zaujímalo by ma, koľko krát museli tie stĺpiky opravovať ![]()
mohol by sa tu vyjadriť niekto z Vrútok / MT, pozerám, že tam to tiež tak podobne akurát že pridali šrafy.
a vyzerá že to majú už tak 10r
Vyberám z článku a čo stále omielalo ministrestvo na čele s ich náčelníkom
Slovenská správa ciest (SSC) nenaplánovala vytvorenie trojpruhu v celej dĺžke cesty ale len v určitých úsekoch. Napríklad zjazd z diaľnice sa má plynulo napájať na dva pruhy na ceste I. triedy. Projekt odštartoval v júni veľkoplošnou opravou viac ako 16 kilometrov dlhého úseku. Súčasťou prác je aj vybudovanie svetelných križovatiek v Kraľovanoch a Ľubochni či nových priechodov pre chodcov v priľahlých obciach.
Ten zjazd z dialnice nikde nebude plynulý do dvoch pruhov ani v Hubovej ani v Turanoch a tým pádom to celé stráca zmysel.
Bolo to tak urobené, pretože doľava z vedľajšej cesty by si sa dostal v nočných hodinách.
A nemusíme chodiť ďaleko.
Krpeľany:
Možno aj takéto by stačilo v tom strede (len premaľovať tie biele šípky, aby to nepozývalo na prejazd, ale pôsobilo skôr ako bariéra).
Nejaké dláždenie alebo vyrezávanie ostrovčekov za premávky teraz neprichádza do úvahy.
Ked nevyznacia nejakym vyraznym sposobom ze stredny pruh je LEN na odbocovanie v lavo, tak ubytok slovakov sa bliskej buducnusti este zrychli.
Jazdiť tam na bicykli chce nervy zo železa…
nie som cyklista, ale v celku nechápem, čo vedie ľudí, aby jazdili na bicykli na takto nebezpečnom úseku?. Keď si chcem užiť na bicykli, tak sa radšej vyberiem napr na kráľovu holu. Keď sa potrebujem presunuť z A do B , využijem napr vlak (aj s bicyklom). A keď miestny sa potrebuje presunúť, tak určite je bezpečnbejšie ísť opatrne po chodníku.
čakal som presne takýto komentár ![]()
ja som síce na bicykli na cestách dosť odvážny, ale tu by som mal asi tiež problém.
Na opacnom brehu ako I/18 vedie oficialne cyklotrasa 2419.
Na I/18 aj napriek nesuhlasu cyklistov by to mimo obce chcelo zakaz vjazdu cyklistom. Takto je to o zivot.
-tade na cestnom do RK nepojdes… dalej je to cyklotrasa to je ako turisticky chodník teda pre cyklistov
-cyklisti sú súčasťou dopravy
-život ohrozujúci je už aj prechod medzi Ľubochňou a Hubovou
argumentácia úzkym a zdevastovaným chodníkom po jednej strane neobstojí.
Ohladom BA-TT ti budem oponovat ako pravidelny uzivatel. Napriek problemom to dlhodobo povazujem za prekvapivo (pre mna)ucinne riesenie, neviem si predstavit, ze by tam dodnes bol dvojpruh hoci s odstavnymi pruhmi.
toto video bolo dobre iba na samoprezentaciu, ta osoba natocila aj to video o cyklochodniku v Ruzomberku, kde namalovali krivolake ciary na chodniku. Nik normalny so zdravym rozumom predsa nebude jazdit po tak frekventovanej ceste akou momentalne cesta I/18 je. Ale asi to za tie lajky na FB stalo.
Dalsi clanok a trojpruhoch medzi Hubovou a Ratkovom: https://my.sme.sk/liptov/c/na-liptove-pribudli-tri-pruhy-a-vodici-tapu-stredny-nie-je-na-jazdu-rovno
Vysvetlite mi prosim niekto tuto vetu z clanku:
“Zmení sa tiež napojenie z diaľnice na cestu I/18. V Turanoch aj Hubovej sa zjazd z diaľnice v dvoch pruhoch napojí na dva pruhy cesty prvej triedy.”
O akych 2 pruhoch to furt pisu pri zjazde z dialnice?
zrejme majú na mysli ten niekoľko 100m dvojpruh, kde sa spája cesta I18 so zjazdom z D1. Ináč celý článok je napísaný tak “básnicky” bez odbornosti.
Presne to som spominal ze toto nikde nebude a stale sa to omiela v mediach aj ministerstvo
Ale veď dobre to je napísané diaľnica zo štyroch pruhov za zmení na dva pruhy a následne sa napojí na dva pruhy veď na 1/18 sú tiež dva pruhy že sú protismerne je irevelantné