Oblasť Prešova a Sabinova

z dovodu velkoplosnej opravy moze byt kolona na hociktorej hlavnej ceste ktora ma bezne hoci len 5.000 denne.

ZSSK konečne zistili, že sa dá čosi zarobiť navyše :slight_smile:

facebook.com/21190618439/po … ry_index=0

Inak neplánuje Ministerstvo dopravy ako odškodné za kolóny posilniť vlakovú dopravu z týchto smerov?

enviroportal.sk/sk/eia/deta … ozka-cesty

Na obchvat Sabinova bolo vydané stavebné povolenie.

len SSC asi este sladko spi, ci nebodaj uz to ide aj do tendra ?

ortofoto:

[album]47489[/album]

vizualizacia
youtube.com/watch?v=DjzK1RfSao0

[video_youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DjzK1RfSao0[/video_youtube]

SSC najskôr musela riešiť dokumenty k stavebnému povoleniu. Stavebné konanie stálo takmer rok, keďže ho príslušný špeciálny stavebný úrad prerušil.
Myslím že po tomto bude splnená Doležalova podmienka disponovať stavebným povolením a môže sa spustiť VO.
Peniaze sú v OPII vyčlenené.
Tak isto sa SSC rozbehla pri obstarávaní DSP na úsek Prešov - Šarišské Michaľany, ktorý by mal byť ak ma pamäť neklame po novom štvorprúdovka. Úspešným uchádzačom je Alfa 04.
Okrem toho v posledných týždňoch SSC spúšťa tendre na prípravu DSP pre úseky → Poprad - Kežmarok, Kremná, Snina - Kolonica. Aktualizovať sa má DSP na Nižný Hrabovec - Petrovce nad Laborcom.

tak to su same dobre spravy, az som milo prekvapeny. snad to aj dobre dopadne

To znie aj tak, že aspoň na cestách I.triedy sa rozbehli z časti podľa stanovených priorít. Kežmarok, Sabinov, či Hrabovec boli v zozname dosť vysoko. Michaľany, Stropkov ani Kremná ani tak nie, ale tak v Kremnej sa riešia aj dlhodobé problémy s cestou a Stropkov je pripravený obchvat mesta, tak prirodzene poskočili viac dopredu. Michaľany do tohto vzorca nezapadajú, ale keď sa to SZ smerom z PO už skoro všetko robí, tak čert to ber, nech to majú zo Sabinova k PO kompletne.

:smiley: tak čert to ber… asi tak

Kremna, obchvat Sabinova, Michalany - Presov. Do toho sa uz robi obchvat Plavnice. Zeby sa SSC potichu snazila zmiernit blamaz NDS s R4 tym ze povolia >7,5t cez Mnisek ? (Kde 2-3 roky dozadu spravili novy most)

nemyslim ze su schopní “až tak velkej” koncepcie po skusenostiach z minulosti :smiley:
ale rad by som sa mylil

Kremná ani Bardejov tam pôvodne neboli. Tieto projekty nahradzujú pôvodne zamýšľanú projekčnú prípravu obchvatov Žiliny, ktoré sa mi zdá kompletne vypadli z plánov, keďže IVSC Žilina má personálne problémy a nemá kto uvedené projekty obstarávať.

Na vydané rozhodnutie bolo podané odvolanie.

tesne pred dedlajnom :exclamation:

Drvivá väčšina odvolaní je podávaná tesne pred uplynutím lehoty.

Toho destruktivneho priekopnika Slavika sa este nepodarilo odsunut? Nejaky zakon o mareni statneho zaujmu niet?

V tomto prípade by sa nemalo jednať o Slávika, ale susedov budúceho obchvatu - chatárov.

Ked je to tak, tak z toho trasovania mi vychadza skor staznost chatkarov-zahradkarov. Ale to nieje to podstatne teraz. Zarazajuce je, ako ta SK spolocnost vlasne funguje ked ten projekt je znami uz viac ako desat rokov, ex primator Molcan bojoval " o to ako lev" a teraz tesne pred sa zrazu vynoria nejaky chatary ze cosi sa im nezda na tom. Sak to je chore.

Úplne najlepšie je, keď si niekto postaví chatku popri už známom budúcom plánovanom ťahu a keď sa ide stavať, tak sa stavia na zadné :wink:

Vítajte v súčasnom eko miléniu.

Každý chce diaľnice, nové cesty, parkoviská. Ale najlepšie keď idú okolo susedov. Ale zas nie moc ďaleko, len tak akurát, aby nebolo vidieť, počuť, zato čo by kameňom dohodil..