sa už definitívne rozhodlo.

Pozemky sa pripravujú, financie sa hľadajú, niečo sa prisľúbilo. Ale na druhú stranu je tu “neochota” pomôcť a okrem toho je tu aj “neochota” riešiť si vnútornú dopravu.

Ale ako vravím, podľa mňa sa ešte definitívne nerozhodlo. Ide r. 2006, voľby, ale ťažko to je súdiť, pretože región Záhorie teraz dostáva veľa financií a pomoci od štátu do celej infraštruktúry. Veď len do SE smerujú investície do vodárenstva v hodnote 0,5 mld. SKK.

Ohľadom obchvatu bude výhra všetko, čo bude skôr než v r. 2014. :slight_smile:

Záhorie aj napriek tomu, že si ho príliš poslanci a vláda nevšíma, má veľa ľudí, ktorí sa o neho “starajú” a ktorí majú vplyv na vláde aj v EÚ. A výsledky sú tam vidieť vo všetkých oblastiach, vrátane dopravy a infraštruktúry. :laughing: