Oblasť Ružomberka a Dolného Kubína

dalsi dovod popohnat vystavbu vazskej cyklomagistraly z eurofondov.. defacto az po RK aby sla suvisla trasa az od Strecna, otazne kedy to dokazu realne postavit za aky cas.. pri tom nasom “tempe” vystavby ..a ano s tym starym tunelom max suhlasim, jednoznacne vyuzit pre potreby cyklotrasy ,vo vnutri staci osadit ledky na senzor tak ako to je napr v starom margecianskom tuneli a bude to tip top , prip aj inde mame take priklady na slovensku.. prave ma v suvislosti s tym tunelom napadlo ze podobny pripad by sa dal pomerne lahko poriesit aj pri Tahanovciach tam je tiez stary tahanovsky tunel dokonca v trase eurovela 11 teraz ked sa prepajaju kosice s kostolanmi na bicykli jednoznacne najvhodnejsie riesenie..

2 lajkov

Netuším nakoľko je to vôbec realizovateľné (s tým tunelom). Bolo by to fajn, ale ten západný portál bol myslím zasypaný po výstavbe krpelianskej priehrady / pri výstavbe súčasnej cesty prvej triedy, tzn. s najväčšou pravdepodobnosťou tá cesta samotná zasahuje do profilu pôvodného tunela. Čiste teoreticky to možno realizovateľné je? Ale asi by to nebolo lacné - to už by museli zhodnotiť odborníci (ja ako laik len skepticky hypotetizujem). :sweat_smile:

ja vždy vravím, všetko sa dá, len treba chcieť. Kto nechce hľadá výhovorky. Ináč ta alternatíva s tunelom, by bola v určitom zmysle zaujímavá turistická atrakcia.

keď si dobre pamätám, tak tam veľmi dávno mal sklad zeleniny bývali Zelovoc.

4 lajkov

margeciansky(stary bujanovsky) tunel takto presne poriesili takze sa to jednoznacne da (a ten je teda jednoznacne dlhsi oproti krpelianskemu takze to stalo este o dost viac), uhradzali to tiez z eu fondov, vramci zelenej dopravy su taketo moznosti najma v oblasti cyklodopravy kde su specialne prave na taketo projekty fondy vyclenene

3 lajkov

Zapadny portal je v mieste terajsieho portalu je zasypany …takze by sa musel robit uplne novy plus nejake metre tunela

V nasej republike zatial nerealne

Nakoniec frezuju aj asfalt na moste cez Vah pri kralovanoch

2 lajkov

no kedze to presakuje bolo by tam hodne prace, aj sanovat to treba najma strop klenby zrejme by museli nahodit nove murivo , zamurovany portal opatrne vyburat ,na druhu stranu zas dlzka toho tunela nie je tak velka a zavisi od vysky eu fondov ktore by na to vyclenili vramci vazskej magistraly, na podlahu by stacilo dat aj jednoduchy liaty beton a na konci by uz len osadili ledky na senzor a vybavene
ono ± podobne na tom je aj stary tahanovsky tunel ten je tusim este kratsi

2 lajkov

A co potom za tunelom? Vylezie to medzi zeleznicnou tratou a priehradou. Vleze sa tam cyklochodnik?

Inak vcera som siel na vychod, 3 pruh od rieky po kralovany je vyborny. Divne mi prislo ukoncenie. Najprv zuzenie do 1 pruhu aby sa rozsiril na odbocovanie na oravu. Som zvedavy, ako to bude fungovat. Vcera tam bolo mierne zdrzanie kvoli pracam na moste a v krizovatke prave od toho zuzenia

2 lajkov

Tak pondelok na obed a uz sa stoji od odbocky na Hrboltovu smerom na zapad. Cele zle

1 lajk

veru stoji, v Kralovanoch sa pracuje na krizovatke a do toho maju Cesi statny sviatok, takze len dnes cestuju domov po predlzenom vikende a hned sa to prejavi aj na kolonach.
Inak kolonu na vstupe do DK od Oravskeho Podzamku som este nevidel, tam je to tiez nakompletku zapchate zo vsetkych smerov, zrejme poliaci tiahnu do Europy.

Bolo mi divné, že tam bol včera taký kľud. Vysvetlenie cez český sviatok dáva zmysel.

2 lajkov

Policajti sa tvaria, ze riadia dopravu. Najlepsi su v Stankovanoch rovno pod semaforom. Kovbojka na slovensky sposob

1 lajk

Pribudol dalsi semafor na prechode pri sutove co je pri zeleznicnej zastavke

Inak z Oravy momentalne kolona az po kamenolom Parnica pri zeleznicnom priecesti, co je cca 6 km, to tam z tohto smeru nepustaju auta alebo co sa tam deje?

2 lajkov

myslim ze by tam bolo dost miesta pri jeden uzsi cyklochodnik (teda myslim medzi tratou a cestou takze muselo by sa spravit jedno premostenie ponad sucasnu trat (predpokladam) osobne som tam nebol ale takze niekto kto pozna stary tunel by sa mohol vyjadrit blizsie

“bermudský” trojuholník Dk x RK x Kraľovaný :grinning_face:

3 lajkov

čo sa týka cyklo chodníka, keď dokážu pri brezne umiestniť cyklochodník niekoľko 100m na estakádu , takže tuna by to bola “malina”. Problém je ten, žeby s tým nápadom (využiť tunel) musel prísť neaký poslanec alebo rovno MD. tak by to bola raz dva.

1 lajk

Najskor hadam tu dialnicu

1 lajk

Frezuju most na ceste 70 nad zeleznicnou tratou. Premavka striedavo v jednom pruhu.
Bezne mi cesta okolo 16 z Kubina do Martina trva tak 45 -50 minut. Dnes som siel vyse 2 hodin. Mozno cez Zilinu by to bolo rychlejsie.

Frezuju krizovatku a okolite cesty, plus policajti sa tvaria, ze riadia dopravu. Holt, riadia ju kombinaciou piruet, ktorym nikto nerozumie a masivnou preferenciou smeru Martin → Orava takze vsetko ostatne je uplne v prdeli