tu je dokaz, ze ta kolona sa robi na tej krizovatke do Ratkova
je 12 hodin a už to začína. O tretej bude kolóna na diaľnici až do večera.
tu je dokaz, ze ta kolona sa robi na tej krizovatke do Ratkova
je 12 hodin a už to začína. O tretej bude kolóna na diaľnici až do večera.
Aktuálna podoba prejazdu úsekom Hubová – Turany po reorganizácii dopravy
medzi Kraľovanmi a Šútovom bude usporiadanie pravdepodobne miestami v režime 2+1.
Taka drobnost. Od tej krizovatky na ratkovo je obmedzena rychlost na 70 km/h az ku motorestu Rieka.
ja mám skúsenosť, možno ojedinelú, s NA, ktoré sa nedokážu rýchle rozbehnúť do kopca. Tam mali spraviť dvoj pruh po motorest rieka, určite by sa toho hodne vyriešilo, aj tá križovatka z ratkova. Len to by zrejme chcelo rozšíriť cestu aspoň do kopca, a to by bola “neprekonateľná” investícia, ktorá mala byť hotová minimálne rok.
Chyba je aj v Lubochni Ten " rychlejsi" dvojpruh konci odbocenim do lava. To moze niekoho nemilo prekvapit ze tam bude stat auto a cakat kedy moze odbocit.
V zásade je to SK klasika. Všetko na poslednú chvíľu a potom vzhľadom na krátkosť času samozrejme utrpí kvalita. Taký maňana štýl.
Trojpruh na kopci ti neprejde premalovanim ciar, ako sa to robilo inde.
Pod cestou mas zeleznicu trat a zastavku osobnych vlakov Sutovo - Ratkovo. Je tam dost najme v lete velky pohyb chodcov, ktori idu k Sutovskym vodopadom alebo na jazera. Takze musis nechat priestor pre ich pohyb. Takze drbnut znacku zakaz vstupu chodcov ti neprejde. Musel by si fyzicky alebo rozsirit tu cestu alebo vymysliet ako dostat chodcov rozumne od vlaku k odbocke do Sutova.
Aktuálna situácia na dnes, 15:30; popravde čakal som horšie, ale možno to bude tým, že sa to rozdelí na 2 dni tzn. dnes a zajtra
problém vidno len od Hubovej po Šútovo, ale Ružomberok a Ivachnová vyzerajú vcelku fajn.
No, google ma uz posiela na trase Liptovsky Mikulas - Martin cez Dolny Kubin a je to tak o 30 min. pomalsie oproti sobote.
Cez Dolny kubin je to nejakych 1:41 a po 18 je to 1:56 - takze tak 45 min. zdrzania oproti rovnakej trase v sobotu.
Alebo sa zjavi v protismere ktore bude odbocovat na most
Ja som si za posledné týždne všimol, že výrazný pokles piatkovej (ale hlavne nedeľnej) intenzity na ceste Párnica - Terchová, ktorý nastal po otvorení tunela Višňové, sa postupne skončil, a nedeľné intenzity sú tu opäť vysoké. Asi celkom logicky tým, ako sa cez deň upcháva trasa RK - Turany, a následne aj DK - Turany, tak navigácie postupne (logicky) takto zareagujú a veľká časť dopravy sa presmeruje.
Bolo to také krátke, príjemné, niekoľkomesačné časové okno (pre lokálnu dopravu v regióne odľahčenú od tranzitu/zápch). ![]()
Nebude to turistami z Vratnej/Terchovej?
Uvidíme v septembri, ale myslím že vzhľadom na časové rozloženie a zmesku EČV (PL/AT + oravci) to bude z veľkej časti to naše klasické nedeľné “sťahovanie národov”.
prešiel som si to aj v pracovné poobedie aj nedeľný večer (v nedeľu chvála Bohu na východ) a celkom pozitívne prekvapenie. akurát kolóna na západ by mohla byť o polovicu kratšia, keby sa slovenskí vodiči naučili, že zaradiť sa do priebežného pruhu v strede dvojpruhu je číročistý nezmysel. a že keď je obmedzená rýchlosť na 70 tak nie je najmúdrejší nápad ísť 55 (ak vôbec). a pri križovatke na v Kráľovanoch smer západ zastaviť a púšťať auto z Oravy smer východ, keď po hl. ceste ide rad áut.
Dnes ráno už bol spustený semafor na prechode pred Rojkovom. Začiatok školského roka.
po kralovany ciastocne 3 pruhy a na turany-kralovany kde nie je su dediny vobec nic. toto ma byt vsetko?
Od sutova po kralovany sa brusia povodne ciary a podla vyznacenia tam bude 3 pruh od krizovatky rieka po krizovatku kralovany smer orava tam asi jeden pruh zanikne a bude z neho odbocovaci na oravu + by sa mala prerobit na klasicku T krizovatku bez vnutorneho trojuholnika plus semafory
Nie su tam dva mosty hned na tej krizovatke? To sa bude tazko prerabat. Inak kludne by mohli urobit pripajaci pruh z Oravy na MT bez svetelnej krizovatky; iba Orava-RK a MT-Orava potrebuju semafory.
2 pruhy budu od MT 1 prud od RK
… tak hovorili pan Vin Diesel