niekde su niekde nie su. cez KO sa neda len tak prefrcat bez ubrania rychlosti a preradenia (evidentne je to “problem”).
tu sa ale bavime o obchvate SB kde bude mozno 5.000 aut. neviem si predstavit zeby 5.000 aut bol problem na KO. mozu byt vsade MUK len potom budeme stavat vlastne vsade poloprofily RC - to co tu vsetci kritizuju (zle, zle rychlostne cesty )
Yoggy52, MÚK je tam 2,5 ks. Kunovice, II/427 a Zlechov. Zlechov je iba polovičná MUK a zvyšné dve sú zároveň aj nadjazd nad železnicou. Navyše vedľa MÚK II/427 vznikne na I/50 aj MÚK s D55.
Devil, na obchvate Sabinova stačia stykové križovatky s odbáčacími a prípojnými pruhmi. V stykových križovatkách stačí znížiť rýchlosť na 70 (hľa, spomalenie nie je problém). Ale nemusí sa kvôli tomu dobrzďovať do nuly 24/7 365 dní v roku (zbytočné úplné zastavovanie a rozbiehanie je “robota navyše”).
Tak teraz pozeram, ze ich tam je ovela viac… MUK su tam hlavne preto, ze je tam vysoka intenzita. Na MUK Kunovice a II/427 je intenzita 14K, taku intenzitu nema sabinov ani v meste… Cize stykove krizovatky su na obchvate SB v poho.
Kruháč na obchvate prosím nie, má to zmysel v meste, ale na výjazdoch alebo mimo obcí je to katastrofa. Najhorší názor mám na výjazd z Nitry smerom na Krvavé Šenky. Tri kruháče na 800 metroch, prešiel som tade za tri roky aspoň 10× a prednosť som musel dávať jediný raz. Obyčajné križovatky by poslúžili omnoho lepšie. Rovnako nerozumiem, komu bolo treba KO v Bidovciach, je to tam odvtedy subjektívne nepríjemnejšie. Naopak Hriadky sa mi zdajú fajn.
Inak pre kamión (40 ton) znamená zbytočný rozbeh z 0 na 90 km/h celý jeden spálený liter nafty, možno aj trochu viac. Kam idú spaliny (a že nevoňajú rovnako ako Chanel No 5) netreba spomínať. Mať toto 100 m od domu, treba sa autorovi nápadu pekne poďakovať.
Pri Bidovciach je križovatka jednotky a diaľničného privádzača (aj keď na papieri to je dvojka), takže sa na to treba pozerať v tomto kontexte. A v prípade, že by tam ostala priesečná X križovatka (resp. T, ak by sa vjazd do Bidoviec zaslepil a na tento smer by slúžila križovatka pri STK), tak by zrejme bol problém s odbočovaním kamiónov doľava v smere MI → D1 (v opačnom smere by na stačil dostatočne dlhý pripájací pruh). Aj keď vzhľadom na to, že pokračovanie diaľnice smerom na východ tak skoro nehrozí, bude I/19 hlavným smerom ešte veľmi dlho. A teda tu sa možno mohlo investovať aj do MÚK
No jo, keď som tade jazdieval, diaľnica ešte nebola a hlavný smer bol po I/19 (koľko rokov tam bol KO, ani neviem, päť, sedem?). Nutnosť spomaliť až zastaviť z 90 km/h vtedy bola značne nepríjemná oproti predchádzajúcemu stavu, najmä ak veľká väčšina ide iba po I/19, ale nedávajú smerovky alebo ich kvôli slnku nevidno.
Teraz, keď je hlavný smer z Dargova na D1, to už dáva zmysel – a vlastne podobne je to pred Zvolenskou Slatinou, tiež je hlavný smer na R2. Na obchvate Sabinova sa mi to ale veľmi nepozdáva a pri Sládkovičove tiež nie.
no ved prave, ak idem defacto obchvatom po jednotke, tak brdzit na KO na 30ku prave plynulosti neprispieva. vid madarska M3ka z hranic do Miskolca. ak sa KO kvoli bezpecnosti postavi na existujucej jendotke, okej, ale na novo projektovanej ceste … ? navyse v MUK Sabinov sever je krizovanie s Drienicou, co je silny tah do mesta. tym padom by vznikla nebezpecna Xkova krizovatka ale Kosice Haniska ci predtym Hriadky.
Konečne jasne vidno aj počty nákladných aút, ktoré tu mnohí spochybňovali ako tranzit (odhadom z videa možno 1/3 minimálne 1/4). NEviem, či na to má vplyv aj Korona a ak áno aký. či by ich inak bolo viac alebo menej.
Každopádne, ak by nebola Korona, tak tie kolóny by boli určite ešte dlhšie. Škoda, že s tými opravami nezačali o 6 týždňov skôr, keď bol najväčší útlm na cestách, teraz to bude už len stúpať.
Priechod v Slovenskom Novom Meste je zrejme otvorený iba pre osobnú dopravu, a teda kamióny z Poľska, ktoré by za normálnych okolností išli cez Vranov a Trebišov, idú cez Prešov na priechod v Milhosti
A niektori “dobraci” maju odvahu tvrdit ze 1, toto je lokálka 2, resp. že “len malá časť” je tranzit
3, že pochádza zo “severovýchodu slovenska”, 4 že Prešovu R4ku netrebalo, a ak tak maxximalne polprofil a podobné hovadiny