Ten semafór je tam už pár týždňov nakoľko rozoberajú a teraz už nanovo vrstvia krajnice cesty I/50 pred Bučinou. Čakalo sa tam dlhšie ako pri Neresnici…
ZV som prechádzal na poludnie. Vtedy semafór s I/66 bol ešte v prevádzke a nechápal som prečo je tam 7 policajných hliadok/vozidiel. Už mi je to jasné
Rozširovaná časť Neresnickej cesty má už kompletné VDZ a má štvorpruh na dlhšom úseku ako na Lučeneckej. Rozšírenie mohli potiahnuť aspoň po Mládežnícku.
No jo. Zdalo sa mi, ze tam nejaky novy semafor mal byt pridany. Uvidime, kolko potrva, kym sa tento prietah Zvolenom tiez spravi plne 4-prudovy a s MUK.
dúfam že po rekonštrukcii dajú okolo Bučiny 70-tku
Dovolím si napísať NIKDY. Aktuálne pred Bučinou rozoberali 60% šírky vozovky a keby to chceli rozširovať tak môžu veľkú časť investície pustiť dolu Slatinou. Raz bude mať ZV SO.
Vraj semafór pred Bučinou je vypnutý, ale neviem či nie len dočasne.
Semafor pribudne presne tu maps.google.com/maps?q=48.56682 … 1&t=h&z=18 kable zo zeme tam trcia uz dlho, takze ostava osadit stlpy.
V 70-ku okolo Buciny dufam tiez, cestu tam rozsiruju zrejme kvoli odbocovacim pruhom, takze by sa to dalo.
A aj na opacnej strane pod zimnym stadionom je zbytocne dlhy usek s 50-kou. Tam by to chcelo posunut tabulu zaciatok obce o 400 metrov a 70-ka by mohla byt kludne az po novu MUK.
Ale pochybujem, ze tie 50-ky budu menit, kedze na obdivoch koncoch pravidelne meravaju (resp. meravali pri Bucine), vsak pokuty sa najlepsie vyberaju na sirokej rovnej ceste…
Do galérie som pridal nejaké obrázky.
Dik. Tie docasne jednopruhy vyzeraju, ze tam musia byt riadne kolony.
[video_youtube]YouTube
Len sa mi velmi nepaci, ze tam bude prechod pre chodcov pri zjazde/najazde na most.
na nasich cestach sa robia aj male zmeny k lepsiemu…na vjazde do BB od BR (I/66) dali 70ku, ktora bola nezmyselne par metrov za znackou zaciatku mesta, na tu znacku
[video_youtube]YouTube
Neviem co este robia pri Bucine, na pravej strane je to uz dlho zarovnane na uroven vozovky a nevyzera to, ze to idu rozsirovat ako som si povodne myslel. A na druhej strane je este stale vykop, tam sa este asi babru s nejakymi inzinierskymi sietami.
Napisy v pruhoch BA BB | (H) KA (1:40) malovali minuly tyzden, zdaju sa mi trochu male… A dneska robili zrejme poslednu vrstvu asfaltu v MUK na tej lavej vetve (smer od KA na DT).
Na MUK sa finisuje, dnes sa osadzovali zvodidla. A pri Bucine sa cesta nerozsirila, jedine pribudne odbocovaci pruh pri hlavnom vjazde do zavodu.
Hlavne som zvedavy, ci sa niekde zvysi aj mpr z 50 na aspon 70 km/h…
super. toto ma byt dokoncene do konca roka?
Uz si tu pripadam ako s tym oblukovym mostom pri Levoci… O stranku spat:
Ale myslim, ze to stihaju skor.
A tie mpr by som rad videl takto;
(pruhy v MUK kvoli zebram vo vetvach)
70 by mohla byť aj od mosta cez Slatinu smerom po koniec mesta
ked urobili odbocovaci pruh pri bucine, tak by to mohlo byt minimalne az po novu svetelnu krizovatku .. aj ked by bolo lepsie keby tam tiez urobili casom MUK a celkovo dalsie odbocovacie pruhy a mohlo by byt na celom useku kludne 70 a bez problemov by to najmenej na dalsich 10-15 rokov zastupilo severny obchvat
Tiež sa čudujem, že sa počíta s tak megalomanským riešením R2 cez Zvolen . . . akože v plánoch to môžu mať, ale prečo sa radšej neurobí kvalitná cesta od začiatku Zvolena cez Bučinu, tak to tiež nechápem.
Všetci sa na Slovensku hráme na štát, ktorý má príjmy ako Nemecko ( a tým pádom si môže dovoliť vysoké výdavky na infraštruktúru), pričom realita je niekde inde.
pricom ten priestor aby sa cela I/50 cez zvolen a jej priemyselnu cast postavila na 2+2 a mimourovnovo riesene ako mestsky prietah tam je .. alebo aj len ako normlana cesta s mimourovnovym krizovatkami kde to treba, teda vlastne uz len jedna a stalo by to zlomok zriesenia R2 okolo sliacu .. a bolo by to mozno hotove do 5 rokov
Ja sa čudujem prečo sa R2 obchvat odsúva až na rok 2018, možno sa naozaj kalkuluje s rozšírenim cesty cez mesto. Len neviem či by sem vošli 4 pruhy + PHS + obslužná cesta pre domy na sever od I/50 maps.google.com/?ll=48.567265,1 … 1.33,0,-3
Je pravda, že tento krátky úsek je o držku, na druhej strane teplovod (parovod) je možné zapustiť aj do podzemného tunela a možno že by bolo potrebné urobiť v tomto úseku viac zárubných múrov . . . poprípade zbúrať nejaký ten dom. Ale všetko s azdá, ak je vôľa.
Problém s R2 v Zvolene je asi v tom, že má to ísť blízko Sliaču = musí sa urobiť hydrogeologický prieskum, aby sa nepoškodili pramene pre kúpele a samozrejme umelých stavieb tam bude neúrekom.