SMS + Eurovia bude s velkou pravdepodobnostou realizovat aj II. usek Janovce-Jablonov.
Uz sa nepamatam, ci tu mame aj temu priamo na krizovatku Zvolen-Neresnica. Takze link na par fotiek z aktualneho stavu prace davam sem skyscrapercity.com/showthrea … st89763218
Kedy sa to ma oficialne dokoncit???
do 2 rokov.
Toto ma veľmi nepotešilo:
„este kym to bude, tak pri burani zeleznicneho mostu bude odklonena doprava cez lieskovec - nebude cesta prejazdna cca 2 mesiace a potom vraj cca 2 roky bude pusteny vzdy len jeden smer… inak vsetko cez lieskovec…”
2 roky cez Lieskovec je o hubu aj pre obyvateľov po celej trase aj pre motoristov…
Mosť do centra Zvolena zavrú, mesto čaká kolaps
Po dokonceni MUK Neresnica odtial zmizne semafor, ale dalsi pribudne o kilometer dalej pri odbocke na sidlisko. Takze MUK pomoze hlavne smeru BB-Sahy, na tahu BA-KE bude prinos ±/ nic.
mozno casom niekoho napadne projekt na rozsirenie luceneckej ako aj MUK na mladeznicku .. podobne ako v neresnici..
kazdopadne lucenecka by sa relativne jednoducho dala rozsirit na 2+2.. tak za 10 rokov ak samozrejme samosprava nepreda vsetky pozemky v okoli
prinos bude v kazdom pripade pre oba smery. bude dost podstatne ako budu riesene 4 pruhy a odbocovacie pruhy. ten druhy semafor tam doteraz nebol nakolko ide o vyrazne menej vytazenu krizovatku, takze aj nadalej bude omnoho viac priepustna ako neresnicka.
no jasne ze na odbocke na sidlisko sa da nastavit lepsia preferencia hlavneho tahu, ako na krizovatke dvoch E-tahov. Ale ja pocitam aj s narastom dopravy po spusteni R1, takze uspora +/- nic. Po dokonceni MUK a odbocovacich pruhov by sa ale dalo uvazovat nad zvysenim rychlosti na I/50, kedze z velkej casti prechadza len cez priemyselne casti Zvolena. 50-tka bude mat opodstatnenie len tu, zvysok moze byt 70: maps.google.com/maps?saddr=Lu%C4 … sz=17&z=14
ten narast dopravy zase nie je skokovity, takze isty cas to postaci vo vyhlade ma byt R2 obchvat. ale 4 pruhy mali ist az k tej krizovatke, to by som bol uplne spokojny. s tym zvysenim rychlosti mas pravdu. btw. mne to v globale pripomina reko nitrianskej v TT, tiez tam osadili semafor, ale neublizil. odbocovanie dolava je “organizovane”, je tam viac priestoru, menej kolizii ale na hl. ceste sa ide na prvu zelenu. ale samozrejme musi byt dobre nastaveny interval a dost dlhe odb. pruhy.
podstatne na tejto reko nie je cas kt. sa usetri ale zvladanie spiciek, sidliska nerobia problemy ako tranzit v spickovych dnoch ako vikendy a sviatky. bolo by dost blbe kebyze sa poriesia zavady na E58 a na neresnici by sa to zaseklo.
Ako vlastne pokracuje stavba neresnickej krizovatky? Robi sa tam? Niekto by to mohol scvaknut.
Pracuje sa, rovnako ako na ostatnych stavbach - vlaznym tempom. Fotkam by som sa tiez potesil.
Práce pokračujú aj cez víkendy, už sa to chystám dlhšie nacvakať, zatiaľ nevyšiel čas. Najbližšie budem v ZV cez víkend okolo 18.8, ak vydá, urobím nejaké fotky…
V stredu 31.10. vo Zvolene otvorili zrekonštruovaný most cez Hron z centra mesta na obchodnú zónu na Rákoši a ďalej smerom na Sliač a Banskú Bystricu. Obchádzky sa stali minulosťou
[url]Zvolenčania sa už do Banskej Bystrice dostanú rýchlejšie]
Jo, most otvorili, ale…
[video_youtube]YouTube
a je to..
Kdepak asi soudruzi z NDR (v tomto prípade zo strany zadávateľa alebo projekčnej firmy) udělali chybu? Akosi nepočítali s tým, že v blízkosti (práve to odbočenie doľava) vyrastá rozsiahly komplex obchodných centier a že bude potrebný dlhý odbočovací pruh. Okrem toho je tam sídlisko Západ - nie zanedbateľný cieľ dopravy. Aj keby sa tam ešte nič nestavalo, tak bolo treba počítať s takou možnosťou a s nárastom dopravy.. Hlavne, že most má vydržať 150 rokov..
EDIT: Dokonca 152 rokov http://zvolen.sme.sk/c/6588164/dnes-otvorili-zrekonstruovany-most-ponad-hron.html
[i]Z mosta postaveného v roku 1963 zostali prakticky len základy. S búracími prácami na moste začal Doprastav začiatkom mája. „Rekonštrukcia sa týkala kompletnej výmeny hornej stavby mosta, teda nosnej konštrukcie, izolačného systému, vozovky, chodníkov a bezpečnostných zariadení,“ povedal Marek Očenáš, riaditeľ zvolenského závodu Doprastav, ktorá most rekonštruovala.
„Ide o nanovo vybudovaný štvorpoľový prefabrikovaný most. Rozšírenie spodnej stavby mosta súvisí s vybudovaním plánovanej cyklotrasy zvolenskou samosprávou a zvýšením kapacity chodníkov pre peších. Na moste dlhom vyše 105 metrov a širokom 15 metrov je vozovka široká 7,50 metrov. Chodník pre cyklistický pruh má 2,75 metra, pre chodcov 2 metre,“ dodal.
Záťažová skúška preukázala jeho životnosť na 152 rokov.[/i]
Ale teraz mi napadlo, že sa tam možno počíta s výstavbou kruhového objazdu, v prípade, že sa dobre naprojektuje a postaví, problémy s prejazdnosťou by nemali byť
to si naschval tak nechali, aby to v buducnosti mohli dalej prerabat…na MUK alebo KO
Nejak mi tie pocty nejdu dokopy… Ak je most siroky 15 metrov… 7,5 + 2,75 + 2 = 12,25 Nezda sa mi, ze by zabradlie bolo na kazdej strane vyse metra siroke…
Tak ci onak, to s tymi sirokymi chodnikmi na kazdej strane dodrbali. Pesich tadial chodi strasne malo, kedze pesia lavka je kusok nizsie po toku Hrona (zo sidliska do mesta sa chodi cez tu pesiu lavku, kedze je to tak kratsie. A zo sidliska do Hypernovy je to kratsie popri Skodovke a Sliacanovi). Na moste by bohato stacil chodnik iba na jednej strane a na co tam chcu robit cyklotrasu, ked tam nema kam pokracovat… Hlavne, ze na to “malicke” zvolenske namestie sa cyklotrasa nezmestila.
EDIT: Uhm, a ta zmena krizovatky na KO bude za kolko rokov? Dovtedy to tam bude byvat pravidelne upchate…