[i]Dôvodom uzávierky ciest je výstavba mimoúrovňovej križovatky a výstavba mostných objektov v rámci realizovanej stavby „I/50 Zvolen, Pustý Hrad – Neresnica III. etapa“. Doba uzávierky je plánovaná na ceste I/50 od 24. novembra 2012 do 25. septembra 2013, na ceste I/66 od 1. decembra 2012 do 25. septembra 2013.
Obchádzka bude viesť po súbežných novovybudovaných provizórnych komunikáciách s šírkou jazdných pruhov 3,25 m.[/i]
Dneska sa konecne ukazalo trochu slnko, ked som mal volny cas. Takze som bol odfotit MUK pri Neresnici, vacsina fotiek je zo zeleznicej trate gallery/album.php?album_id=133
So zeleznicnym mostom sa zatial nic nerobilo, len zo zapadu je na kazdej strane par metrov vykopanej zeminy.
(prva fotka je tam omylom 2x, tak poprosim admina o napravu)
toto je zaujimave video. ide o usek medzi neresnicou a zvolenskou slatinou cize tam kde zatial R2 nebude. opat nastava klasicka otazka ci cakat na RC alebo cestu nejakym sposobom rozsirit? intenzita bola v 2010 23.700, za tymi odbockami najma po pravej strane smerom na slatinu klesa na 13.000. vacsinou su aj odbocovacie pruhy. je vidiet ze sa tam da prejst plynulo. podotykam ze aj cast medzi MUK pod pustym hradom a MUK do centra ZV je dvojruhova. su to vlastne identicke intenzity ako medzi brodnom a CA kde vsetci nariekaju ake je to strasne.
uz som to sice pisal aj inde, ale toto vidim ako obrovsky problem na slovensku, ze sa neskutocne spoliehaju na superdrahe dialnice, uprimne povednae, tunelove riesenie okolo ZV skorej ako 2020 resp 2025 nebude a to sme optimisti.
v tomto pripade ide v gro dlzky cez priemyselnu cast zvolena, kde je navyse aj rezerva pre rozsrirenie a si myslim, ze keby sa to riesilo v style nabreznej v PO, alebo aj v ZA tak by toto rozsirenie postacovalo na dalsich 10-15 rokov a bolo by uplne luxusne ..
stalo by pritom zlomok toho co, tunel a posluzilo by daleko lepsie ..
navyse by podla mna nebol problem pri troske snahy s vystavbou zavat 2015/2016 ..
a takto by sa dalo riesit viacero usekov na slovensku
v cechach aj madarsku to pochopili, tam robia aj lokalne rozsirenie a obchvaty. kym u nas a robi bud vsetko alebo nic.
Medzi ZA a CA je vyse dvojnasobok nakladnej dopravy, takze problem tam je skutocne väcsi.
Ale vyjadrim sa hlavne k R2 ZV-KE. RC je potrebna tam, kde je to ekonomicky opodstatnene v strednodobom horizonte. Myslim, ze useky ZV-Krivan su jasne, to iste lokalne zavady medzi Ozdanmi a Figou, ktore urcite treba poriesit. Potom je tu Soroska, ktora sa sice da rozsirit na 2+1, ale opät sa tym vyriesi len cast problemov a tak je lepsie rovno postavit tunel. Obchvat ZV je podla mna velmi podcenovany co sa tyka intenzit - ktore narastu po dostavani ZV-Krivan a zaroven velmi precenovany kvoli cene - 10 km usek s cca 350 m dlhym tunelom nie je nic, co by sme nevedeli prefinancovat.
Bolo by sice pekne, ze by sa postavil stvorpruhovy prietah, ale skor ci neskor by bolo potrebne postavit aj obchvat a boli by to tak len vyhodene peniaze. Takze ja som jednoznacne za obchvat v tomto pripade.
Ako je mozne, ze sa na ceste zaplata jeden smer a v druhom smere diery nechaju… Uz je to tak niekolko tyzdnov. To uz akoze nezvysil asfalt, alebo co je to za lajdactvo?
Uuuu, pokrok, vcera vyfrezovali velke kvadre s ostrymi hranami, takze premavka je spomalena este viac, lebo sa neda kluckovat pomedzi jamy, ale treba spomalit uplne na krok… Ale dneska pocasie celkom fajn, polooblacno a nikde ani nohy. To som zvedavy, kolko im teraz bude trvat, kym to zaplataju…
(snad to neostane vyfrezovane mesiace ako ten usek za ZV smerom na DT pri Slovnaft pumpe)
Takze, v utorok frezovali. Dnes v piatok zacali platat. Co je divne, kedze na dnes bola predpoved dazd a dva pekne polooblacne dni nerobili nic. Ale maju stastie, ze zatial sprchlo len trochu.
V sobotu 4.mája sa mi konečne podarilo čo-to nafotiť zo stavby MÚK Neresnica, fotky nájdete vo fotoalbume http://www.dialnice.info/gallery/album.php?album_id=133.
Keďže bola sobota, stavenisko bolo prázdne, ale cez pracovné dni som tam videl ruch aj neskoro večer. Termín by mohli stihnúť aj napriek doležitej zmene v projektovom pláne, ktorou sa minimalizovali dopady osadzovania železničného mosta na dopravu v križovatke -minimalizovali sa výluky a obchádzky.
Nahrával som hromadne a tak som popisy k jednotlivým fotografiám pridával ako komentáre.