Podla street view bol v minulosti usek medzi Svosovom a Hrboltovou taka zmes zbytku asfaltu/sotoliny. Odkedy sa tam postavila dialnica vyzera to tam ako?
Tam by idealne riesenie bolo preasfaltovat ten zbytok. Medzi Svosovom, Lubochnou a Stankovanmi ide normalne cesta III. triedy. Obyvatelia Rojkova, Lubochne a Hubovej sa na nu a teda aj na cyklotrasu vedia dostat cez most.
Sucastou dopravy je kde kto. Napriek tomu mame dialnice, rozne pesie a obytne zony , dodatkove a zakazove znacky kde nemoze ist hocikto.
I/18 tu sice nie je dialnica, ale intenzity su tam vysoke a aut/kamionov je tam X-nasobne viac ako cyklistov. Pre dobro a bezpecnost vsetkych by bolo lepsie ak by cyklisti vyuzivali alternativu na druhom brehu. Vseobecne je co najoddelenejsia cykloinfrastruktura lepsia.
Pozeram fotky a samozrejme chodniku sa ani nedotkli. Pokosit a preasfaltovat chodnik je asi velke scifi …
Alebo to mali zrypat az po stlpy verejneho osvetlenia, vyasfaltovat az k nim a bol by tim aj normalny chodnikm aj ked v tej istej urovni ako cesta. A le kto vie komu to (uzemie) patri atd…
Odkopirovali to z Frankfurtu a A3, kde tiez zrusili krajnice, premalovali ciary a pridali odstavne ostrovceky kazdych 500m, akurat tam je to 4+4 a je tam neobmedzena rychlost a nie 110 v kazdom pruhu, aj ked zapchy su tam stale…
ešte k cyklistom : na dialnici je zákaz cyklistom. Pre mentálnu výbavu niektorých cyklistov by som dal tam zákaz vjazdu, lebo niektorí sa jednoducho nedomyslia, a budú nadávať na šoférov, pokiaľ tam niekoho “nezrámujú”. … Taký kamión, aj pri najväčšej opatrnosti a ohľaduplnosti môže “zostreliť” cyklistu, ani o tom nemusí vedieť.
Isiel som dnes z mikulasa do martina. Ta zelena farba ma zaujala, tiez koli vyhlaske.
co som si vsimol. Tak na tabuliach je uz obmedzena maximalna sirka vozidiel v tom tretom pruhu na 2,2m. Smerom od Liptovskeho Mikulasa k Hubovej na zaciatku prveho trojpruhu bola znacka zakaz vstup chodcom a znacka zakaz vjazdu cyklistom.
Vedia dobre, že skôr ako o 10 rokov tento úsek nebude tak mohli aspoň “dočasne!” rozšíriť vozovku tam kde sa to dá…a mohli dať betónové zvodidlá (aspoň malé) pri chodníky kvôli bezpečnosti chodcov a hlavne detí, plus by mali spraviť niekde parkovisko pre nákladné vozidlá (alebo aspoň odstavnú plochu pre prípad núdze), prípadne toalety keď sa tam už človek bude posúvať hodiny v prípade nehody…
No dnes prj zjazde v Turanoch som púšťal sanitku a mám strach ako to bude vyzerať pri troch pruhoch, keď už teraz majú dosť veľký problém prekľučkovať sa medzi autami
Dnes (ci uz vlastne vcera) som tadial isiel a tie kolony boli rozsiahle. Stravil som tam priblizne hodinu, aj ked na tam nebola ziadna havaria ani nic. Nerozumiem tomu.
Najviac ma pobavil ale tento exot, ktory blokoval pruh. Velmi dlho som premyslal nad tym, ze ci ho nepredbehnut cez dvojitu plnu ciaru, ale na druhej strane som mal auto plne zien cize…
tak tento exot z PN si musel nieco kompenzovat, alebo ho nik nenaucil, ako sa zipspuje na konci pruhov. Kazdopadne tu by som ho nadrzovku predbehol aj cez tie 2 plne a este by dostal poriadny klakson. Neznasam takychto akoze “vychovavacov”.
Nerozumiem preco ten VW s PN SPZkou nesiel omnoho dalej ked sa chcel “zazipsovat”… Na fotke nevidim ani zeby mal zapnuty blinker do prava… jedine zeby ho fotak odfotil akurat ked je vo faze zhasnutej ziarovky blinkera…
Som hlboko presvedčený, že ak by som ho chcel nedajbože predbehnúť na motorke, tak by mi tento vodič otvoril svoje dvere, aby mi dal najavo svoj postoj k môjmu činu.
V jednu nedávnu sobotu sme sa s manželkou vracali z motodovolenky. Pri Krakovanoch brutalna zápcha jak sviňa. Teplota 39 °C, tak sme to v tej horúčave pomaličky stredom obiehali a všetkým púšťajucim ďakovali. Manželka bola prijemne prekvapená ako nás všetci umožnujú isť pred ne.
To pred par rokmi tak nebolo. Pamätám dobu, keď vytrubovanie, otvaranie dverí a posunkova reč bol štandard v prípade, že v zapche išiel motorkár stredom.
Čestné prehlasujem, na motirke nikdy autá neobieham z práva. Ak je kolóna v pohybe, nemám zapotrebu pchať sa dopredu.
Mal by som otázku. Nepomohlo by teoreticky plynulosti dopravy, ak by boli úseky pred úsekom Turany - Hubová (v oboch smeroch) v prípade hustej premávky spomalené napr. na 110 km/hod? Aspoň 10 km:) Boli by tam zvislé ledkové značky, a takto by teoreticky “dávkovali” nové auta do lievika. Človek sa roky teší na nové úseky D1, aby nakoniec zistil, že v exponovaných časoch je severná trasa už teraz nepoužiteľná.
Nepomohlo, pocet vozidiel na zjazde z dialnice by to neznizilo.
Co by realne pomohlo je semafory na I/18 pred koncom dialnice tak aby to prioritizovalo viac aut z dialnice pri zipsovani.
Aktualne sa bezne stava, ze na konci D1 Turany v zipsovani je na dialnici dlha kolona v dvoch pruhoch a na I/18 je oproti dialnici kolona minimalna.
Ide o to ze ked mas v tych pruhoch pomalu az stojacu kolonu tak sa tam jednoducho vsetci zipsuju. To sme tu viaceri tvrdili ze zmena prednosti na tom pripájacom pruhu nepomoze.