MUK RK/západ je bývala MUK Hubová
MUK RK/sever je bývala MUK Likavka
MUK RK/východ je propojenie variantu “D” R3 BB-RK na dialnicu D1
.
MUK Švošov je križovatka D1 a severnej R3 ktorá pojde okolo Komjatnej na Dolný Kubín
MUK Švošov je na jednom brehu Váhu a MUK Hubová na druhej - teoreticky by sa dalo MUK Hubová zrušiť a od MUK Švošov spraviť most cez Váha a MUK na I/18 - otázka je či to nevyjde narovno
.
Z MUK Hubová sa jednoznačne nedá spraviť R3 na Komjatnú - jedine tunelom
MUK hubova by mohli zrusit uplne .. ked sa uz ma stavat cely usek naraz, preco tolko zbytocnych MUK ? vsak kvoli tejto hlupej MUK sa aj robia nie uplne najidealnejsie klesania/stupania .. pricom ta MUk neriesi zhola nic .. detto ked bude MUK pre vychodny obchvat, nech zrusia MUK likavka .. samozrejme s tym, ze vychodny obchvat potiahnu za likavku a napoja na cestu smer DK .. usetri sa jedna zbytocna MUK a aj ludia v likavke by boli spokojnejsi …
Aquila - problem je v tom že keď zrušíš Hubovú tak by sa malo spraviť prepojenie na I/18 a k tomu by si potreboval vybudovať most cez železnicu , most cez Váh a MUK na I/18 - otázne je či by to nevyšlo na toľko isto ako MUK na dialnici
nemusi sa urobit napojenie na I/18 .. naco tam je spojenie na I/18 ? tak isto ako MUK likavka nema zmysel akonahle by sa potiahol vychodny obchvat smer DK … a vyslo by to urcite lacnejsie …
Kudy tam chceš ten obchvat proáhnout - když vezmu v úvahu terén okolo, tak se mi jeví lespší to táhnout peáží 2 km podálici, aby nebyly souběžně 2 silnice.
Bohuzial nemas ho kam potiahnut, jedine do miesta, kde bude MUK Likavka. Cize obchvat a D1 tesne popri sebe po kopcovitom terene + dostavba MUK vychod na plnohodnotnu krizovatku, kedze teraz su tam len dve vetvy. Velky cenovy rozdiel tam nebude.
a hlavně dvě silnice vedel sebe při nevyčerpané kapacitě dálnice a pořád tím neřešíš směr o DK - když pojedou na D1 směrem k ZA, museli by zajet až k MÚK RK východ a pak se stjené 2 km vracet po D1.
Tento článok bude zrejme občianskou iniciatívou / pripomienkou ku trasovaniu R3 v Dolnom Kubíne, lebo autor neuvádza oficiálne podklady. Je to ale jediná aktuálna informácia ku trasovaniu v DK na ktorú som v poslednej dobe narazil, vôbec neviem v akom stave sú nové návrhy trasovania ktoré malo mesto dostať a prerokovávať.
To bude nejaky zahradkar, ktory tam pride o svoje krumplove policko A je dost mimo. V clanku je vela nezmyslov a nepodlozenych veci (resp. uvedenych len na zaklade pocitov), keby bol trochu zistoval predtym ako nieco vypotil, tak vie, ze to jeho riesenie bolo posudzovane ako prve, ale bolo zavrhnute pretoze:
sucasny obchvat bez drastickych zasahov do existujucich objektov na 4 pruhy nerozsiri
nema k nemu alternativnu cestu 1. triedy
A ak jeho alternativa spociva v tom, ze sa zbura 16 domov na Janoskovej ulici (de facto cela ulica), aby mohol R3 napojit na sucasny obchvat, pricom zvysok ostane tak ako je v sucasnosti, tak to sa ani nemusel namahat nieco pisat.
Tiež som z toho mal ten pocit… Celkovo tá situácia v okolí DK je dosť komplikovaná, tak som zvedavý ako budú vyzerať nové varianty trasovania, a v čom sa budú líšiť od starých.
Tak tak, ten “zahradkar” je fakt mimo. 150-170 m prevysenie? Mosty a zarezy zrejme nepozna
Ono je inac velka skoda, ze NDS sa stale velmi boji tunelov, pretoze cely DK by sa dal v pohode vyriesit pomerne kratkym tunelom (asi 2 km) popod Brezovec a bez nejakych stupani/velkych zakrut. Aj tak stale netusim, ako to chcu vyriesit v sucasnom variante v okoli Knazej.