Tiez by som uvital zvysenu mpr aj popri Bucine, ale od hlavneho vjazdu do Buciny po sucasnu tabulu koniec obce sa tam nachadza 5 resp. 6 krizovatiek, alebo lepsie povedane odboceni, ktore vyuziva najma nakladna doprava, sice nie velmi casto, ale predsa. Povodne tie vykopove prace vyzerali, ze cestu rozsiria a budu tam plnohodnotne odbocovacie pruhy na viacerych miestach. Ale cestu dalej nerozsirili, takze pochybujem, ze tam zvysia rychlost… Navyse pred rekonstrukciou tam tiez pravidelne meravali obidva smery nejakych 400 m od tabule.
A usek od letneho stadiona po most maps.google.com/maps?saddr=Lu%C … sz=16&z=16
Tam je kopa odboceni (2 pumpy, rodinne domy naokolo, priemyselne zony) niekolko autobusovych zastavok, sidlisko Sekier je uz teraz dost odrezane (na celej trase nie je ani jeden nadchod, alebo podchod) pred Bucinou je SOS drevarska, atd. A na krizovatke s Okruznou je uz teraz problem bezpecne odbocit dolava (velka premavka na hlavnej ceste a obmedzeny vyhlad vlavo kvoli zakrute). Na tomto useku zvysovat mpr by bolo velke riziko.
Jednoznacne by mali dorobit rychlostny kapacitny prejazd cez ZV s MUK a nad/podchodmi pre chodcov, a ZVZ-ZVV nateraz maximalne tak v polprofile a bez tunelov.
Dnes som siel cez MUK (uprsane je, tak video som uz zmazal) a co tam zase vymysleli…
Smer na DT, kde je novy 2 pruh + 1 pripajaci, tak do laveho pruhu bachli betonove zvodidla a tym padom 2 pruh konci o nejakych 100 metrov skor…
Variant A (prietah ZV) - nemoznost postavit RC a cesty I. triedy zaroven, nemoznost alebo mimoriadna komplikovanost napojenia viacerych komunikacii v pripade vedenia RC plus sucasny prietah mestom ma parametre stvorpruhu cesty I. triedy, nie RC.
Variant B - extremne naklady
Cize ostava len variant cez Sliac v roznych modifikovanych podobach. Okrem toho D ci “RC” krizom cez mesto tu uz mame (BA a BB) a myslim, ze kazdemu je jasne, ze nie su vhodne na tranzitnu dopravu. Pri sucasnom stave I/50 by bolo vhodne porozmyslat nad riesenim situacie skapacitnenim I/50 az po krizovatku s privadzacom na R2 ZV, vychod a obchvat R2 dobudovat az po naplneni jej kapacity.
Dik za link. V podstate suhlasim. Je totiz uplne jedno, ci sa to nazyva RC alebo nie, lebo tu mame hromadu prikladov RC, ktore nesplnaju pozadovane parametre (ZV-Ziar, R1 BB, R2/R4 cez KE), takze ak sa to skapacitni a zmimourovnuje, mozu to nazyvat I/50 a povolit tam 90kmh alebo to mozu nazyvat privadzac atd, vsetko uplne jedno. Podstatne je, aby sa najprv co najlepsie urobil tento prietah a az potom riesil ZVV-ZVZ.
intenzity sa “lamu” pri odbockach na sekier/motovu, dalej su nizsie az po slatinu. takze su dve moznosti, urobit 2x2 po most cez slatinu a ked sa naplni kapacita I/50 po slatinu tak urobit R2 alebo urobit 2x2 az po slatinu a mozno R2 uz ani nebude treba.
ja si myslim, ze aj upgrade na mestsky tup 2+2 smerovo neodelenej ale mimourovnovo riesenej cesty by dalsich 10 rokov vydrzal .. aspon nieco na styl nabreznej v presove
To by bolo treba 6-7 MUK na 2,5 km I/50 alebo paralelne cesty k ceste 2x2 a za tymto usekom to klesa na 13201 v./24h (r.2010). A stale by to bola len cesta cez mesto kde by povolili len 70 km/h. Pokial by bolo MUK menej tak by tam boli priechody pre chodcov cez 2x2.
Pozor, nabrezna nema ani nebude mat ani jednu MUK! Cez cely prietah bude 6 semaforov, z toho len dva su pre chodcov a 4 su velke krizovatky. Smer KE-PP pojde dokonca na kruhac, len opacny smer pojde samostatnou vetvou.
Vsak prave na taky styl som myslel, dokonca pri bucine by ani nemusela by MUK, len na sekier, inak 2+2 mestka cesta a v pripade aj skludnujuce cesty ako na nabreznej, ale aj to by vyrazne pomohlo, keby sa urobil mestky prietah. Len ked bude suvisli usel za zvolenom, tak to zase pritiahne viac dopravy na R2/R1. A ked nebodaj do 2020 bude aj soroska, tak sa to dost zlepsi na juhu
Len toto je zase o tom ze SSC je podvyzivena a keby bola SSC a NDS spolu tak by sa optimalizovalo a nehral by sa kazdy na svojom piesocku
Keď by sa dnes začalo ministerstvo hýbať a s ním SSC, tak neviem ako by dlho trvalo, pokiaľ by pripravili projekt, vykúpili pozemky a rezervovali peniaze?
Lebo projekt metského privádzača už mali mať v SSC pripravené. . . a neviem o tom, že by sa niečo v tomto dialo? Alebo sa mýlim.
LEbo ak je to len v našich hlavách, tak najbližších 10 rokov sa tu nič nebude robiť ako u nás na Slovensku.
Výsledky hydrogeologického prieskumu by mali byť známe čoskoro, verejné obstarávanie, v ktorom zvíťazila firma Hydrogep, požadovalo predloženie záverečnej správy do konca Novembra 2013.