Modernizácia a rekonštrukcia ciest II/531 Pavlovce - Rimavská Sobota, II/571 Pavlovce - Abovce a III/571041 Lenartovce.
nformácie o hodnote zmluvy
Začiatočná predpokladaná celková hodnota zákazky
Hodnota: 3 351 880,7100 EUR
Bez DPH.
Celková konečná hodnota zákazky:
Hodnota: 2 408 466,9600 EUR
Bez DPH.
Dátum uzatvorenia zmluvy
21. 9. 2010
Názov a adresa dodávateľa, s ktorým sa uzatvorila zmluva
Inžinierske stavby, a.s.
Priznam sa, ze nepoznam momentalnu situaciu na tejto ceste, avsak nemame mnoho inych ciest (dokonca prave v tomto regione), ktorym by takato investicia vo vyske 25 mil. € pomohla podstatne viac ? Napada ma napr. obchvat Brezna.
praveze to bola byvala dvojka kt. preklasifikovali tusim za fica aby sa jej -velmi zly- stav dal do poriadku. myslim ze toto hovori za vsetko
Predmetom stavby je rekonštrukcia úseku jestvujúcej cesty I/72 s lokálnymi úpravami tak, aby v maximálne možnej dĺžke boli dosiahnuté požadované technické parametre cesty kategórie C 9,5/60, ktoré umožňujú bezproblémovú obojsmernú prevádzku aj nákladnej dopravy na tejto ceste. Tento úsek sleduje v maximálnej možnej miere jestvujúcu trasu cesty I/72 s vyrovnaním smerových a výškových parametrov tak, aby vyhovovali zadaniu základných parametrov pre túto cestu a aby mohla byť dodržaná návrhová rýchlosť 60km/h na celom riešenom úseku.
No ak je to tato cast, tak tam je to fakt huste. Isiel som tou cestou v sobotu, a sama zakruta a kopec dolina. Tam fakt je co prerabat.
No a ked to tu uz spominam, tak jedna trocha odveci vseobecnejsia tema: ako ludia z fora jazdia Kosice-B.Bystrica (resp. Roznava-Brezno atd)? Ja som chodil cez Roznavu a Dobsinu, no v poslednych rokoch zacal jazdit takto: g.co/maps/bawmr , co je od Tisovca po Plesivec cesta 2. triedy, resp od Liciniec len uplna lokalka. Je to zdaleka najkratsia cesta (zvlast cez Hucin), ktora obchadza vacsinu kopcov a obsluhuje aj dost vela mestecok po ceste Jelsava, Revuca, Tisovec, Muran (zvlast v porovnani s cestou 1.tr. cez Dobsinnu, kde nie je prakticky nic). Takze podla mna by ten kus Tisovec-Plesivec mal byt normalne jednotka a toto by mala byt hlavna spojnica BB-KE, a teda urcite skor nez I/68+I/68 Brezno/Dobsinna/Roznava, lebo je to hustejsie obyvane, menej kopcovite, aj kratsie. Tak preco sa to vymyslelo cez Dobsinu??
Hej, tiez to tak vidim. Otazka je, ci by prave kvoli tomu nemala v tej trase, co som vyznacil, byt hlavna cesta pre spojenie KE-BB. Ak by sa uz konecne presmerovala R1 tak, ze by sla od BB dalej na vychod aspon po Brezno, Brezno-Tisovec-Muran-Plesivec by bola dobra alternativa na slusnu cestu dalej na Roznavu/Kosice.
Vtipne je, ze ked odstranis bod B, najkratsiu trasu hodi po D1
Preco by sa trasa BB-KE nemohla chodit po R1+R2? Ze je to o 20 km dlhsie este neznamena, ze usetris benzin, kedze tvoja trasa ide cez viacero horskych sediel, pricom R2 ide viac-menej po rovine/pahorkatine.
len na vysvetlenie, moja trasa praveze ide cez menej a ovela nizsich pohori, nez trasa Brezno-Dobsinna-Roznava (horske prechody Puste pole, Dobsina) alebo aj Brezno-D1 (hard-core Certovica). Brezno-Plesivec ma praveze len jeden a ani to nie vysoky horsky prechod Zbojska medzi Breznom a Tisovcom, a od Murana az po Kosice je to pohodova cesta suvislo dolinou, na cestu 1. triedy ako vysita.
Cize aj vyskovo aj co sa tyka poctu obsluzenych obyvatelov by to malo byt radovo vyhodnejsie nez I/66 a I/67.
