presne ako pise Tomas, trasa a riesenie len po Stankovany a co dalej.. opat vlak jedina moznost cize problem by to vcelku ajtak nevyriesilo, aj preto som jednoznacne za docasnu bezplatnu cestu vlakom pre bicykle na usek RK- Krpelany
za mna skoda ,ze sa to takto neurobilo. pekne napojenie na Oravu . A este aj medved hnedy by to mal lepsie, nemusel by hladat znacky ako sa dostat na najblizsi ekomost a chodil by krasne prirodzene popod most. ![]()
Vopred sa ospravedlňujem a nechcem k tomu žiadnu vášnivú diskusiu. Chcem sa len opýtať na tú bezplatnú dopravu. Tie vlaky sú lacné a na krátky úsek obzvlášť (aspoň nominálne určite). Je to tak, že ak to nebude zadarmo, radšej budú riskovať? Ja úprimne neviem, ale ak by sa ma to týkalo, vôbec by som nežiadal bezplatnú dopravu, jednoducho by som si to zaplatil alebo by som hľadal inú trasu (samozrejme so zohľadnením či tadiaľ prechádzam víkendovo alebo denne napr. do práce).
podľa mňa miestny , Hubová-lubochna, by mohli v pohode využivať chodník, poprípade rozdeliť chodník na cyklo a chodci. Na druhej strane by som chcel vidieť toho samovraha na bicykli, ktorý pravidelne chodí napr MT RK. Zreme tie hlasy čo sa týka bicyklov, to sú takí tí “pumpičkárí” čo bojujú za každú hluposť, len preto aby bojovali. Ešte by mali založiť neakú mimovládku, a bojovať za to aby mali právo chodiť po dialniciach.
Žiadny cyklista nechce chodiť po diaľnici, ale len po ceste, na ktorej bol donedávna zvyknutý chodiť po krajnici, ktorá už dnes neexistuje
čo je pre Teba lacné? Jednotková cena je minimálne 1,5€ za bicykel každú jazdu (je jedno na akú trasu) plus Tvoje cestovné. takže keď by som šiel z 20 pracovných dní 10 za povedzme 1€ (Ľubochňa-Krpeľany) tam aj nazad, tak máš mesačne 50€ za to, že chceš žiť (zdravšie). áno, dá sa kúpiť mesačník aj týždenník, čo je kus lacnejšie (v závislosti teda od toho, koľko krát to využiješ), ale stále je to peniaz ktorý musíš dať za to, že štátny aparát je nekompetentný. Ja to robím pre pasiu pár krát do roka, že SN PP idem vlakom a nazad si to odkrútim. ale sú ľudia, ktorí to robia skoro celoročne. A to už budú iné sumy, ktoré si doteraz tí ľudia platiť nemuseli.
Je to dôležitá trasa pre cyklistov, takže cyklisti by tam mali byť oddelení od cesty prvej triedy bez ohľadu na to, či a kedy tam bude diaľnica.
Čiže keby sa na to myslelo dopredu, tak už to mohlo byť dávno vyriešené.
Funguju uz asi 4 … 2 v Hubovej 1 pred Rojkovom od Lubochne a jeden v Rojkove.
mňa len fascinuje to ukotvenie v tých oranžových bedniach. ešte ten na stĺpiku povedzme ok, ale ten na šibenici vyzerá že čaká na prvý silný vietor.
Nemyslím si, toto nie je nejaký čerstvý slovenský výnalez
tu sú detailnejšie fotky toho uchytenia
https://infrastruktura.sk/t/d1-turany-hubova-tunel-havran-korbelka/313/4989?u=mato-e
V noci frezovali usek medzi rojkovom a kralovanmi po most … celkom necakane uz …v krizovatke uz su zabetonovane obrubniky novych ostrovcekov
ano mate pravdu, je to tym ze som daval automaticky jednorazovy listok tam to je vsetko v pravej casti takze moja chyba nevsimol som si ale na pointe to nic nemeni presne ten usek ma byt bez debat free po dobu vystavby dialnice na tom useku
Vcera vecer som sa vracal z vychodu a chystal sa ist cez Visnove, pockal som do 18:00 ako predtym aby sa rozpustili zapchy pred Ruzomberkom od Ivachnovej. To sa aj do 19:00 ked som bol na Strbe tankovat aj stalo. Ale Google Mapy ukazovali 6km zapchu od Stankovian az po Sutovo.
Takze tadial cesta zarubana, predpokladam, ze je to vysledok nainstalovanych semaforov a vsetkych pseudo zlepseni co tam spravili.
Doteraz, jedina zapcha bola vzdy pred Ruzomberkom od Ivachnovej, cesta dalej bola vzdy viamenej plynule prejazdna.
Kolona sa teraz vytvara hlavne koli krizovatke kralovany… Na kolko tam vodici pustaju smer z oravy
Čo iné však môžu robiť? Minule bola 2-3 km kolóna aj v smere z Oravy. Tu sa to už začalo prejavovať tým, že po niekoľkomesačnej pauze začínajú vozidlá opäť využívať cestu cez Zázrivú a Terchovú. Rovnako v nedeľu pribudlo áut od Ružomberka, takto obchádzajú RK/Hubovú/Ľubochňu. Koľko z nich pokračuje na Kraľovany a koľko na Terchovú to je ťažko povedať. Celkom prekvapivo (asi vďaka navigáciám) v nedeľu dosť áut využíva aj trasu Lúčky-Osádka a vo Vyšnom Kubíne sa pripájajú do prúdu od Ružomberka.
Višňové šetrí 15 minút na trase DK-HP oproti ceste cez Terchovú. To je významná motivácia zmeniť zvyky a to teraz preťažuje križovatku v Kraľovanoch odkiaľ sa tá kolóna rozšíri až po Stankovany a ďalej.
Uvidíme, čo spravia semafóry, ale zázrak nečakám.
Neviem kedy si tadial siel naposledy, ale od kedy sa spustilo visnove, tak su rovnake kolony pred aj za RK. Dokonca sa mi osobne zda (ale zasa vdaka zmene pracovneho rozvrhu jazdim v nedelu kusok v inom case), ze je vacsia kolona medzi RK a Kralovanmi ako pri Ivachnovej. Uz som cez Liskovu dlho nesiel ale za to v Hubovej stojim furt.
Pred otvorenim visnoveho bola zapcha RK → Kralovany len obcas
Na tejto rovinke od Rojkova po most bude tiez 3pruh?