Oblasť Banskej Bystrice a Zvolena

Dnesne foto :arrow_right: gallery/image_page.php?album_id=133&image_id=16335 (posuvat dolava)

[video_youtube]YouTube
Vsetky vetvy otvorene! VDZ namalovane, ZDZ osadene…

tie zvodidlá v ľavom pruhu smerom na KE sú tam asi preto, aby sa na krátkom úseku nespájali 3 pruhy do jedného. ako keby počítali s ďalšou etapou, počas ktorej sa ten 4pruh predĺži ďalej…

Jo, lenze dalsia etapa je v nedohladne, neviem kto to schvaloval… Ale to mali radsej ten 4-pruh potiahnut 100 metrov dalej po najblizsiu krizovatku, ako toto skratenie… Takto tam vznika zbytocny lievik v obidvoch smeroch, kedze aj z OMV pumpy pripajaci pruh zanika a o 40 metrov dalej sa to rozsiruje na 2+1.

Mali ho potiahnut az po shellku, pred nou ma cesta 4 pruhy (jeden ako odstavny). Dlzka rekonstrukcie na I/50 a I/66 je po 500 metrov.

[video_youtube]YouTube

[video_youtube]YouTube
Krasny kus noveho asfaltu a nakonci som uspesne nasiel aspon kusok zimy…

[video_youtube]YouTube

No, toto je presne to o com som pisal, zbytocny lievik kvoli priblizne 40 metrom…

hmm..podľa mňa to nie je nič komplikované, problémy sú 2:

• vodiči, ktorý absolvovali autoškolu pred viac ako 10 rokmi, nemajú šancu pamätať si niektoré pravidlá (najmä pokiaľ pravidelne nejaudia). V tomto nechápem nový zákon, ktorý obmedzuje platnosť VP, ale výmena prebieha len na základe tlačiva :slight_smile: už je to OT príspevok..
      no a po 2. treba dávať pozor na divé svine za volantom, ktorým dopravný zákon nič nehovorí :slight_smile:

križovatka je už kompletne ukončená?

Článku od pána TN by som neveril a podľa mňa by malo byť zakázané ich dávať do monitoringu :slight_smile: toto je zlý výklad:

vonkajšia hranica križovatky je až na konci pripájaco-odbočovacieho pruhu. A vôbec, takéto križovatky sú v každom väčšom meste, treba si zvyknúť cez ne jazdiť a nespoliehať sa na prednosť a vedieť sa bezpečne natlačiť aj keď nemám prednosť

normalne som prekvapeny ze takato obycajna zipsovacka je dnes v 21- vom storoci problem…keby to bolo v nejakej malej dedine tak nepoviem… :slight_smile:

Mna to vobec neprekvapuje, vedomosti a kultura SK vodicov je otrasna… Kamarat jazdi vo ZV s MHD, ten by vedel rozpravat, co sa da zazit v tak malom meste…

Ale je fakt, ze keby sa ten slimak z mosta spravil na opacnu stranu, tak by to bolo lepsie.
Momentalne ako najjednoduchsie riesenie vidim; predlzit odbocovaci pruh smerom na centrum premalovanim VDZ :arrow_right: maps.google.com/?ll=48.567914,1 … 8,0,19.38

upravit VDZ by pomohlo tiez, ale hlavne nebasnit o nejakej krizovatke a prednosti. tu je to jasne o X zipsovani nic ine.

JaNY asi nepoznáš humoristickú rubriku na sme.sk :slight_smile: ja verím, že Zvolenčania musia vedieť riešiť túto situáciu, lebo podobná je na výjazde na R1 smerom na BA pri Budči, kde je pripájací pruh zároveň odbočovacím na pumpu Agip

Ako sa vyhnut R1 v useku ZV-ZH. Spravil som video, bo prekvapivo malokto tu cestu pozna aj z tunajsich obyvatelov.

[video_youtube]YouTube
opacny smer; youtube.com/watch?v=ow2xZBZsR0Y

už sme riešili, že na ten prejazd cez pripájací pruh aj tak treba nálepku

Ja znamku mam, takze ma to nejak extra netrapi. Ale rozhodne usek od konca III/05092, resp. I/51 (ti co idu od BS) po krizovatku s III/05085 by spoplatneny nemal byt.

1. nie je tam ziadne znacenie na tuto obchadzku.
  2. ta cesta asi nesplna parametre ani tretej triedy.
    (3. tomu pripajacemu pruhu sa neda vyhnut, s vynimkou smeru na BS. A tiez dufam, ze obchadzku cez Turovu tu nikto realne neberie do uvahy.)
  1. tuto cesticku nema SSC ani zakreslenu cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c … 2-jpg.alej

Z toho mi vyplyva, ze aj keby som dialnicnu nemal, tak pri pravidelnom jazdeni tymto usekom by som chodil po R1.

Google musel nedavno aktualizovat satelitne snimky… maps.google.com/?ll=48.567339,1 … 4&t=h&z=18