Oblasť Ružomberka a Dolného Kubína

Ivachnova uz nejaky ten piatok komplet stoji :wink:

Po privadzaci je to k tej krizovatke o 1 km viac. Plus je to siroka cesta, veduca cez nezastavane uzemie, ziadne obce. Zbytocne.

Svosov je D1xR3, ta sa zrusit neda. Mal by sa zrusit RK/zapad, tam naozaj netreba na 2 km 2 MUK.

Máš pravdu, ešte keby take zmýšlanie malo viac ľudí! :wink:

Kde ma byt krizovatka Ruzomberok zapad? Na ortofotomape:

dialnice.info/images/big/hub … chnova.jpg

je vyznacena len krizovatka pri Likavke a potom dalsia vychodne od obce Svosov s nazvom “krizovatka Hubova”

MUK RK/západ je bývala MUK Hubová
MUK RK/sever je bývala MUK Likavka
MUK RK/východ je propojenie variantu “D” R3 BB-RK na dialnicu D1
.
MUK Švošov je križovatka D1 a severnej R3 ktorá pojde okolo Komjatnej na Dolný Kubín

trochu jsem se Švošovem ujel :slight_smile:, no pak, ale mají všechny MÚK svoji logiku

doteraz som bol v tom, ze R3 sa ma napajat na D1 v krizovatke Hubova :open_mouth:

MUK Švošov je na jednom brehu Váhu a MUK Hubová na druhej - teoreticky by sa dalo MUK Hubová zrušiť a od MUK Švošov spraviť most cez Váha a MUK na I/18 - otázka je či to nevyjde narovno
.
Z MUK Hubová sa jednoznačne nedá spraviť R3 na Komjatnú - jedine tunelom

MUK hubova by mohli zrusit uplne .. ked sa uz ma stavat cely usek naraz, preco tolko zbytocnych MUK ? vsak kvoli tejto hlupej MUK sa aj robia nie uplne najidealnejsie klesania/stupania .. pricom ta MUk neriesi zhola nic .. detto ked bude MUK pre vychodny obchvat, nech zrusia MUK likavka .. samozrejme s tym, ze vychodny obchvat potiahnu za likavku a napoja na cestu smer DK .. usetri sa jedna zbytocna MUK a aj ludia v likavke by boli spokojnejsi …

Aquila - problem je v tom že keď zrušíš Hubovú tak by sa malo spraviť prepojenie na I/18 a k tomu by si potreboval vybudovať most cez železnicu , most cez Váh a MUK na I/18 - otázne je či by to nevyšlo na toľko isto ako MUK na dialnici

nemusi sa urobit napojenie na I/18 .. naco tam je spojenie na I/18 ? tak isto ako MUK likavka nema zmysel akonahle by sa potiahol vychodny obchvat smer DK … a vyslo by to urcite lacnejsie …

MUK hubova nema absolutne ziadny vyznam ..

kvůli obcím okolo.

Kudy tam chceš ten obchvat proáhnout - když vezmu v úvahu terén okolo, tak se mi jeví lespší to táhnout peáží 2 km podálici, aby nebyly souběžně 2 silnice.

vychodny obchvat normalne potiahnut dalej .. urcite by to bolo lacnejsie ako MUK hubova a MUK likavka …

Bohuzial nemas ho kam potiahnut, jedine do miesta, kde bude MUK Likavka. Cize obchvat a D1 tesne popri sebe po kopcovitom terene + dostavba MUK vychod na plnohodnotnu krizovatku, kedze teraz su tam len dve vetvy. Velky cenovy rozdiel tam nebude.

a hlavně dvě silnice vedel sebe při nevyčerpané kapacitě dálnice a pořád tím neřešíš směr o DK - když pojedou na D1 směrem k ZA, museli by zajet až k MÚK RK východ a pak se stjené 2 km vracet po D1.

V okrese Dolný Kubín sa pripravuje výstavba nového cestného mosta v hodnote cca. 50 mil. SKK. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=11205

Pripomienky k trase cesty R3 :arrow_right:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11399

Tento článok bude zrejme občianskou iniciatívou / pripomienkou ku trasovaniu R3 v Dolnom Kubíne, lebo autor neuvádza oficiálne podklady. Je to ale jediná aktuálna informácia ku trasovaniu v DK na ktorú som v poslednej dobe narazil, vôbec neviem v akom stave sú nové návrhy trasovania ktoré malo mesto dostať a prerokovávať.

To bude nejaky zahradkar, ktory tam pride o svoje krumplove policko :wink: A je dost mimo. V clanku je vela nezmyslov a nepodlozenych veci (resp. uvedenych len na zaklade pocitov), keby bol trochu zistoval predtym ako nieco vypotil, tak vie, ze to jeho riesenie bolo posudzovane ako prve, ale bolo zavrhnute pretoze:

1. sucasny obchvat bez drastickych zasahov do existujucich objektov na 4 pruhy nerozsiri
  2. nema k nemu alternativnu cestu 1. triedy
    A ak jeho alternativa spociva v tom, ze sa zbura 16 domov na Janoskovej ulici (de facto cela ulica), aby mohol R3 napojit na sucasny obchvat, pricom zvysok ostane tak ako je v sucasnosti, tak to sa ani nemusel namahat nieco pisat.

Tiež som z toho mal ten pocit… Celkovo tá situácia v okolí DK je dosť komplikovaná, tak som zvedavý ako budú vyzerať nové varianty trasovania, a v čom sa budú líšiť od starých.

Veľa možností nie je, trasovanie mimo katastra DK zamietli okolité obce, tunel zamietla NDS, takže asi to budú len kozmetické úpravy…

Tak tak, ten “zahradkar” je fakt mimo. 150-170 m prevysenie? Mosty a zarezy zrejme nepozna :slight_smile:
Ono je inac velka skoda, ze NDS sa stale velmi boji tunelov, pretoze cely DK by sa dal v pohode vyriesit pomerne kratkym tunelom (asi 2 km) popod Brezovec a bez nejakych stupani/velkych zakrut. Aj tak stale netusim, ako to chcu vyriesit v sucasnom variante v okoli Knazej.