Modernizácia uzla Žilina

4 lajkov

Mám dojem, že z toľkej radosti z otvorenia podjazdu sa zabudlo na “dočasné” riešenie na zjazde z Rondla x Starý cintorín. Viete niekto, kedy by to malo zmiznúť?

Zdá sa, že projektant obľubuje klemfixy :grin: Ale aspoň odstránili ten, ktorý oddeľoval súbežné pruhy na výjazde spod podjazdu smer Kukučínova a Kálov (bol vidieť na predchádzajúcom videu). Asi si uvedomili, že ten by bol prvý rozdrbaný od prechádzajúcich autobusov.

Tak či tak, môj názor je, že klemfixy sa majú používať len ako dočasné riešenie. U nás sa ale často používajú na vynucovanie dodržiavania predpisov tam, kde nestačí súvislá čiara. Potom ale môže nastať problém, keď je na ceste prekážka a klemfix bráni ju obísť.

2 lajkov

dufam ze nezabudnu odstranit aj tych 100+ znaciek po celej ziline informujucich ze podjazd je neprejazdny :smiley:
a projektant zasa necital poriadne vyhlasku/vzorove listy kde by sa docital ze maximalna povolena vyska nad 4.1m sa nevyznacuje

2 lajkov

Ahojte, dnes to nebude zo vzduchu, ale z pohľadu podstatne nižšie.
Bolo aj celkom pekné svetlo
Podjazd ulica Kysucká 360

8 lajky

Fascinujúca je konzistencia zvislého a vodorovného značenia a vodorovného značenia samého so sebou v čase 1:45. No a Lídl je podľa pravidla “píš ako počuješ”.

2 lajkov

Ešte by som doplnil meniacu sa šírku “miesta na prechádzanie” napríklad v 2:10 a seknutie sa v smere pruhov dopravných tieňov, napríklad v 2:48 :slight_smile: chybyčka se vloudila

Nové video od Rastislava Mráza

6 lajky

Na moste cez Váh už sú koľajnice, už im nechýba veľa spojiť to

3 lajkov

konecne vidno viditelne pokroky , uz aj budatinsky druhy most stoji na mieste podobne ako cez Rajcanku idu klast cez neho podvaly a kolajnice a nasledne podbijanie , skor je smutne ako vyzera okolie stanice jak autobusovej tak vlakovej vratane schatranej stanicnej budovy a pristupoveho rozbiteho schodista smerom od mesta a ulice 1.maja a ul Hviezdoslavova ktore su v hroznom az havarijnom stave, to by mali riesit co najskor a samozrejme subezne s tym chybajuce napojenie premostenia lavobreznej a ul 1maja co ale budu dorabat az v dalsom roku ako bolo avizovane uz po odovzdani dokoncenej hrubej stavby

Kolajnice tam boli uz pred 10 dnami. Vyssie mam video z dronu a vtedy ich prave obsypali kamenivom.

1 lajk
10 lajky

na FB sa už objavili fotky zo sprístupnených nových nástupíšť…Rajec už zastavuje na nových hlavových koľajách

Bodli by tam aj vlaky na cadcu a trencin, lebo 3 a 4 je furt plne a zvacsa tam hodinu zavadzaju povazany a ostravany a na U stoji odstavena ruska lokomotiva….

1 lajk

Ak si dobre pamatam, tak pred rekonstrukciou tam tie osobaky smer TN naozaj stali.

ano stali aj smer CA, teraz to daju v spicke na 4ku vlak s odchodom 14:47 minutu pred odchodom a ludia sa tam idu dozabijat, a to je kazdy jeden den. Ked vyhlasia vlak a je uz pristaveny je to dobre, ale ked ludia pridu na nastupste a vlak akurat pristavaju na nastupiste, cakam kedy sa niekto vysype na kolaje, lebo ta tlacenica aby si kazdy rychlo sadol je fakt masaker.

V akom stave sú koľaje na zhlaví? Teda či sú už tie hlavové nástupištia napojené aj na iné trate ako rajeckú

Urcite nie su, teda ak dobre ukazuje tabula Informačné tabule tak z 5. nastupista iba Rajec. Tam som sa sekol, myslel som si ze isiel z 1. nastupista ale isiel z 5.

Už sú. Dá sa ísť aj na CA, aj BA, aj Rajec. Vidno to aj na dostupných videách. Tie výhybky sú na moste Kysucká.

4 lajkov

360 stupnove video co som daval s podjazdu Kysucka, bolo prioritne robene ako zdroj pre streetview. Kto si chce pozriet uz je to spracovane na mape google

4 lajkov