Oblasť Ružomberka a Dolného Kubína

Teraz sa stoji v 2 pruhoch

V ziadnom pripade obojstranny trojpruh
Je to len prerusovanaaby bolo mozne odbocit ku domom

Plus v obci je aj par odbocovacich pruhov ktore par ignorantov absolutne nerespektuje a rezu aj tade .. este niesu dorobene sikme ciary “ostrovceky”

3 lajkov

Dnes to bolo strasne. Za Hubovou smerom na ZA 30 min zapcha. Nove pruhy skoro nikto nepouzival. Ked som chcel ist v lavom pruhu, naschval sa mi 3x vodici postavili do stredu tak, aby som nemohol prejst, pretoze nepochopili, ze sa uz mozu nove pruhu pouzivat.
Celkovo mam pocit, ze toto riesenie neprinesie zlepsenie. Podobne ako na Strecne, problem nastava pri zlucovani pruhov. Tam nastavaju zapchy. No a za Hubovou toto zlucovanie je tusim 3-4 krat.
Najviac som nechapal preco bola zapacha smerom od motorestu smerom do kopca ku pripojke na dialnicu. Tam som ju nikdy nezazil.

Mne to pride, ze odkedy je tam 70ka a plna dvojita ciara, tak tam vznikaju zapchy…

3 pruh mas aj ba Dargove a je to ok… je to cisto o vodicoch a ich mentalnom nastaveni…

Je zaujimave ze 3pruh je zly pre zapad,ale pre vychod by bol super

Trojpruh cez Hubovú je pre domácich. Preto je tam prerušovaná čiara v oboch smeroch. Cez týžden ho budu striekať komplet na zeleno. Už len či to pochopia vodiči.

6 lajky

Takze dnes padol rekord. Cesta Liptovsky Mikulas - Martin 2:35 minut.
Vyrazal som z LM tak okolo 14:45

Na margo trojpruhu - ked som isiel ja, obidva jazdne pruhy v jednom smere boli plne.
Este som si hovoril, ze potrebovat niekto IZS v oblasti kde je trojpruh, tak jedine ze by isli smerom od Martina. Tam to bolo plynule. Fakt sa tam 4 auta nevmesiata - nemaju sanu.

V Ruzomberku ma navigacia navadzala na Oravu. Az neskoro som pochopil, preco ma tam posielala.

2 lajkov

Zažil som taktiež vo štvrtok. Tiež som nerozumel

Na dargove mas tretinove intenzity oproti tomuto. Ides hore, obehnes 3 auta, zaradis sa letis dalej.

Ja som uz zapchy od motorestu hore kopcom zazil. Vtedy za to mohli kamiony, co sli hore na dialnicu krokom a nevladali sa rozbehnut do kopca

5 lajky

Takže dnes cesta po Rojkov z LM okolo 15:00, vyzerá to tam asi takto: pred Hubovou cca 500 metrov 2+1, v Hubovej 1+1 so stredovým odbočením do dediny a s pripojením z dediny, Ľubochňa krátka rovinka 2+1, za križovatkou Lubochna x Švošov opäť krátko 2+1, potom zmena na 1+1 cca 500 metrov a opäť 2+1 na dlhej rovinke a tiahlej lavotočivej zákrute až pred Rojkov, cez Rojkov bez zmeny, ďalej už neviem, ako boli nastriekane čiary (môže niekto doplniť).
Za Lubochnou sme stáli 15 minút bez pohnutia, oproti išli autá plynulo, momentálne o 20:45 to tam vyzerá podľa Google maps úplne rovnako, od Oravy je to ešte horšie.
Bojím sa, čo spravia ešte semafory a čo nastane po spustení diaľnice okolo RK. Zrejme do MT to bude rýchlejšie cez Donovaly a Sturec.

4 lajkov

zrejme, zasa niekto vymyslel “geniálnu” vec, keď si dobre pamätám tak je to za 8 melonov. :grinning_face:

https://my.sme.sk/liptov/c/oprava-cesty-pri-lubochni-sa-zacala-stat-slubuje-novy-asfalt-este-pred-dovolenkami
8 nie, ale 2,9 mil.€ je dosť

Toto je šialené… o 21:40

1 lajk

klobuk dole 60k v okoli RK :slight_smile: pomaly ako v BA

Včera tesne pred 20 hodinou bola kolóna pred RK od Ivachnovej, tak som to stočil na Liskovú a ďalej na DK. A išlo to. Zaradenie pri Kraľovanoch z Oravy je plynulé. Nechápem čo sa deje potom v tom meandri a na križovatke pri Rieke. Za križovatkou bola zrazu prázdna cesta. V rádiu hlásili od 17tej hodiny kolónu za Hubovou na 45 minút.

trojpruh je dobrý pri plynulom dopravnom toku. Pri statických kolónach je skôr kontraproduktívny.

v nedeľu doobeda som pozrel na mapy. Bola kolona od križovatky v Kraľovanoch za cca Rojkov. Zvyšok bol plynulý. Z toho vyplýva, že problém je v tej križovatke. Podľa mňa sa presunul tranzit z Terchovej. Je to len pár tisic denne, ale v špičkových hodinách to vytvorí silný tlak na spomalenie dopravy.

Pozerám na tú križovatku, pomohlo by keby bol od Oravy pripájací pruh, ale ten sa tam asi nevojde.

1 lajk

uz to mohlo byt vcera

6 lajky

Nové pruhy za 3 milióny vydržali dva dni​:joy:

2 lajkov

tú značku mám obchádzať z ľava, alebo jak je to tam myslené? :smiley:

6 lajky

ešte by ma zaujímalo, či tam niekde je značka o zákaze predchádzania, resp. aspoň každú chvíľu pruhové značky.

k prvej havárke môžeme už len odpočítavať.