Po otvorení a sprejazdnení 5. bratislavského mosta cez Dunaj s názvom Apollo sa zmení aj MHD:
Budem reagovať na tie 2 posledné príspevky.
Je jasné, že 200 mil. SKK ušetrí firma Metro jedine škrtaním vo svojej štruktúre. Pre most je dôležité, že most sa otvorí, ale šetriť sa bude vo všetkých ostatných sférach a teda aj napríklad v MHD BA.
Skrátenie liniek, autobusových, trolejbusových a električkových spôsobí predovšetkým zníženie pohodlnosti pre cestujúcich, pretože budú musieť častejšie prestupovať.
4.9.2005 bude Den otvorenych dveri na moste Apollo a 5.9.2005 uz budu mostom prechadzat auta.
Ano, malo by to takto byť. Takže mesto BA sa k tomuto postavilo zodpovedne a most sa otvorí v r. 2005.
Žiadne pesimistické scenáre ako konzervácia stavby a podobne sa nekonajú. Je to však skôr výnimka na Slovensku, pretože takmer žiaden v súčasnosti stavaný diaľničný úsek sa načas neotvorí.
Dúfajme, že to tak bude, keďže ešte chýba 200 mil. SKK, aj keď tie už chce investovať mesto BA, nie stavebná firma, tá už dostala, čo mala.
Tak po otvorení táto téma sa stane “historickou”, pretože nesie ešte starý, pracovný názov.
To je pravda. Keby to tak bolo so všetkými témami, že sa už do nich nebude mať ani moc o čom písať,pretože už bude všetko postavené, tak by to bolo skutočne super.
Ale takto? Téma “Most Košická” bude jedna z mála tém, ktoré už budú neaktuálne v septembri, ak sa most “nezosype”.
Myslím, že po moste Košická, bude na rade aj úsek D1 Ladce-Sverepec. A okrem toho už tu sú “historické témy”, napr. tunel Branisko, tunel Horelica, obchvat Čadce, …
budu to odkazy pre dalsie generacie
Ja proti tomu samozrejme nič nemám. Keď tu tak za 5 rokov niekto klikne, tak sa uvidí, čo sa ako plánovalo a čo sa plnilo.
Ja len dúfam, že do 5 rokov bude D1 v ZA a bude prebiehať výstavba aj medzi ZA a RK a v rámci BA sa bude stavať NS MHD.
tak do albumu pribudli nove fotky, za co uzivatelovi zeffovi velmi pekne dakujem, lebo su fakt pekne.
dialnice.info/album_cat.php?cat_id=22
ja vecer este pridam zopar dalsich
jo a premenoval som topic, podla aktualneho nazvoslovia
tak prace na moste su oficialne ukoncene .. mozeme sa tesit na spustie 4. resp 5.9.
Tento most už je veľmi potrebný a Bratislavčania sa môžu poďakovať najmä svojmu mestu, že bolo ochotné a našlo financie. Takmer.
V monitoringu je clanok o moste Apollo
Je tam aj tento odsek:
Betón
Čisto slovenský je na moste betón. Na stavbu pilierov bolo použitých 11 500 kubíkov betónu a ďalších 11- tisíc metrov kubických cementovej zmesi.
Vysvetlite mi niekto prosim, aky je rozdiel medzi betonom a cementovou zmesou a
naco presne sa pri stavbe pouzili.
dakujem
velmi pekne fotky najdete tunak ..
naposledy z 1. augusta, cize velmi aktualne
inak v tom modro bielom natere to vyzera velmi pekne som zvedavy ako dlho to zostane nepokrstene od sprejerov
Toto som si nejak nevsimol, ked som clanok kopiroval z Noveho Casu
Tazko povedat, co sa tym myslelo, hadam dakto z Doprastavu by to uviedol na pravu mieru.
Mozno nieco so zakladanim pilierov.
Alebo aj nejaky stavbar, co rozumie hantirke Noveho Casu
dialnice.info/viewtopic.php?t=1201
dialnice.info/viewtopic.php?p=7991#7991
Ďalšie informácie o tomto moste.
Dnes som zachytil v rozhlase správu, že náklady len na samotné stavebné práce búdú napokon vraj nižšie ako boli plánované t.j nemali vplyv na navýšenie ceny mosta.
Ešte bolo spomenuté, že stĺpy osvetlenia na moste sú dimenzované aj na zavesenie trolejového vedenia pre trolejbusy, s ktorým sa v budúcnosti počíta pre MHD.