Keď môže stáť policajt pri Kraľovanoch, tak jedného môžu postaviť aj do toho pripájacieho pruhu aby dávkoval autá D1 vs. I/18 v pomere 1 - 100. V tomto prípade by nebolo na škodu, keby jeden sedel na oddelení a monitoroval aktuálnu situáciu. Minule som totiž šiel v smere na východ a v protismere od Kraľovian zápcha až po Ružomberok. Križovatku riadil policajt a podľa mňa ani netušil čo pácha. Zapol som google.maps a na I/70 smer Orava kolóna šestinová. Predpokladám, že páni policajti posielali rovnaký počet áut z oboch smerov.
Prípadne vymaniť zo spoplatnenia úsek D1 Martin-Turany a cestu I/18 rovno zaslepiť medzi Turanmi a inkriminovanou križovatkou I/18-D1. Každý by šiel plynulo z D1.
Oni tam obcas su. Na velku noc pustali auta 1:4. Teda bolo najrychlejsie ist cez Krpelany a Ratkovo a zazipsovat sa az tam
S tymi z oravy uplne suhlasim. Ale to je tak nejako vseobecne vsade, kde policajti “pomahaju” doprave. Vobec neberu ohlad na dopravne smery a pustaju zhruba na rovnako. Takze rapidne zhorsuju dopravu z pretazeneho smeru aby okamzite pustali male smery
Chýbala by nejaká rozumná alternatíva pre domácich a vozidlá, ktoré nemôžu ísť na diaľnicu (cyklisti ešte vedia ísť popri Váhu, ale inak z Turian do Krpelian jedine cez Sučany a Podhradie)
V tej križovatke je problém troch vecí v krátkom slede. Zipsovanie na diaľnici, zipsovanie s I/18 a následne púšťanie v Križovatke z Ratkova. Podľa mňa je najväčší problém tá križovatka a púšťanie vozidiel z vedľajšej (samaritáni).
Ak by sa zakazalo odbocenie dolava do Ratkova alebo z Ratkova, tak alternativna trasa ma 20km cez Sučany a Podhradie. Stačilo by to v piatok ak sa vytvorí kolóna. Zvyšné dni sa to zvláda. Alternatívne sa dá isť otočiť k Rieke, alebo Autoales, vtedy je predĺženie iba cca 2km. Podobne to robili v Ivanke pri Dunaji, tiež zakázali odbočenia na hlavnú cestu.
No ale veď by stačilo aby aj ten policajt občas pozrel do mapy na aktuálnu situáciu a tomu môže prispôsobiť riadenie premávky. Ale veď oni sa to časom naučia.
Policajt riadenim nezlepsi nic. Pripad z Roznavskej v Bratislave, ked vypadol semafor, tak bol chaos, ale islo to nejako. Akonahle tam nabehli policajti, tak bol totalny kolaps.
Vacsina vodicov v krizovatke s vyplestenymi ocami cumi na policajta a ten mu musi aspon 3x specialne ukazat, ze uz ma naozaj ist.
Vypestovany reflex z Sk ciest, ze zbadam policajta, tak spomalim az zastanem, lebo pokuta…
Cez vikend som si ten usek uz presiel, vyzera to zaujimavo, co z toho bude, uvidime. Prekvapili ma 2 pruhy, kde ten lavy je len 2,2m siroky, aut vela nebolo, ale ako keby sa bali pouzit ten lavy, ale to sa naucia.
Co ma zaujalo bolo pouzitie spajania 2 pruhov, kde proste skonci stredova ciara a postupne sa zuzuje sirka oboch pruhov, az zostane len jeden.
Toto presne ma napadlo, ze by sa dalo pouzit na spajani I18 a zjazdu s D1 pri Turanoch.
Ma to tu vyhodu, ze vodici su zbaveni nutnosti rozhodovat sa, kedy sa zaradia do priebezneho pruhu, ci na zaciatku pripajania, alebo na konci pripajania.
Nemozu sa predbiehat pri pripajani.
Proste sa v istom momente ocitnu dve vozidla vedla seba v jednom pruhu ktory sa zuzuje a musia sa cim rychlejsie upratat.
Mam pocit, ze toto je asi najrychlejsi mozny sposob zipsovania.
Tiez vec ktoru som uz v 2012 videl v USA a k nam sa to dostava az teraz.
Dalsi vyskyt takehoto spajania som postrehol na D1 z Bratislavy za Zlatymi Pieskami, kde sa 4 pruhy menia na 3 a lave dva sa takto spajaju.
hej hej, len aby to nedopadlo, ako s dočasným zjazdom z D1, v Ivachnovej, ktorý funguje tuším od r.1975, alebo ako s dočasne umiestnenými sovietskými vojskami (1968-1993?)
Ja som si pôvodne myslel, že to budú semafory s dynamickým riadením a dopytom pre chodcov, čo ale asi pri týchto prenosných nebude možné. Takže naozaj to bude horšie ako teraz.