Oblasť Rimavskej Soboty a Revúcej

Pekné video, tak ako kraj a okolitá krajina, teda až na tú cestu. Chodieval som tade ešte v čase základnej voj. služby cca 12 rokov dozadu a už vtedy bola cesta dosť “poflakovaná”, vidím že sa to za ten čas nezlepšilo, práve naopak. Škoda, že sa u takýchto videí nedá nastaviť rýchlosť prehrávania ako tomu je v prípade nastavenia kvality videa. Na mňa je to až moc rýchle, viaceré videá by som si pozrel v normálnej, príp. max.dvojnásobnej rýchlosti. Aj tak vďaka.

to bola objednavka od samosprav kadial ta cesta vedie.

LubosG;

Na YT bola moznost nastavit rychlost videa pri html5, len to akosi nefungovalo, aspon mne. Tak jedine stiahnut a pustit spomalene v prehravaci…

Malokto by na to pozeral, keby tie zaznamy mali vyse polhodiny… A prejazdy cez horske priechody, kde je vela zakrut a zuzena sceneria davam aj v normalnej rychlosti.

Oprava; skusil som si zapnut html5 teraz po nejakych updatoch a funguje to. :arrow_right: youtube.com/html5

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
I/50 Ružová osada, rekonštrukcia
Práce
Celková dĺžka rekonštrukcie cesty je 2,065882 km.
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 6 670 000,0000 EUR
TRVANIE ZÁKAZKY ALEBO LEHOTA NA DOKONČENIE
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 18
Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 05.08.2013 10:00
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Európsky fond regionálneho rozvoja, Operačný program doprava, Prioritná os 5

uvo.gov.sk/sk/evestnik/-/vestnik/204175

no konecne, medzi Krivanom a Figou sa treba tesit z kazdej investicie do I/50

viewtopic.php?f=35&t=18544

peniaze zabezpecene, nieco nove ohladom tendra?

Maximálna výška nenávratného finančného príspevku z OPD je 8 213 880 eur

Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH Hodnota 6 670 000,0000 EUR

hlada sa najdrahsia ponuka…

mozno je v tom aj projektova priprava

Alebo sa schvalil prispevok, z ktoreho sa vycerpa vytendrovana cena, resp. jej opravnene polozky.

presne a vyska sa prisposobila “potrebam” ktore vyplynu z “transparentneho” tendra.

cesta bude postavena s mimoriadne velkym polomerom zakruty napriek tomu tam bude obmedzenie 60 km/h - zrejme kvoli prechodu pre chodcov a zastavke autobusov (neviem kto to bude vyuzivat). bezpecnost cesty sa vyrazne zvysi. mna by este zaujimalo ci bude zahrnuta aj rekonstrukcia mierne zvlnenej casti medzi zakrutou a zaciatkom obchvatu ozdany. tam su problemy s predbiehanim (na obchvate je 3 pruh cize dole kopcom dvojita plna ciara), pokial by sa to urobilo tiez tak priemerna r. 80 km/h na RS-LC by bola realna.

nedaleko su Nove Hony, kde je viac domov a dokonca aj …uaaa… krizovatka s medzinarodnym vyznamom a je tam 70tka

Ta zvlnena cast teraz asi nebude rekonstruovana, vid vynatok z vestnika:
Začiatok úseku je v km 303,744 pasportného staničenia a koniec úseku v km 306,312 pasportného staničenia. Na začiatku a konci rekonštruovaného úseku je komunikácia napojená na jestvujúcu cestu 1/50.
Rekonštrukcia predmetného úseku cesty sa zrealizuje novým vedením v kategórii C 9,5/80 vyhovujúcim normovým požiadavkám na veľkosti polomerov smerových a výškových oblúkov, ktoré budú zodpovedať návrhovej rýchlosti 80 km/hod.
Výškové vedenie je upravené tak, aby nekopírovalo jestvujúce terénne vlny, ale bolo vhodné z hľadiska plynulosti a bezpečnosti jazdy. Investor požadoval, aby sa jestvujúca zastávka SAD premiestnila pred zástavbu v osade a navrhol sa prechod pre chodcov a chodník vedúci k zástavbe.
Z jestvujúcej komunikácie je v súčasnosti funkčných niekoľko vjazdov, ktoré slúžia pre prístup k pozemkom a jestvujúcej zástavbe. Zastávka SAD je nevhodne umiestnená v údolnicovom výškovom oblúku. V km 305,200 pasportu je nehodová lokalita, spôsobená nevhodným smerovým vedením. Tieto závady odstraňuje rekonštrukcia nasledovným spôsobom: zastávka SAD je umiestnená na začiatku úseku do vypuklého výškového oblúku, novonavrhované vjazdy sú situované za zastávkami SAD, v týchto miestach bude znížená maximálna povolená rýchlosť na 60km/hod; nevhodné smerové vedenie, ktoré je v súčasnosti tvorené tromi smerovými oblúkmi, je vyriešené návrhom jedného pravostranného smerového oblúka o polomere R=1000 m. Jestvujúce vjazdy na začiatku úseku sú ponechané, nakoľko úprava v týchto miestach spočíva vo frézovaní povrchu vozovky a výmene jej krytu.

Nová stanica v RS
picasaweb.google.com/dialnice.i … skejSobote

Je to myslím si celkom slušne urobená autobusová stanica (súdiac podľa týchto dostupných fotiek), na naše slovenské pomery. Je vôbec v nejakom ešte inom slovenskom meste niečo podobné, prípadne modernejšie v súčasnosti? Alebo sú to zatiaľ všetko len veľké sľuby a plány (napr. TN, BA, NR). Železničná doprava, infraštruktúra (nielen na koridoroch) zdá sa mi, že má u nás o čosi viac “šťastia” v tomto smere.

Vyzerá to pekne, kto to financoval?

Aj ja som bol prekvapený, je urobená nad naše pomery výborne.
AS vlastní SAD Lučenec.

No, stanica na urovni, a pekne fotky. Skoda, ze sa vobec nic nerobi s juznou zeleznicou. Ak by sa RS napojila na hlavny tah ZV-LC-RV-KE, bola by to vacsia vyhra.

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/230612

čo sa stalo s tendrom na I/50 Ružová Osada? ako inak, zrušený…