Nové fórum - nefunkčnosť, problémy, námety

Rozprávame sa o fotogalérii či prílohách k príspevkom? Lebo v prílohách nie sú obrázky povolené, len dokumenty a archívy.

Obrázok gif zmeníš na jpg alebo png tak, že ho otvoríš v hociktorom editore (vo Windows trebárs aj v Skicári) a následne ho uložíš do iného formátu.

Nedal by sa pridat ku “oku” pri linke do fotogalerie pocet novych obrazkov , ktore pribudli od poslednej navstevy? Podobne, ako je to s poctom pri novych neprecitanych prispevkoch. Myslim, ze takto by mal clovek lepsi prehlad o tom, kolko novych obrazkov treba preluskat vo fotogalerii, resp. netreba zakazdym pozerat, ci pribudli nejake nove fotky.

Majkl: áno, to je osožná funkcia, len je potrebné ju naprogramovať a k tomu som sa z časových dôvodov zatiaľ nedostal. Ale myslím na to :wink:

Sergej OK, vdaka, ze to mas vo fronte…ved pockame.

mne by bodlo, keby odkaz na galeriu bol aj naspodu stranky, nielen hore

Nuž, nato citovať, lebo ak mám rozpísaný dlhší príspevok ako priamu odpoveď a niekto ma predbehne s niečím kratším (a možno aj dvaja - traja, ak je téma práve horúca), stráca sa kontext môjho príspevku. Pred moju odpoveď vojdú dve či tri a hneď je menej jasné, na čo konkrétne reagujem.
Opakujem, má to význam, ak chcem reagovať priamo na ten posledný príspevok. Ak chcem len písať ďalší príspevok do témy, vtedy to netreba.

je zvykom že na posledný príspevok sa necituje a rada pre Nevedka, stačí dať na začiatok nick, teda:

nick: “text” …

Nevedko: toto nové fórum ťa upozorní, že ťa počas písania tvojho príspevku niekto predbehol.

Mozem aj ja mat jednu poznamku? :slight_smile:
Moze sa spravit tak ze ked som vo fotogalerii a kliknem na obrazok tak mi staci pouzivat sipky na klavesnici do prava a do lava aby som si pozeral dalsie obrazky? Teraz musim stale pouzivat mys a jedno zdlhave, hlavne ked je vela fotiek. Privitam aj moznost spustit visualizaciu fotiek, ze automaticky sa budu menit.

Odkaz pridaný do päty stránky vedľa odkazu na titulnú stránku.

Jasné že môžeš :slight_smile: Na tiež šípky sa ti pozriem, slideshow bude asi komplikovanejšia.

Diky Sergej. Este mam jeden navrh, ale neviem ci by aj druhi suhlasili. Ja by som navrhol aby v fotogalerii, co sa tyka D a RC Slovenska, by bola mapa D a RC siete s jednotlivymi usekmi a ked si na to kliknes tak ides do fotogalerie toho useku. Kazdy usek ktory ma nove fotky, tak by bol zvyrazneny. nieco podobne bolo na highways.sk.

Na zaciatok by uplne stacila mapa s vyznacenim usekov v prevadzke a vo vystavbe. Odkaz na nu by mohol byt niekde na viditelnom mieste, totiz myslim ze viacerym ludom chyba tato mapa z highways.sk

Ja by som ju spravil aj sam, ale bohuzial moje znalosti z grafickych programov koncia pri Paintbrushi a Irfanview :slight_smile:

co sa tyka tej mapy, ja sa skor pohravam uz dlhsie s myslienkou to prepojit na google apps .. a vlastne cez google maps by boli jednotlive useky..

Aktuálna mapa rozostavaných úsekov je skvelý nápad, túto vec trochu postrádam na tomto fóre. A tá myšlienka prepojiť to z google maps, to by bola fakt čerešnička na torte. Bravo, držím palce aby to vyšlo. Pridávam len tak pre inšpiráciu link na niečo podobné na českom webe. dalnice-silnice.cz/mapy/mapa.jpg

myslim si ze to by skor bolo treba kontaktovat mapmana ktori ma na svedomi aj tu mapu CR. mozno by vedel vytvorit mapu aj pre SR. pokial viem tak je registrovany aj na tomto fore

Google maps je skvely napad, ale jegeho mapka je najviac :slight_smile:. Kludne mozu byt aj obidve :slight_smile:. A sergejovi vdaka za odkaz na galeriu dole. Super.

V případě JG nevím nevím, jestli to půjde. Vždyť on už je dávno pryč a svůj mail nezveřejnil :frowning:

Podľa mna by nebol priblem urobiť takú mapu, to by som urobil aj ja s nejakej len či by to šlo nejako tak že nanu kliknem a hodi ma na informacie o tej dialnici tam zase kliknem a hodi ma informacie o tom useku atd atd.

Príspevky ktoré sa mažú by mali byť viditeľné, … nie som si vedomý žiadnej invektívy ani ničoho podobného v nedeľu večer.
Kedysi bolo slušnosťou aspoň informovať dotyčného (pokiaľ neišlo o invektívu).

Nejak tu nevidím RSS kanály. Starý na príspevky funguje, ale ten na fotogalériu zdá sa že nie.