DrX, keď už najkratšia trasa, tak prečo nie cez Štítnik priamo na Rožňavu, ale zachádzať až do Plešivca? Mám pocit, že tadiaľ jazdia aj niektoré diaľkové autobusy na trase BB-KE. Alebo je tá cesta cez Štítnik v zlom stave? Nepoznám to tam, tak sa pýtam. Inak súhlas s Andrejom - BB-KE asi najlepšie po R1-R2, iné je to ale napr. BB - Revúca a pod. Tam by to bola po R1-R2 už nevýhodná zachádzka
Ano busy KE-BB jazdia cez Stitnik. Najhorsia cast trasy je prave to sedlo na I/72, ktore sa ide rekonstruovat. Ale najrychlejsia trasa je cez Zvolensku Slatinu, alebo cez Certovicu/Donovaly a obe trasy sa budu dalej zrychlovat
Ak si nechceš zachádzať cez Červenú skalu, tak cez sedlo Zbojská na I/72 musíš ísť, či už pôjdeš po pár desiatkach km cez Štítnik alebo až cez Plešivec, Ale v akom stave je tá skratka cez Štítnik na Rožňavu? A zdržanie pri prejazde Rožňavou v porovnaní s E58 (ktorá Rožňavu obchádza), ak sa ide cez Plešivec?
Inak asi zase budem za čudáka, ale mne sa cesta cez sedlo Zbojská páči v tej podobe, v akej je. Tá malebná dolina od Tisovca po sedlo a samotné sedlo Zbojská s okolím sú ako stvorené pre cestovný ruch a nie nákladnú dopravu. A svoj podiel na malebnom charaktere doliny má aj tá trochu divoká, miestami do skál zarezaná cesta I/72 Pre osobné a dodávkové autá to stačí a kamióny by tadiaľ vôbec nemali jazdiť, aj tak je tam nákladná doprava (aj jej potreba) taká riedka, že by sa mohla na prepravu tých pár kamiónov využiť železnica, ak to po techn. stánke (napr. prejazdná výška tunelov) umožňuje. V zime je to pre kamióny uzavreté a nič strašné sa nedeje. Samozrejme nový povrch je vždy vítaný
No ja som cez Stitnik uz dlho nesiel, aj ked viem, ze tamad jazdia busy BB-KE. Pokial sa ale pamatam, tak sa tam ide aspon cez 2-3 kopce, obchadza to niekolko velkych dedin a Plesivec, a skratka je to mozno 2km. Cize preto mi je divne, ze hlavnejsia nie je ta ovela bezpecnejsia a uzitocnejsia, aj ked o trosicku dlhsia, cesta cez Gemersku horku (ktora nie je ani 2.tr).
Milos> cesta zo Stitnika na Roznavu je v beznom stave, nie je rozbita. Co je horsie, nasleduje tam 5 obci po sebe, takze priemerka klesa, nabuduce to prejdem ako radil niekto hore cez BR-Tisovec-Plesivec. Na tej skratke je pocitovo vacsia premavka ako na prietahu Roznavou (od krizovatky II/526-I/67-I/50). Isiel som tadial BA-KE pred par tyzdnami cez pracovny den okolo 15-16.00, dal som si “sightseeing” po dvojkach - Hrinova-Hnusta-Jelsava-Roznava. Prietah Roznavou velmi rychly, ziadne zdrzanie, siroka a poloprazdna cesta. Inak nadherny zabudnuty kut Slovenska, idealny na rozvoj turizmu az na "isty"problem…
Sentilj, DrX, i15 - ďakujem za informácie. Ten prieťah okrajom Rožňavy, keď som si ho na Google maps priblížil, vyzerá naozaj pohodovo, horšie je to asi s prieťahom cez obce po trase II/526 cez Štítnik (plus dva kopce), takže treba skúsiť aj tú trasu, o ktorej pásal DrX. Už som spomínal, že na spojenie BB-KE považujem za najlepšiu voľbu trasu po buducej R2, tak na spojenie napr. aj Brezna a okolia s Košicami jednoznačne tieto trasy cez Tisovec a Rožňnavu. Cestu Hnúšťa - Kokava - Látky - Hriňová - Kriváň som raz prešiel, je to krásny kút Slovenska.. Ten úsek pri Látkach už prešiel plánovanou rekonštrukciou? Lebo sa tam zosúvala cesta a rekonštrukcia bola schválená http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=8&t=2961&p=122110#p122110http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=13644. Sorry za OT, je to už oblasť Detvy..
Inac nechapem ako to moze byt cesta prvej triedy, nielenze nehorazne rozbita na viacerych usekoch, ale ta cast cez Zbojske sedlo… No druhotriedka 529 za Hrinovou je oproti tomu dialnica.