Úsek Žilina - Výhybňa Váh (konkrétne po tie mosty) má termín výluky do 30.09.2025. Ostatné časti stavby do 12.12.2025.
Dobrý deň, dnes som aktualizoval galériu panorám stavby.
Napríklad tu je už vidno ako bude napojený chodník z mosta ponad rieku Váh do areálu Budatínskeho hradu.
Super zábery. Ale chodník by nemal byť napojený do areálu Budatínskeho hradu, ale mal by sa stáčať späť k Váhu a napojiť sa na jestvujúcu cyklotrasu. Areál Budatínskeho hradu sa predsa uzamyká.
Je kľudne možné, že aj to napojenie tam bude ešte realizované. Ja som zatiaľ konštatoval to, čo je vidno z existujúceho stavu. Určite by to bolo žiadúce presne skrz uzamykanie areálu budatínskeho hradu. Ja si myslím, že nakoniec ho tam dorobia.
Viete prosim niekto, ci nove nastupista 5 a 6 budu kryte? Su takmer hotove a vyzera to tak ze kryte nebudu.
odtial budu chodit len blizke lokalky hlavne na cadcu a skalite, mozno nejake jednoduche zastresenia dorobia neskor dodatocne.. ale podstatne je ze kryte su prve 4 hlavne kde budu zastavat dialkove spoje rychliky medzinarodne aj vnutrostatne
Os vlaky do Skalitého sú pokračovaním iných liniek, tie určite na hlavové nástupištia jazdiť nebudú. Takže na linke S2 ich využijú iba posilové vlaky Žilina - Čadca. Východzími linkami zo západného zhlavia, ktoré môžu využívať nástupištia 5 a 6, sú S1 (Trenčín), S4 (Rajec), Považany (obzvlášť keď už budú jazdiť Kissy až do Žiliny) a prípadne Kysučany/Ostravany
Vdaka za info, ked budem na stanici a bude prazdnejsia nahram tu fotky ako to vsetko, co je nove, je krive, dlazba sa rozpada, do podchodov tecie, zo stropu odpada ten sadrokarton, zacina to tam hnit a podobne.
Hlavne by bola totálna blbosť jazdiť s osobákmi v takto frekventovanej stanici krížom cez celé bratislavskočadčianske zhlavie, keď v párnej skupine je koľají dosť. Aj keď… ŽSR blbosti radi.
takze fuserina na entu? fasa.. to je tym ze vyhravaju najnizsie ponuky a potom sa na vsetkom len setri.. uzasne snad to v takom stave neskolauduju na konci roka bo konec.. taka stavba nemoze prejst ..uzasne bude ked to budu v tej chodbe cele rozoberat a dlazbu na nastupistiach opravovat a davat nanovo.. lol
No, žijem v tom, že to nástupište čo sa pridávalo do párnej skupiny, sa pridávalo práve preto, aby sa takéto veci robiť nemuseli…
V sobotu 23.8. sa na novom železničnom moste ponad Rajčanku ešte pracovalo. V utorok 26.8. už bol usadený na svojom mieste. Chcel som proces usadenia mostu pofotiť,žiaľ zaváhal som.
Takže je to už aspoň čiastočne prejazdné?
Zatiaľ v smere Sasinkova - Kysucká/Uhoľná.
Od 01.09. Do 09.09.25 bude prebiehať frézovanie a asfaltovanie Sasinkovej ulice ako súčasť modernizácie.