Modernizácia uzla Žilina

Úsek Žilina - Výhybňa Váh (konkrétne po tie mosty) má termín výluky do 30.09.2025. Ostatné časti stavby do 12.12.2025.

1 lajk

Dobrý deň, dnes som aktualizoval galériu panorám stavby.
Napríklad tu je už vidno ako bude napojený chodník z mosta ponad rieku Váh do areálu Budatínskeho hradu.

6 lajky

Super zábery. Ale chodník by nemal byť napojený do areálu Budatínskeho hradu, ale mal by sa stáčať späť k Váhu a napojiť sa na jestvujúcu cyklotrasu. Areál Budatínskeho hradu sa predsa uzamyká.

Je kľudne možné, že aj to napojenie tam bude ešte realizované. Ja som zatiaľ konštatoval to, čo je vidno z existujúceho stavu. Určite by to bolo žiadúce presne skrz uzamykanie areálu budatínskeho hradu. Ja si myslím, že nakoniec ho tam dorobia.

1 lajk

Včerajší stav prác na moste cez rieku Váh.

10 lajky

Rekonštrukcia železničného uzla a stanice Žilina 16.08.2025 TAJNÁ NÁVŠTEVA II. NÁSTUPIŠŤA od Rastislav Mráz železnice

5 lajky

Dnešný pohľad na most cez Váh

9 lajky

Viete prosim niekto, ci nove nastupista 5 a 6 budu kryte? Su takmer hotove a vyzera to tak ze kryte nebudu.

1 lajk

odtial budu chodit len blizke lokalky hlavne na cadcu a skalite, mozno nejake jednoduche zastresenia dorobia neskor dodatocne.. ale podstatne je ze kryte su prve 4 hlavne kde budu zastavat dialkove spoje rychliky medzinarodne aj vnutrostatne

1 lajk

Os vlaky do Skalitého sú pokračovaním iných liniek, tie určite na hlavové nástupištia jazdiť nebudú. Takže na linke S2 ich využijú iba posilové vlaky Žilina - Čadca. Východzími linkami zo západného zhlavia, ktoré môžu využívať nástupištia 5 a 6, sú S1 (Trenčín), S4 (Rajec), Považany (obzvlášť keď už budú jazdiť Kissy až do Žiliny) a prípadne Kysučany/Ostravany

1 lajk

Vdaka za info, ked budem na stanici a bude prazdnejsia nahram tu fotky ako to vsetko, co je nove, je krive, dlazba sa rozpada, do podchodov tecie, zo stropu odpada ten sadrokarton, zacina to tam hnit a podobne.

2 lajkov

Hlavne by bola totálna blbosť jazdiť s osobákmi v takto frekventovanej stanici krížom cez celé bratislavskočadčianske zhlavie, keď v párnej skupine je koľají dosť. Aj keď… ŽSR blbosti radi.

2 lajkov

takze fuserina na entu? fasa.. to je tym ze vyhravaju najnizsie ponuky a potom sa na vsetkom len setri.. uzasne snad to v takom stave neskolauduju na konci roka bo konec.. taka stavba nemoze prejst ..uzasne bude ked to budu v tej chodbe cele rozoberat a dlazbu na nastupistiach opravovat a davat nanovo.. lol

1 lajk

No, žijem v tom, že to nástupište čo sa pridávalo do párnej skupiny, sa pridávalo práve preto, aby sa takéto veci robiť nemuseli…

V sobotu 23.8. sa na novom železničnom moste ponad Rajčanku ešte pracovalo. V utorok 26.8. už bol usadený na svojom mieste. Chcel som proces usadenia mostu pofotiť,žiaľ zaváhal som.

10 lajky

Prejazd podjazdom na Kysuckej.

8 lajky

Takže je to už aspoň čiastočne prejazdné?

Zatiaľ v smere Sasinkova - Kysucká/Uhoľná.

4 lajkov

Od 01.09. Do 09.09.25 bude prebiehať frézovanie a asfaltovanie Sasinkovej ulice ako súčasť modernizácie.

4 lajkov

Rekonštrukcia železničného uzla a stanice Žilina 30.08.2025 II. NÁSTUPIŠTE PODROBNE AJ NOVÝ PODCHOD od Rastislav Mráz železnice

4 lajkov